vi firar in helgen nu...

Fredagen startade vi tidigare än vad jag hade önskat. Hallå barn... Är det verkligen nödvändigt att kliva upp 06:20 när man är ledig? Det tyckte tydligen brorsorna som var piggelin. "Det är ljust ute, då ska man inte sova!" konstaterade storebror. Vad hade jag att säga emot? 

Vi klev upp och startade dagen lugnt. Mattias åkte på jobbet och jag blev själv med kidsen. Elias och jag åt frukost medan Edwin roade sig själv i babysittern. Sedan gjorde jag oss redo för dagen, en efter en. 

Edwin blev trött efter drygt en timme. Ja, tacka för det när man inte sovit sina 12 timmar om natten (med avbrott för mat) som han brukar... Han somnade i innevagnen och sedan kunde jag leka med Elias i lugn och ro. Idag lekte vi zoo, älgjakt, kurragömma och att vi åkte båt med våra hundar. Det är så roligt att få "hoppa in" i Elias huvud och höra vad som försiggår där, en massa tokiga fantasier! 

Edwin vaknade efter en halvtimme ungefär. Då blev det lite soffmys och barnprogram. Men efter att Edwin hade ätit så klädde vi på oss och gick ut till bilen. Usch, det är aldrig roligt när man ska iväg någonstans med lilla herr Wahlberg. Han hatar när man klär på honom och skriker konstant tills dess att han sitter i bilstolen. Eller ja, han skriker enda tills man tar upp den och bär ut honom. Ge oss sommar så vi slipper den där hemska mössan!

Vi åkte upp till min farmor och farfar. Jag tänkte först att vi skulle ta en promenad, men fy sjutton vad det blåste! Så det fick bli bilen idag. 

Dom blev så glada när vi kom! Det var längesedan dom träffade Elias nu, så det blev ett kärt återseende. Han har sina "egna" leksaker där som åkte fram på en gång. Även pussel och memory! Han är riktigt duktig på att pussla faktiskt, så medan Edwin sov satt vi länge vid köksbordet och byggde ihop pussel efter pussel. En god kopp kaffe och minisemlor blev det också. Mums! Vi spenderade hela förmiddagen där och hade det mysigt. Edwin låg på golvet och Elias donade med leksakerna. Men mitt på dagen blev båda barnen trötta och griniga... Dags att åka hem! 

Väl hemma var det lunchdags för oss allihopa. Elias och jag började, vi åt gårdagens rester. När vi var mätta och belåtna var det dags för lillebror. Då la vi oss alla tre i storsängen... Elias låg och tittade film på surfplattan och jag liggammade Edwin. Vips så sov båda barnen! Tyst, lugnt och skönt. Jag passade också på att blunda och tanka lite energi. 

När barnen vaknade var dom gosiga och mysiga. Vi spanade på en polisbil genom fönstret och lekte lite. Vi trängde in oss på Elias rum där vi tydligen lekte någon slag lag-tävling, haha. Allt är tävling för Elias just nu... "Jag hann först, jag vann, jag är bäst, jag är störst, jag vann jättemycket!" hör man i var och varannan mening. Jag och Edwin var i hans lag enligt leken, i laget Brynäs. Men ändå var det bara Elias som vann? Hmm? Haha! 

Tiden sprang iväg och hux flux så var eftermiddagen här! Mina föräldrar kom på besök. Dom hade med sig fina kläder till barnen! En snygg tröja till Elias och och härlig onepiece till Edwin. Puss! Vi drack kaffe, lekte och gosade. Mattias kom hem från jobbet ungefär samtidigt. Vi åt middag medan mamma och pappa var här, mamma fick Edwin att somna så vi fick äta i lugn och ro. Jag passade även på att vika tvätt och diska undan medan dom var kvar, skönt att få lite gjort. 

Mattias och Elias gick ut en stund efter maten. Skönt med frisk luft och få springa av sig lite! Dom gick en promenad med sparkcykeln. Edwin och jag var kvar här inne, jag gjorde mitt bästa för att få honom nöjd. Dom flesta eftermiddagarna går i gnällets tecken... Så även denna. Trötthet blandat med dagens alla intryck och uttråkning? Typ. Det är inte mycket som duger iallafall. 

När storgrabbarna kom in blev han lite gladare iallafall, lite soffmys med pappsen var tydligen ganska OK. Elias fick en liten skål med fredagsgotta, sedan tittade vi alla på Amigo Grande. Programledaren som antingen är totalt galen, hög eller har kraftig adhd. Haha! Mysigt fredagsmys i soffan hade vi iallafall, mina älskade pojkar och jag. 

Vid 19-tiden började Edwin bli gnällig igen. Time to sleep! Han somnade nästan på en gång... Storebror är det värre med. Först en fight vid tandborstningen, sedan massa orsaker till att han absolut inte kan sova. Han ligger iallafall i sin säng nu och tittar på Bumbibjörnarna, så vi får se om han somnar snart.

Kvällen för oss vuxna blir lugn. Soffmys och lite fredagsgott till oss också. Ljusen är tända och myskläderna på! Men som vanligt så ska vi försöka komma i säng i tid. Ungarna bryr sig nog inte ett smack om att vi vill ha lördagssovmorgon, haha. 

En bra dag börjar lida mot sitt slut... Helgen är här och vi laddar om inför morgondagen. Ett besök till barnens farmor och farfar :) 










Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0