en genombra onsdag...

Onsdagen startade trångt och mysigt med hela familjen i sängen. Elias kom rätt tidigt till våran säng, så jag sov inte så värst bra... Dom tar rejält med plats, småungarna våra! 

Jag klev upp med Mattias och Elias. Gjorde storebror redo för dagis. Edwin vaknade han med, men låg kvar i sängen. När jag hade pussat storgrabbarna hejdå så kom jag tillbaka till en sovande lillebror. Det har aldrig hänt förr att han somnar om av sig själv, han vill alltid ammas till sömns. Men nu hade han dragit upp sin lilla snuttis över ögonen och sov så sött. Mammahjärtat slog ett extra slag, sedan somnade jag också om bredvid min lilla älskling. 

Strax innan 8-tiden klev vi upp och startade dagen. Jag åt frukost och Edwin lekte i babysittern. Sedan tittade vi på Emil i Lönneberga som gick på C-more. Avsnitt som jag faktiskt aldrig hade sett. Hur är det möjligt?! Riktigt mysig morgon hade vi iallafall. 

Efter en timme i soffan var det dags för mig att göra mig iordning. Men när inte ens en knut på huvudet kan dölja det feta håret så är det banne mig dags för en hårtvätt... Edwin satt i babysittern i badrummet medan jag duschade och tvättade håret lite fort. Titt-ut-leken är populär nu, så det blev ett antal "titt-ut" bakom draperiet. Nöjd kille! Han tillät mig även att föna hårer och sminka mig utan protester. 

Efter duschen var det dags för Edwin att sova sin första powernap. Han somnade fort i innevagnen och jag satte på kaffebryggaren. En skön stund i soffan med en varm kopp kaffe och en film på teven. Kvalitetstid... 

När Edwin vaknade så myste vi i soffan. Han har blivit så gosig, min lilla bebis! Jag älskar när han vilar sitt huvud mot mitt bröst och är alldeles avslappnad. Såå mysigt. När han hade vaknat till liv kom Frida hit, lillemans blivande gudmor! Han blev superglad, hihi. Vi busade och gosade här hemma ett tag. Jag hann även hänga en tvätt. Sedan började Edwin bli trött igen. På med kläderna och ut på promenad. 

Vi gick förbi stället där det brann igår. Fy fy fy. Hela huset är förstört... Mattias kusin bodde där, himla tur att ingen var hemma vid branden! 

Vi gick även till ica och handlade, och en sväng på Röda Korset. Där hittade jag två pallar som jag blev tok-kär i direkt. Så himla fina "snurrpallar" som man kan ställa in höjden på. Jag tvekade lite först då dom kostade 50 kronor styck. Men vad fasen... Så snygga och användbara! Blir perfekt i nya lägenheten. 

När vi kom hem från promenaden vaknade Edwin. Men han var på bra humör och tillät mig och Frida att äta lunch i lugn och ro. Sedan myste vi i soffan och gosade i sängen. Att rulla runt till mage och att stå är favoritgrejen just nu! 

Klockan tickade på och Edwin blev trött igen. Lillpluppen somnade i min famn. Efter ett tag la jag ner honom i innevagen, sedan sa jag hejdå till Frida och började med maten. Men jag hann knappt börja innan Edwin tyckte att han hade sovit klart. Tjugo minuter på pricken. Jag tänkte att det skulle vara en grinig unge som vaknade, men oj så fel jag hade... 

Lilleman tittade nöjt på medan jag lagade middag, hann precis klart tills Mattias och Elias kom hem. Hela familjen satt vid bordet medan vi åt. Idag blev det en baconröra med champinjoner och bambuskott tillsammans med ris, aioli och sallad. Helt OK gott faktiskt. 

När vi hade ätit hade vi en otroligt mysig stund i soffan. Hela familjen satt stilla (!) i nästan en timma. WOW. Vi tittade på film från när Elias var liten, han var verkligen fascinerad av att se sig själv. Kul att se när han var i samma ålder som Edwin är nu, och att få påminnas om hur himla gulligt det lät när han började prata. Så glad att vi har dessa filmer från hans 3 första år! Edwin var faktiskt också rätt intresserad av filmen. Han satt vänd mot mig i soffan och myste, men så fort han hörde att någon pratade från teven så vände han sig förtjust om. Undra om han kände igen våra röster och om han såg att det var vi? 

Efter det härliga soffmyset blev det lite lek. Mattias diskade undan och jag underhöll båda barnen. Vilket gick förvånansvärt bra idag! Jag bara väntade på Edwin skulle bli trött och grinig, han hade ju bara sovit i 20 minuter på hela eftermiddagen. Men tiden gick och det blev kväll, utan minsta lilla gnäll eller grin från honom. Otroligt! 

Istället var det storebror som stod för gnället. Oj vilken trött kille! Han grinade för minsta lilla, och Edwin bara flinade. Haha, ombytta roller... Mattias åkte till kiosken en sväng på tidiga kvällen, så jag gjorde Elias natteklar. Han la sig i sin säng medan jag och Edwin satt bredvid. Jag hann sjunga en vers på Idas sommarvisa, sedan snarkade han! Dags att natta nästa barn... Och lillebror somnade lika snabbt han. LOVELY. Elias somnade fem minuter i sju och Edwin somnde fem minuter över. Skönt när man lyckas natta båda barnen så himla fort, och i bra tid. Mattias blev riktigt förvånad när han kom hem. Hihi, trötta barn! 

Nu är de vuxentid i soffan. Tända ljus, tv och kvällsfika. Den här dagen har verkligen varit bra, så jag är inte sådär trött som jag brukar vara. En glad Edwin = en pigg mamma. Ja, han har varit nöjd hela dagen och det ger så himla mycket positiv energi och styrka. Jag vet att man inte ska skriva gott om sina barn och berömma något dom gjort, för det brukar man oftast få äta upp dagen efter... Så ja, vi får väl se om det blir en gnällig och trött dag imorgon ;) 










Kommentarer
Johanna

Skulle du vara intresserad av lite kläder till Edwin? Måste göra mig av med lite!

2014-03-19 @ 21:25:50
URL: http://johanna--ostlund.bloggplatsen.se
Sara

Ja men gud ja, mer än gärna! :) vad snällt :)

2014-03-19 @ 21:35:09
Johanna

Vilken storlek har han?

2014-03-20 @ 08:05:46
Sara

Han har allt mellan 62-74 nu, så olika på storlekarna! Men 62 är nog snart för litet :)

2014-03-20 @ 08:14:26
Johanna

Jag har slängt ihop en pappkasse med kläder nu. Allt från 68-80. Blev nått plagg i 62 också. Hoppas att nått kommer till användning istället för att ligga och skräpa hos oss :)

2014-03-20 @ 20:44:52
URL: http://johanna--ostlund.bloggplatsen.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0