nya veckan är igång nu...

Måndag och ny vecka! Klockan ringde 06:00 imorse och då var jag allt annat än pigg. Elias kom in till våran säng klockan 02:30 inatt, trångt med hela familjen som packade sillar... Dessutom vaknade Edwin varje timme och ville äta. Hej härliga utvecklingsfas! 

Men när Elias och Mattias åkt iväg till jobb/dagis lyckades jag få Edwin att somna om någon timme till. Så när vi klev upp hade han en någorlunda pigg morsa iallafall, men jag hade bråttomt till kaffebryggaren! Kaffe, frukost, tv och mys. En vanlig morgon i detta hem. 

Förmiddagen bara försvann i soffan. Min kusin Tom kom hit och myste med oss. Han busade med Edwin medan jag hängde en tvätt och förberedde för en promenad. En viss liten herre började bli ganska trött och grinig. Och det var inte Tom, haha. Carro gjorde oss sällskap hon också, så vi gick en liten runda och Edwin somnade skönt. 

Vi avrundade promenaden med fika hos Carro, mmm! Edwin tyckte att det var färdigsovet, han skulle promt in från vagnen. Men nja... Han hade nog inte sovit klart egentligen. En riktigt sur och truttig unge som gnällde vad än man gjorde. Jag tror som sagt att det är någon utvecklingsfas som spökar, för den senaste veckan har han varit lite extra gnällig och svårunderhållen. Inte lätt att vara liten och växa så det knakar! 

Eftermiddagen spenderades här hemma. En riktigt soffdag med en gnällig och mammig bebis. Tom var kvar här hela eftermiddagen, och just idag uppskattades det extra mycket. Lite avlastning och kunna få vila armarna en stund. Jag fick även laga mat i lugn och ro! Elias önskade köttbullar till middag, så det fick det bli. Enkelt och gott. 

När storgrabbarna kom hem åt vi mat och pratade om dagen. Elias har alltid mycket att berätta, hihi. Tom stannade och åt han också. Så vi var många runt bordet, även Edwin satt med oss och var nöjd. Han fick premiärsmaka lite potatis/majspuré efter att vi hade ätit klart, oj vilken succé! Han sprattlade, gapade, smaskade och flinade som bara den. Tror han fick i sig en hel matsked... Sedan ammade jag honom, och resultatet blev en mätt och glad bebis som somnade en liten stund. 

Jag tog hand om disken medan dom andra killarna lekte. Sedan vaknade Edwin och vi gjorde dom andra sällskap. Elias läste för oss och lekte kalas, haha. Roliga unge! Han hittade även en gammal tips-lapp från kiosken. "Hoppas jag vinner på den. Jag spela på dom röda. Då måste hästarna springa jättemycke fort!" Det är visst någon som sett/hört hur pappan brukar göra. Hmm... Fast Elias tippade på hockey och trav i ett han, haha. 

Kvällen kom och barnen blev trötta. Kvällsfika, tandborstning och hopp i säng för storebror. Han somnade riktigt fort. Undertiden Mattias nattade Elias så ammade jag Edwin tills han somnade. Det gick ganska lätt det också. Så nu är det vuxentid som gäller! 

Det blir en kväll i soffan (tror jag blivit en soffpotatis) framför Familjen annorlunda med gott kvällsfika. Sedan blir det dusch och hopp i säng! Imorgon kommer Carro, Helen och lilla Emil hit och leker med oss på förmiddagen. Sedan är det en träff med mammagruppen på schemat. En rolig dag med andra ord :) 








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0