en gång i timmen...

Onsdagen startade med tårar... Edwin har vaknat varje timme under hela natten, och jag var så trött att jag inte visste vad jag skulle göra eller vart jag skulle ta vägen. Inte ens en timme med djupsömn, varenda gång jag precis somnat om så vaknade han. Jag var så ledsen och förtvivlad när klockan var 07:00 och Edwin tyckte att vi hade sovit klart, allting i kroppen kändes trasigt och slut. Och samtidigt tänkar man varför, vaaaarför kan du inte sova unge?! Sedan kämpar man upp med ögonlocken och möts av världens finaste och gladaste lilla ansikte med klarblåa ögon som glittrar. 

Som tur var så ville Edwin ligga och mysa bra länge i sängen. Jag blundade och kände hans små händer som utforskade mitt ansikte. Efter nästan en timmes morgongos orkade jag masa mig upp ur sängen och ladda kaffebryggaren. Jag klädde på Edwin, sedan fick han titta på tv i babysittern medan jag vaknade till liv med kaffekoppen! 

Det är tur att det är så fint väder nu när våra nätter är ett rent mörker... Solen gör faktiskt underverk mot tröttheten! När lilleman började bli trött så klädde vi på oss och tog en promenad. Egentligen hade jag också velat (behövt) sova, men så lätt är det tyvärr inte. Det där gyllne tipset "sov när ditt barn sover" fungerar faktiskt inte för alla... Edwin sover bara 20-40 minuter åt gången, och om vi då sover bredvid varandra så vill han ha min tutte i munnen mer än halva sovtiden. Ibland slår han på stort och sover mellan 1-2 timmar, men bara i vagnen om den är i rullning. Så, en promenad är det enda som gäller. Men som sagt, jag är glad att det är soligt och fint ute, det ger en del energi och får allting att kännas lite ljusare! 

Jag hade hoppats att min lilla gosse skulle sova länge så jag kunde sätta mig och blunda mot solen ett tag, men efter 20 minuter (på pricken!) slog han upp sin ögon och var klarvaken. Unge... Vi gick till Ica och handlade, sedan fick jag snällt promenera hemåt igen.

Jag packade in varorna, matade Edwin, åt gårdagens mat till lunch och bytte blöja - sedan gick vi ut igen. Så himla skönt nu när man slipper oroa sig för att det ska vara kallt i vagnen! Vi tog en runda inne på Röda Korset. Hittade en så fin grå luvtröja med Stinky, den får hamna i Edwins växa-i-låda. När vi kom ut från RK så somnade lilleman och jag promenerade upp till mamma. Hon hakade på oss, och vi gick en skön sväng medan Edwin sov. 

Efter promenaden följde vi med mamma/mormor hem. Vi drack kaffe och åt bullar medan Edwin lekte i deras babygym. Sedan gick jag ner i källaren och vilade på order från mamma. Jag kröp ner under täcket och sov 1,5 timme på spikmattan. Helt otroligt skönt. Tack för det, älskade mamma! När jag sedan vaknade kom mamma ner med Edwin som var hungrig och myssugen. 

Klockan drog iväg och vips var det dags att gå hem och börja med middagen. Jag började känna att jag nog skulle klara av den här dagen ändå, det som kändes som en omöjlig kamp imorse... Edwin satt nöjd i babysittern medan jag gjorde chili con carne. Slängde in en maskin tvätt också innan Mattias kom hem. När han kom åt vi medan lilleman låg i babygymmet. Han var supertrött, men inte ett dugg gnällig. Hallelujah. 

Efter middagen diskade jag undan medan Edwin busade med sin efterlängtade pappa! Sedan var det dags att natta vår trötta lilla skatt. 

Han somnade mitt i flaskmatningen i soffan. Han sov sista gången mellan 15-15:30 idag, så han var rejält trött vid 19-tiden då det var läggdags. Men när jag la ner honom i hans säng så vaknade han... Han åt upp hela flaskan på 200 ml, sedan fick jag sjunga ett bra tag innan han till slut somnade igen. För andra kvällen i rad så somnade han med nappen i munnen! Inatt när han vaknar första gången så ska jag banne mig göra ordning en flaska ersättning och se om han sover bättre. Jag vet inte hur länge till jag orkar vara en bra mamma med noll djupsömn på nätterna... Vad ska man göra? Känner mig totalt förtvivlad och hopplös. Men vi får väl försöka trixa och prova oss fram för att få lite ro och bättre nätter. För när jag börjar jobba i sommar så kommer det inte fungera med dessa sömnlösa nätter. Inte en chans att jag kommer orka amma nätterna igenom och sedan kliva upp vid 04-tiden då jag jobbar förmiddag. Vi måste hitta nya rutiner! 

Nu ska jag hoppa i säng, båda grabbarna har redan lagt sig! Tvätten är hängd och nappflaskan står redo att fyllas inatt. Hoppas, hoppas, hoppas vi får några timmar sammanhängd sömn! 







Kommentarer
Elina

Uscha.. Lider med dig.. De är vidrigt när man inte får sova nått.
Men vet du vad jag tror.. Försök att inte tänka så mkt på hur de kommer bli i sommar när du jobbar (jag vet att det är lättare sagt än gjort) men försök.. I sommar har ni automatiskt hittat nya rutiner, Edwin känner säkert på sig att du blir stressad/funderar mkt över hur det kommer bli. Är helt säker på att de små liven känner på sig mer än vi tror. Iris har haft två vägrar-sova-på-dagen dagar nu, hon som alltid sovit bra dagtid. Jag vet att det endast är för att hon känner att jag blir stressad för jag skulle verkligen behöva plugga inför ambulansintron..
Hoppas de ordnar upp sig snart med nattsömnen!
Kram

2014-03-27 @ 06:44:06
Carro

Ta en dag i taget :)
Prova med ersättning. Han kanske behöver oftare? :) eller så är han kanske helt enkelt är i någon sorts utvecklingsfas :) det brukar gå över. Ta det lugnt bara och försöka vila när du får tillfälle för de :)

2014-03-27 @ 18:39:20
URL: http://carroskottar.blogg.se
Sara

Tack för era peppande ord tjejer! Vi kör på med lite ersättning och hoppas att nätterna bara blir bättre och bättre. Trötthet är vidrigt, men det finns såå mycket värre saker, och på nått sätt så orkar man alltid ändå :)

2014-03-27 @ 21:40:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0