en ny vecka är igång...

Måndagen inleddes i total förvirring. Är det verkligen sant? Har vi haft en såhär bra natt på riktigt? 

Ja, vi har haft en bra natt trots att stackars Elias hostar riktigt illa. Han somnade ju i våran säng, men vid midnatt var vi tvungna att bära honom till hans säng. Edwin röck till varje gång Elias hostade, och man vill ju inte direkt väcka en björn som sover... 

Men trots att Elias hostade så sov han hela natten i sitt rum, ett under! Edwin var inte sämre han heller... Det var ett dunder-under att han bara vaknade EN gång under hela natten! Wow. Han vaknade ju till en timme efter nattningen, men sedan sussade han sött i fleeeera timmar. Han sov från 21:00 till 05:00, då ville han äta (ersättning) och gosa lite. Sedan la jag ner honom i hans säng igen och sjöng en stund, han lyckades somna rätt fort. Nästa gång jag vaknade var klockan 07:30, och jag kände mig alldeles förvirrad. Vart är alla? Jag låg helt själv i sängen, och inte ett ljud hördes... Edwin låg fortfarande i sin säng och sov. Mattias hade lagt Elias i soffan där han hade somnat om framför barnprogrammen. Själv var han påväg till jobbet. Lite senare än vanligt, men han hade lite atf att ta ut. Jag kände mig utvilad och pigg, så jag kunde inte hålla mig från att bära över Edwin till våran säng och gosa lite. Men inte vaknade han för det inte. Helt förvånad så la jag mig bredvid och lyckades somna om jag också. Hihi, oj vilken sovmorgon! Strax innan 9-tiden vaknade han till liv. Go och glad. Då gick vi upp till storebrorsan som låg innbäddad bland täcken och kuddar i soffan. 

Morgonen var lugn och skön, alla var på bra humör efter våran supernatt. Vi åt frukost och gjorde oss redo för dagen! Elias var fortfarande rätt hostig, men hyffsat pigg ändå. 

När Edwin skulle sova sin första nap för dagen så klädde vi på oss och gick ut. Vi promenerade upp till min mamma. Elias var så duktig och gick hela vägen utan problem! Men vi gjorde promenaden till en skattjakt, så han glömde nog bort det jobbiga. 

Hos mamma stannade vi ute och lekte. Edwin vaknade rätt fort, så han fick vara inne med mormor en stund. Jag och Elias lekte i lekstugan och gick till lekparken. Klättra och gunga! Efter ett tag ropade mamma att det var fika. Så då gick vi in på altanen och mumsade på kakor och frukt. Sedan hade Elias bråttomt ut igen. Det blev ytterligare en sväng till lekparken innan vi promenerade hem igen. 

Väl hemma så var det lunchdags. Elias hade önskat köttbullar, och så fick det bli. Edwin satt med vid bordet och fick smaka på lite av maten jag gjorde till honom härom dagen. Idag var det en succé, han blev så himla arg när han inte fick mer! Mammas storkille... 

Efter att jag stökat undan i köket och gett Edwin en flaska ersättning så blev det lite mys i soffan. Men efter bara ett litet tag hade jag två trötta barn klängades på mig. En del gnäll och grin. Dessutom lyckades dom bajsa samtidigt också, haha. Blöjbyte och time to sleep! Vi la oss alla tre i storsängen och tittade på Spöket Laban på surfplattan. Vips så sov båda killarna! 

Jag smög upp och började med middagen. Jag han precis klart med köttfärssåsen innan minstingen vaknade. Sova en timme? Fy vad tråkigt... Jag bar ut honom från sovrummet och lät krassliga storebror sova vidare. 

Klockan gick i superfart, och pappan i familjen kom hem från jobbet. Middagsdags! Sedan gick allt i ett... Diska, hänga tvätt och underhålla två trötta barn. Mattias och Elias åkte på affären och sedan hälsade dom på mina föräldrar en stund. Jag och Edwin myste på här hemma. Jag bakade även en chokladkaka. Eller ja, jag ska inte ljuga för er! Jag hade en kakmix i skafferiet och blev toksugen på något sött. Tillsätt bara vatten. Och 45 minuter senare var kakan klar. Ni trodde väl ändå inte att jag hade bakat något själv?! Den dagen... 

Kvällen kom och lillebror somnade strax efter 19-tiden. Men han har redan vaknat tre gånger på två timmar och varit ledsen... Sedan somnar han efter lite gos och några sånger. Vi får väl se hur den här natten blir. Vågar inte ens drömma om att han ska sova lika bra som den förra natten. Äsch, det är bara att gilla läget. 

Elias är fortfarande vaken, han sov rätt länge idag på eftermiddagen. Men är man sjuk så måste man ju få vila! Han har borstat tänderna och hoppat i sovtröjan, så strax är det sängdags. Sedan blir det lite vuxentid i soffan... En dusch och lite tv. Men det blir inte allt för sent, batterierna behöver laddas inför morgondagen :) 











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0