pussat storebror hejdå...

Torsdagen inleddes med en pigg Elias. Han somnade ju vid 19-tiden igår, så han vaknade före vårat alarm idag - superpigg. Vi klev upp och startade dagen, alla förutom Edwin som låg kvar och sov. 

Jag vaknade dock inte på mitt bästa humör, så när Elias vägrade ta på sig kläderna som jag tagit fram blev det en liten "fight". Han grinade och jag försökte på det mest o-pedagogiska sättet att övertala honom. Till slut gav jag upp, tog tre djupa andetag och lugnade ner mig. Bestäm själv då, envisa unge. Han har tydligen kommit på att vissa kläder matchar, och vissa kläder kan man absolut inte ha ihop. Och vi tänker väl liiiiite olika kring vad som passar, haha. Jag sa förlåt, sedan kramades vi och allt var bra. 

När det var dags för Mattias och Elias att åka på jobb/dagis blev jag så arg på mig själv att vi hade haft vår lilla morgon-fight. För ingenting. Elias skulle nämligen åka till sin moster uppe i Luleå (eller var det Umeå?) efter dagis med mormor och morfar. Vi kommer inte att träffa honom för ens nästa Söndag! Saknade kommer växa sig stooor... Vi kramades extra länge och sa att vi älskade varandra, så jag hoppas inte att han lägger vårat morgonbråk på minnet. Hemska bonusmamman! Suck. Ibland vill man verkligen hoppa tillbaka i tiden och göra om. Man kommer på i efterhand hur man vill ändra sig tilldet  bättre. Rätt ofta faktiskt... Nåja, jag är iallafall glad att vi inte skiljdes som ovänner, det hade varit fruktansvärt.  
 
Efter att storgrabbarna hade åkt så vaknade Edwin. En mysig morgonkille! Vi körde på vår vanliga rutin. Kaffe, frukost, tv och soffmys. Idag tittade vi på Tjorven, skrållan och Båtsman. Sedan gjorde jag mig redo för dagen innan det var dags för Edwins första powernap. Han somnade i innevagnen och jag tog det lugnt i soffan.

Mattias kom hem på både fika och lunch idag, så vi fick oss lite pappa-mys sådär på förmiddagen. Skönt, då kunde jag passa på att vika tvätt och plocka lite... 

Mitt på dagen åkte jag och Edwin till hans mormor. Soffmys hela eftermiddagen blev det. Jag plöjde igenom massa program som jag missat i veckan. Bygglov, Lyxfällan och Familjen Annorlunda. Mina favoriter! Edwin var nöjd med att sitta i soffan och ligga på golvet, han har nog förstått att hans mamma verkligen gillar soffmys! Det blev även lite fika och mormor-gos. 

Vips så hade klockan blivit 16:45 och vi var kvar där ännu. Edwin somnade och jag lät honom sova i bilstolen en stund innan vi åkte hem. Fick ett sms av Mattias, en bild på att middagen var klar. Perfect. 

När vi kom hem åt vi Mattias goda potatismos och ugnsfalukorv, mmmums. Edwin var mammig och det var bara jag som dög där ett tag. Hihi, stollig mamma! Na-nanana-nana-na, mamma är bäst. Haha, närå. Men det känns helt underbart att få ett kvitto på att man är bra! 

Mattias diskade undan medan jag och min lilla bebis myste i soffan. När pappa var klara dög han också, lite pappa-gos! 

Klockan tickade på och hockeyn började, Brynäs-Färjestad i slutspelet. Peter kom hit för att titta med oss. Jag fick se första perioden, sedan var det dags att natta en trött bebis. Men gnället och grinet lyser fortfarande med sin frånvaro, riktigt skönt med en glad bebis! Fast ja, jag vet. När som helst kan det vända, och jag blir gråhårig igen... Men jag njuter så länge det varar! 

Snart ska jag ta en dusch och kvällsfika lite. Sedan blir det nog hopp i säng. Trött mamma som inte har sovit en hel natt på evigheter... Undra hur länge Edwin tänker äta 4-5 gånger/natt? Även om vi båda somnar om rätt fort efter amningen så stör det nattsömnen enormt mycket. Sömnen blir så "upphackad" och det sätter verkligen sina spår. Men vill jag byta ut mitt liv? NEJ NEJ, ALDRIG. Så jag ska inte klaga :) 








Kommentarer
Elina

Hittade din blogg nu via instagram å fastnade direkt!
Så kul att läsa om era dagar :) och du skriver väldigt bra och ärligt.. Känner igen mkt och många känslor :) ses på tisdag! Kram

2014-03-22 @ 06:29:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0