är redo för våren nu...

Måndag, en ny vecka är igång. Här gjorde vi morgon vid 7-tiden, men vi låg och myste/slumrade enda till 09:00. Otroligt mysigt... 

Men när vi kom upp så visade det sig att Edwin inte var på allt för bra humör. En liten gnällspik. Mama don't like. Jag såg framför mig hur dagen skulle gå i snigelfart medan vi hade det gnälligt och tråkigt här hemma... Nej tack. Så jag bestämde mig för att det fick bli ett besök till stan. Edwin blev arg när han tvingades på ytterkläder, men som vanligt så somnar han som en stock i bilen. Hallelujah

Min mormor hakade på, och vi gjorde först en liten loppisrunda. En Iittalalykta (5 kr), ett par mjuka jeans till Edwin (20 kr), svarta tygskor till mig (25 kr) och en underbart fin klänning! Prislappen satt kvar och den hade kostat 400 kr, men jag loppade den för 30 kr - himla glad. Det blev även en runda på stan i jakt på en vårjacka. Och jag hittade verkligen THE ONE. Blev blixtförälskad i den på en gång! Dock kändes 699 kr lite väl dyrt med min "feta mammapeng" men sedan blev jag så glad när jag kom på att jag hade ett presentkort på 300 kronor som jag fick av Mattias bror i julklapp. Jag slog till och nu är jag redo för våren! Glad och nöjd med dagens fynd. 

Efter stadsbesöket åkte vi till min mormor och fikade semla. Ja, jag har faktiskt börjat äta mjölkprodukter igen! Förra veckan gjorde jag en chansing och åt en semla, var sedan beredd på att Edwin skulle bli otröstlig och att hans mage skulle balla ur. Men han reagerade inte ens! Jag har sedan ett bra tag börjar använda vanligt smör och ätit vissa saker som innehåller mjölk, men det verkar som sagt inte som att han får ont av att jag äter det nu. Antingen så har det växt bort, eller så var han inte allergisk? Det kan lika gärna ha varit tarmarna som inte var utvecklade och att han var extra känslig bara... För om han hade varit allergisk mot mjölk och jag klämmer en semla, då borde han ha reagerat va? 

Hur som helst - gott var det. Vi stannade ett tag innan vi sedan rullade hem till Forsa. Vi svängde in till mamma/mormor och myste lite ute på den inglasade altanen, men Edwin var supertrött så vi stannade inte länge... 

När vi kom hem hade Mattias precis kommit hem från jobbet också, lite tidigare än vanligt. Vi bestämade oss för att ta en promenad i det härliga vädret så att Edwin fick sova! Jag invigde vårjackan, tygskorna och solglasögon. Ljuvligt... 

Vi promenerade förvi Ica för att fylla på med lite saker här hemma, sedan var det dags att gå hem och börja med maten. Idag var det Mattias som fick vara kock, och han gjorde någon slags chili con carne med ris. Väldigt gott! Edwin satt och skrattade medan vi åt, goa unge. 

Men lillemans glada humör varade inte länge... Rätt fort blev han en liten gnällspik igen. Mattias fick underhålla honom medan jag stökade undan i köket och diskade. Vek lite torr tvätt och slängde in en ny maskin också. 

Kvällen närmade sig och Edwin skulle badas. Tror ni att det uppskattades? Knappast. Han skrek och grinade från det att vi klädde av honom till att han sedan låg nybadad och torr vid mammas tutte efteråt. Han har en hög stämma min lille grabb... Men ren och fin blev han, lyckades även klippa hans naglar. Eller klor, rättare sagt. 

Klockan 18:45 slog lilleman igen sina ögon och somnade för natten. Skulle kunna ligga och titta på honom i en evighet när han sover, så himla vacker. Men en kväll i soffan med vuxet sällskap är inte fy skam det heller. Man behöver en liten stund för sig själv ibland, faktiskt. Jag ska även hänga en tvätt och göra lite kvällsfika. Sedan sitter jag klistrad framför Familjen annorlunda :) 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0