en liten släktforskning...

Fredag - blåsiga, kalla, höstlika dag... Vart tog sommarvärmen vägen?

Vi har spenderat våran dag i Bobygda. Mattias har donat med sitt, medan jag har umgåtts med svärmor mestadels. Vi var bland annat till en av hennes brorsor och fikade. Det är alltså även en bror till min biologiska morfar (men som aldrig "varit morfar" till mig). Dock märker jag att jag har ärvt min pedantiska sida av morfar och hans bror!

Det gjorde mig intresserad av hur Dolk-släkten egentligen ser ut. Jag är ju en del av den, men dom enda jag har vetat om (innan jag träffade Mattias) är min morfar och morbror.

Så jag gjorde ett släktträd med hjälp av Mattias mamma. Jag började med min gammelfarmor Aina (alltså Mattias mormor). Sedan kom hennes barn, barnbarn, barnbarnsbarn och även barnbarnbarnsbarn! En stor släkt visade det sig vara... Inte en chans att några respektive skulle fått plats, haha. Det var kul att se hur delar av släkten ser ut. Jag och Elias har tydligen 30 gemensamma tremänningar!!! Tokigt hur det kan vara. Hade jag aldrig träffat Mattias och listat ut att han och mamma var kusiner (som aldrig hade träffats nångång), så hade jag nog aldrig fått veta vilka mina släktingar var... Och i November så växer två små grenar av det gigantiska trädet ihop!

Efter att jag forskar klart blev vi bjudna på middag. Tacos, mmm! Sedan blev det chill på kökssoffan med rejäl paltkoma innan vi åkte hemåt.

Nu är det myskväll. Blev intresserad av att forska mer i min släkt, och började med min mormors sida. Den kunde jag nästan utantill, det är den sidan av släkten som jag umgåtts mest med. Ett betydligt mindre träd än på min morfars sida! Imorgon ska jag nog till farmor och farfar och göra ett varsitt träd av deras familjer. Vet inte varför jag intresserat mig för detta just nu?! Beror det kanske på att jag faktiskt ska föra släkten vidare nu? En ny släkting ska födas. Det kanske är därför :)

Resten av denna Fredagkväll spenderas i soffan. Har tagit en dusch, laddat upp med nektariner, tänt ljus och tagit fram braboken.

Bebisen har precis vaknat, den vänder sig fram och tillbaka hela tiden känns det som, och jag älskar hur tydligt jag kan känna hans/hennes rörelser. Men jag tror att det är en liten pojke, en lillebror <3



Kommentarer
mamma

Vilken röra! ;-)

2013-07-20 @ 10:19:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0