och så kom fredagen...

Fredag, redan? Så kände jag imorse också, redan morgon? Edwin har nämligen sovit väldigt oroligt inatt och vaknade var 40:e minut typ och ville äta/snutta. Så jag fick ingen direkt djupsömn om man säger så. ZzZZzz... 

Men om Edwin vill göra morgon vid 07:30 (trots en dålig natt) så finns det inte så mycket att göra. Jag kan ju inte direkt be honom att somna om eller gå upp själv... Även om jag hade velat det imorse. På med kaffebryggaren bara! 

Vi hade en lugn och mysig morgon, och turligt nog så infann sig energin hos mig. Det får jag nog tacka solen för! Ja, tack vare solen så fick jag städlust (läs: jag såg hur skitigt det var) och drog fram dammsugaren. Edwin ville sova ganska snart efter frukosten, så medan han sussade så jagade jag dammråttor för fullt. Jag hann även städa badrummet, torka av köksskåpen och skura golvet. HELGFINT HÄR HEMMA! 

När lilleman vaknade så gjorde vi oss redo för en tripp till stan. För första gången på evigheter så skrek han inte hysteriskt vid påklädningen. Jag visslade glatt och vi gav oss iväg! 

En mysig förmiddag på stan med min mormor. Edwin satt nöjd i bilstolsvagnen och tittade runt, tills han till slut somnade. Goplupp... Jag shoppade lite vårfint till lilleman. Hade några rabatter jag ville utnyttja! Så han fick två fina bodys, två dregglisar, en tunn filt till sommaren, en "matnapp", en bitgrej och snygga solglasögon. Till Elias köpte jag en påskpresent som redan är inslagen. Nöjd och glad. Men jag letar fortfarande badbyxor och shorts till storebror. Vart finns det fina sådana? 

Mitt på dagen gick vi till Dackås. Mitt gamla och blivande jobb. Åh, vad jag längtar efter tjejerna där! Det ska bli så roligt att få jobba 8 veckor i sommar. Säkert jobbigt att vara ifrån Edwin också... Men det är bra arbetstider (varannan dag 05-13 och 13-18:30) och sedan vet jag ju att efter dom där 8 veckorna så är jag ju mammaledig igen. Det blir nog super! Kul för Edwin att få vara med pappa, och nyttigt för mig att komma ut och leva lite vuxenliv en stund. Och trots jobb i sommar så kommer vi nog hinna med massa bus, bad och skoj tillsammans!

Vi fikade och hade det mysigt på Dackås, räkfralla och kaffe - mmm. Edwin var vaken nästan hela tiden, men han var på bra humör och var nöjd med att sitta och gosa ett tag. Jag beställde även doptårtor till Edwins dop! 

När vi kom till bilen och skulle åka hem så hittade jag inte mina nycklar. Jag har ju liksom alla nycklar tillsammans. Hemnyckel, båda bilnycklarna, osv. Har jag tappat dom? Nej då, dom hade så fint suttit kvar i bilen medan vi var på stan... Mammahjärna! Jag har verkligen blivit virrig sedan lilleman föddes. Det är så mycket att hålla i huvudet. Men det var ju tur att ingen hade tagit nycklarna. Eller bilen. Och att det inte var Edwin som jag hade glömt. 

Väl hemma blev det en lugn eftermiddag. Edwin sov en stund, och jag passade på att åka och hämta en pizza när Mattias kom hem från jobbet. Han skulle nämligen till Bobygda och fixa lite och äta där, så tror ni att jag hade lust att laga mat till mig själv? Knappast. Det fick bli en flötig pizza, dagen till ära. Och gott var det, jag har ju inte ätit det på flera månader eftersom vi misstänkte mjölkallergi på Edwin. 

Klockan gick och vi kom närmare kvällen. Jag gjorde en hårkur på Edwin för att ta bort skorvet som började komma tillbaka. I med olja och skorsalva, sedan lät jag det sitta någon timme innan jag kammade bort skorvet. Effektivt! Dessutom verkade lilleman tycka att det var skönt när jag kammade honom. 

Innan läggdags fick Edwin ta ett bad. Bort med oljan ur håret, tror faktiskt att det mesta av skorven försvann också. Han njöt i badet och vi slapp det där hysteriska gråtet. Ren och fin bebbe! 

När Mattias kom hem blev Edwin jätteglad. Alltså verkligen superlycklig. Han skrattade så han höll på att kikna när pappa tokade sig. Vilket skratt! Så underbart. Även fast han var trött så var det bara glada miner! Ja, han fick nästan sin känsliga mamma att fälla en tår... 

Strax efter 19-tiden nattade jag min trötta lilla kille. Han somnade på två röda! Men jag ligger fortfarande kvar bredvid honom. Älskar den här stunden på kvällen... När jag ligger bredvid och ser att han sover så fridfullt, hör hur han andas och har tid att i lugn och ro blogga om våran dag. Att blogga är ett måste för mig! Ett bra måste. Då får jag gå igenom dagen och liksom "avsluta" den. Sedan vet jag att det finns sparat som i en dagbok. Allt vi gjort, alla bilder och varenda lite känsla. Det är så kul att kunna gå tillbaka och läsa, minnena blir så starka och jag kan nästan känna hur allt kändes då. Så till alla som tycker att jag bloggar mycket och tråkigt - det är meningen att detta är en dagbok för mig/oss. Sen är det såklart kul att få dela den med fler läsare! 

Nu är det soffhäng som gäller. Fredagsmys med tända ljus, chips, dricka och tv. Så härligt att dra på sig myskläderna efter en bra dag, speciellt när det är nystädat här hemma :) 











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0