en hemmadag...

Vi har haft ytterligare en hemmadag, jag och barnen. Det var en långdragen förkylning vi hade på besök, men som äntligen börjar mattas av... Båda barnen har dock haft jobbig hosta i helgen/början av veckan, så vi höll oss hemma en dag extra för att kurera oss riktigt. 

En lugn och skön morgon med kaffe, en brasa och tända ljus. Men efter att vi ätit frukost, klätt på oss och bäddat sängarna blev det full fart. Innebandymatch i köket. Såklart. Elias skulle kunna spela hela dagarna, och börjar bli riktigt duktig i målet. För ja, han ska bli målvakt när han blir stor! 🙊

Hela dagen har varit lugn och mysig, jag har inte gjort en endaste nödvändig grej, bara koncentrerat mig på barnen. Så behövligt att skippa alla vuxen-måsten ibland... Istället har vi varit ute, barnen lekte hundar i snön, vi har tittat på film, lekt med bilar, löst olika "mysterium" som Elias kom på, lagt pussel, spelat mer innebandy och så hade vi en lyxig frukt-och-glass-stund efter lunchen. En fin hemmadag! 

Eftermiddagen har gått i ett naffs. Vi åt korvstroganoff till middag när Mattias kom hem, sedan har vi donat på med lite av varje. Men vi hann nästan bara blinka innan det var dags för kvällsfika, dusch och hopp i säng! 

Edwin har fått prova att vara utan blöja idag på eftermiddagen. Han tyckte det var häftigt, men är nog inte riktigt redo än. Det blev två kissolyckor, fast det kanske bara är bra att dom får känna hur det känns? Tror vi kör igång på allvar till våren/sommaren. Mammas storkille... 

Nu är det kväller och jag har haft en skön stund i soffan. Barnen somnade tidigt, alltid lika skönt när det blir tyst och lugnt. Imorgon är vi tillbaka i rutinerna igen, vilket ska bli skönt efter många hemmadagar. Jobb, dagis och plugg. Även en rejäl städning vore på sin plats! 

Dags att läsa och drömma sig bort...💭


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0