en ny vecka börjar...

Måndag och ny vecka! Men jag hade nog önskat en piggare start... Natten har minst sagt varit bökig. 

Edwin sov i sin säng till midnatt, sedan vaknade han. Jag tänkte då försöka få honom att somna i sin säng igen. Hämtade flaskan med utpumpad mjölk och matade honom. Han åt, men grinade. Dumma mamma... Till slut förstod jag ju att det inte var mat han ville ha. Han ville ju ha närhet. Jag tog upp honom till våran säng, sååå mysigt. Även om jag sovit bekvämt och kunde breda ut mig, så är det inget som slår en varm och gosig bebis tätt intill.

Inatt vet jag dock inte vad det var med min lilla älskling? Han ville amma, amma, amma hela natten. Trots att han inte var hungrig. Det resulterade i en gigantisk spya vid 04-tiden. Sedan blev han pigg... Han lyckades dock somna om efter en stund, dock med min tutte i munnen. Så ja, jag var inte så värst pigg när han väckte mig vid 07:30 och ville kliva upp. Undra om han blev extra mammig och ville ha närhet resten av natten bara för att han sov i egen säng? 

Morgonen var tack och lov lugn, ungen min var rätt trött och seg han också! Jag drack kaffe (hallelujah) och åt frukost, sedan gjorde jag mig redo för dagen. Det var det enda jag hann innan Edwin somnade i min famn. Jag klädde på honom medan han sov, sedan tog vi en promenad med vagnen. Vilket väder! 

Lilleman slog på stort och sov drygt 1,5 timme, så efter en kort promenadrunda letade jag upp en bänk i lä där jag satt och blundade mot solen. Tankade d-vitamin och ny energi... Ljuvligt. Vi gick även in på Ica och handlade lite innan vi promenerade hem. Edwin vaknade och satt nöjd i vagnen. Ja, vi kör typ bara sittdelen nu! Fullt liggläge när han sover, och halvt sittläge när han är vaken. Annars blir han galen, haha. Tur att vi har en bra "åkpåse" till sittdelen nu när det fortfarande är rätt kallt. 

När vi kom hem var det dags att påbörja operation bort med det svarta håret. Har känt mig så blek och tråkig i det mörka... Jag passade på att färga en omgång medan Edwin var utvilad, mätt och kunde roa sig själv i babysittern. När första färgningen var klar så blev der lite gos i soffan. Efter ett tag blev lilleman trött igen, så medan han sov i sin säng så färgade jag hårer ytterligare en gång! Det svarta försvann och nu är det någon konstig brun/orange färg. Men det blir nog bättre, får lugna mig ett tag innan jag jämnar till det. Är glad att det svarta är borta iallafall. Vi går mot ljusare tider nu ju! 

Eftermiddagen kom fort, och vips så kom pappa hem från jobbet. Lycklig bebis! I samma veva kom även min kusin Tom hit. Grabbarna busade med Edwin medan jag lagade middag, korvstroganoff. Tompa tog hand om en lite gnällig lilleman medan jag och Mattias fick äta. Guld värt. 

Efter maten så tog Mattias och Tom med sig Edwin på en promenad så han fick sova. Mama-time! 

Idag bestod min njutbara lilla tid av att vika tvätt och bädda rent i sängen. Så skönt att få göra det i lugn och ro! Ja, då njuter jag faktiskt av det. Jag hade tur och fick besök av min mormor precis då, så hon högg in på diskberget. Härligt! Jag gick även igenom alla kortärmade bodys som Edwin har inför sommare. Får nog köpa nån mer i nästa storlek, plus några fler shorts! 

När grabbarna kom hem igen så blev det mys och bus. Vips så var kvällen här! Dags att natta lilleman. Han fick en flaska ersättning i soffan, sedan bytte jag blöja, släckte ner i sovrummet och la jag ner honom i hans säng. Jag förväntade mig grin och skrik, men han låg mest bara och pratade för sig själv. Han fick ligga och "böka" ett tag, sedan stoppade jag om honom och började sjunga. Taadaa - han somnade! Så duktig. Men inatt när han vaknar tänker jag inte hålla på och försöka få honom att somna om i sin säng... Nej, då får han komma upp och ligga nära mamma! Men det känns som ett bra framsteg om vi iallafall kan få honom att somna i egen säng, en vacker dag så kommer han kanske att sova hela natten! 

Just nu är det lugna gatan här hemma. Mattias är på norrvägen och tittar på hockey, själv tar jag det lugnt i soffan och tittar på Familjen annorlunda! Men kvällen blir tidig, natten har satt sina spår... Imorgon väntar en mysig mammaträff, dessutom ska det postas dopkort. Ja, dom kom i vår postlåda idag! Så fina :) 









Kommentarer
Frida H

Håret blev ju bra, snyggmorsan! Love you <3

2014-03-25 @ 00:12:12


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0