en fin och solig dag...

Tisdagen startade alldeles för tidigt tyckte en trött mamma. Edwin vaknade redan vid 23-tiden och ville komma upp till våran säng, sedan vaknade han rätt många gånger under natten och ville äta. Det satte sina spår... Påsar under ögonen, ont i huvudet, ont i axlarna och en rygg som fått smaka på mittskarven i allt för många timmar. Hade jag kunnat dra täcket över huvudet och somna om så hade jag mer än gärna gjort det. Men min glada lilla kille påminde mig om verkligenheten. Det är tur att han har ett bra morgonhumör, han lyckas alltid få mig att glömma dom dåliga nätterna med sin underbara leende! 

Vi gick upp och kickade långsamt igång dagen. Kaffe! Sedan åt jag frukost och gjorde mig iordning medan Edwin lekte i babysittern. Sakta men säkert började det bli liv i morsan... 

Edwin blev trött redan vid 09-tiden. Dags för en promenad. Han somnade på stört, och jag njöt av det härliga vädret. Oj vad solen kan göra underverk med en zombiemamma! Jag hade med mig dopkorten och köpte frimärken. Hälften är nu postade, och resten har jag lagt i postlådor runt om här i Forsa. Skönt att det är gjort! Efter promenaden satte jag mig på en bänk i solen och bara blundade en stund. Ljuvligt... Edwin sov dock bara 40 minuter, så han fick sitta upp i vagnen och titta runt ett tag innan vi gick in. 

Efter lite mat och förberedelser åkte vi sedan till Edwins mormor. Där blev det fika och mormormys, innan det var dags för oss att åka till stan. Lilleman somnade en stund innan vi åkte... Dags för mammagrupp! 

Idag träffades vi hemma hos Elina och Iris, mycket mysigare än på bvc! Dom bodde så otroligt fint, och vi hade det riktigt trevligt. Gofika, bebisgos och sånt där behövligt mammaprat. Vi tog även en vagnpromenad när våra småttingar började bli trötta. Solsken och sovande barn, kan det bli mer härligt? Dock blev det ingen långsovning direkt, men det började ändå bli dags att åka hemåt... Tack för en mysig dag säger vi till alla gulliga tjejer!

När vi kom hem hade Mattias just också kommit. En glad Edwin som hade längtat efter pappa! Jag började med middagen medan grabbarna körde hårt i babygymmet. Idag blev det kyckling med ädelostsås, champinjoner, ris och sallad. Edwin tillät oss att äta tillsammans (tjoho!) medan hade tittade på från babysitterna. Trevligt och gott! 

Efter maten fick jag en skön stund helt ensam här hemma. Mattias tog en promenad med Edwin och Tom, och jag njöt av 45 minuter i total tystnad. Jag passade på att diska undan och göra en "ask-kur" på mitt orangea hår. Det blev faktiskt lite mer åt det bruna hållet nu! Jag hann även ta en skön dusch och hoppa i myskläder innan grabbarna kom hem. Den där lilla tiden var allt som behövdes för att jag skulle känna mig som en piggare mamma! 

Eftermiddagen rullade på... Vi lekte lite, provade min gamla hoppgunga och gosade i soffan. Edwin blev trött rätt tidigt, men så blir det när man inte ens sover en timme i sträck på dagen. Han fick en flaska ersättning i soffan, sedan bytte vi blöja och klädde på pyjamasen. Redo för sängen! 

Jag började att natta honom, sedan tog Mattias över efter ett tag. Han somnade rätt fort, i sin säng med nappen! Helt otroligt. Vilka framsteg! Så skönt att se att han faktiskt kan somna utan mammas tutte i munnen, även pappa kan. Viktigt för oss alla tre tror jag! 

Nu är det en kväll i soffan som väntar. Bra program på teven, och inga måsten. Eller ja, tvättkorgen är rätt full. Men det kan jag lika gärna ta hand om imorgon. Nu ska det bara slappas innan vi hoppar i säng och laddar för morgondagen. Om jag får önska så vore det trevligt att få vakna upp och känna - goooodmorgon härliga onsdag! ;) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0