äntligen är helgen här...

Fredagen skulle vi kicka igång exakt klockan 07:00, tyckte Edwin. Jag hade dock gärna blundat en stund till... Jag var megatrött, trots att Mattias tog en av Edwins matningar med flaskan inatt. Turligt nog så lyckades jag lura lilleman att ligga kvar och gosa i sängen en bra stund. Mattias kokade kaffe, sedan åkte han iväg och fiskade en stund. Skaffar mat till familjen, som han kallar det. Och jag måste nog hålla med om att han är en duktig fiskare... Det är rena rama lyxen att alltid ha fina egenfiskade regnbågar m.m i frysen! Mums. 

Edwin och jag hade en lugn morgon. Det är så skönt när man börjar lära sig sitt barns rutiner och mönster, man kan liksom planera dagen utifrån det. Ptja, någorlunda iallafall. Han brukar orka hålla ut 2 till 2,5 timme på morgonen innan han vill sova sin första nap. Oftast blir det en promenad med vagnen då, och så även idag! 

Vädret var ljuvligt och lilleman somnade på stört. Efter 40 minuter vaknade han, men det hindrade inte oss från att fortsätta vara ute! Han fick sitta upp i vagnen och dona med lite leksaker medan jag fortsatte att promenera. Vi var ute i nästan 2 timmar innan Edwin började ropa efter mat. Då blev det bråttomt hem, det gäller att lyda när chefen talar! 

Väl hemma blev det lunch för oss båda. Det satt fint... Vi facetime:ade även lite med Mattias på telefonen, coolt tyckte lilleman som försökte ta på pappa på skärmen. Hihi. Sedan dröjde det inte länge för ens Edwin blev trött igen. Han hade ju varit vaken i drygt en timme ute i vagnen. Dags för dagens andra powernap! Han somnade lagom tills att pappa kom hem. 

Klockan tickade på och lilleman vaknade. Glad över att få se pappa! Vi gosade en stund innan det var dags att åka mot stan för en storhandling. Edwin fick stanna hos sin mormor och morfar och mysa medan jag och Mattias åkte till Maxi. Skönt att handla i lugn och ro! Och nog blev det en storhandling alltid... Nu är det välfyllt i kyl och frys igen! 

Vi åkte hem och packade upp, sedan tände Mattias grillen medan jag hämtade hem våran lilla goplupp. Han hade legat och sovit på morfars mage! Gud vad jag saknar det... En sovande bebis på magen! Det händer typ aldrig nu. Nån dag ska jag försöka lura honom till det igen, haha. 

Till middag idag blev det alltså grillat. Årets första! Fläskfilé, pommes, majskolv och bbq-sås. Sallad orkade ingen av oss göra, så det blev vi utan. Men det gick ner ändå, mmm! 

Kvällen kom smygandes och tröttheten gjorde sig påmind hos oss alla. Killarna gosade i soffan medan jag hängde en tvätt, sedan var det dags att natta minstingen. Han somnade i sin säng runt 19-tiden, efter en flaska ersättning. Tröttis! Men han har bara sovt tre svängar idag på 40 min, 20 min och 30 min. Då blir man trött... 

Vi vuxna har kraschat i soffan, med en skål chips och en skål godis. Plus en sliskigt söt dricka. Fredagsmys... Eller Fredagsflöt. Underbart skönt iallafall. Fast Mattias ska snart diska och jag ska masa mig till badrummet för en dusch. Sedan gör det inte så mycket om vi somnar framför filmen som vi ska se ;) 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0