tankar kring flytten...

Om två månader är det dags! Vi får då äntligen flytta till vår fyrarummare några meter norrut, hehe. Men det känns smidigt att det är så nära! Ännu smidigare känns det att vi faktiskt kommer att få en hel månad på oss att flytta, istället för en helg som det brukar vara. Visst, det kommer att kosta oss dubbla hyror... Men om man ser det positivt så slipper vi stressen! 

Dessutom så ska ju lägenheten i princip "helrenoveras" så våra förhoppningar är ju att det kan påbörjar medan vi kan bo kvar här. Vi får den nya lägenheten 1 maj och får bo kvar här till 1 juni om vi vill. Tänker mig att det blir rätt smidigt att flytta förrådet först, sedan tar man allt eftersom att rummen blir klara där borta! Sedan är det ju inte hela världen om man inte blir klar på en dag. Det ligger ju som sagt ca 50 meter bort, så det är ju bara att springa emellan om något saknas, haha. 

Det går nog inte en dag utan att jag tänker på den nya lägenheten... Jag tror vi har bestämt hur rummen ska fördelas. Edwin får det minsta, Elias får det lite större med utgång till balkongen (vi får sätta en spärr där uppe) och vi tar rummet som har en klädkammare. Det finns ytterligare en klädkammare också, en rätt stor med fönster, så det rummet kommer vi att använda som datorrum! Två toaletter finns det (tjoho) och en litet tvättrum i anslutning till köket. Där ska det sättas upp en fint skynke/draperi så jag kan inreda den lilla hörnan till min favvoplats! Äntligen lite tvättstuge-känsla... Vi har ju en egen stentrapp innanför ytterdörren, den leder upp till ett litet plan där skohyllan och hatthyllan står, sedan är det ytterligare två trappsteg åt höger upp till själva hallen. Så min pappa får äran att fixa en grind - ett måste! Längtar extremt mycket efter att få välja tapeter också. Gud så kul med nytt nytt nytt. Tänker mig ljusa och tidslösa färger i alla rum, kanske något med färg till barnen. Spännande! 

Ja ni hör ju hur jag drömmer, har ju nästan möblerar klart... Haha. Det som känns motigt är att packa ner och inse hur mycket skit man har! Det kommer att ta ett tag att få allt på plats känns det som. Men den snön skottar vi då, som mamma och hennes kompis brukar säga ;)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0