fotboll och ersättning...

Vilken solig lördag! Här gjorde vi morgon vid 7-tiden efter en halvtaskig natt, nu vaknar Edwin var och varannan timme och vill äta... Men mer om det lite senare. 

Hur som helst så klev vi upp och kickade igång dagen. Frukost och soffmys. Sedan fick jag ett sms från min pappa som skulle åka till Norrala på fotboll. Vi bestämde oss för att haka på... Edwins första fotbollsmatch! 

Men innan vi åkte fick lilleman sova en stund, och jag kunde i lugn och ro göra mig iordning. Passade på att diska undan också. Sedan var vi redo för fotboll.

Edwin sov hela vägen dit, sedan var han vaken i början av matchen. Men blä vad tråkigt... Han föredrog att somna om i vagnen istället, hihi. Han sov enda tills vi kände att det var lika bra att åka hemåt. Det kändes rätt hopplöst att hämta in ett 8-2 underläge, så vi åkte innan matchen var slut. Ammade i bilen, sedan rullade vi hemåt. Edwin var vaken hela vägen hem, vi tittade på Babblarna. Favoriterna! 

Vi följde med pappa hem. Mamma hade jobbat natt och vaknade när vi kom dit ungefär. Mormor och morfar-mys! Vi myste i soffan och blev bjudna på god middag innan vi började titta på Brynämatchen på teven. Men jäklar vad min lilla unge var arg. Hua! Han skällde och hade sig hela tiden. Han var inte ledsen liksom, utan bara förbannad. Rätt gulligt faktiskt, förutom att det var svårt att se något av matchen. Efter andra perioden var vi tvugna att åka hem, läggdags för min trötta och arga bebis! 

Ikväll provade vi något nytt vid nattningen... Jag har alltid ammat Edwin till sömns, sedan vaknar han typ 5 gånger under natten och vill äta mer. Ja, han ammar sjukt mycket under dagarna också. Säkert 10-15 gånger på en dag! Men han äter bara lite åt gången... Max i 5 minuter, sedan känns det som att det inte finns mer mjölk i tuttarna och han vill inte ligga vid bröstet mer. Det kanske är därför han äter så ofta? För att han liksom blir hungrig fort igen. Han går ju upp fint i vikt, men ja, han äter ju hela tiden känns det som. Så han får väl i sig det han behöver. Men det är rätt jobbigt att vara mjölkmaskin var och varannan timme, dygnet runt. 

Därför provade jag att ge honom lite ersättning idag innan vi åkte på fotboll. Sempers Lemolac. Jodå, det smaskade han snabbt i sig! Ungefär 90 ml åt han då, efter amning. Det kan jag lova att han inte får i sig genom mina boobs. Magen verkade ta ersättningen bra, så ikväll gjorde jag iordning en till flaska ersättning. Nu gjorde jag 135 ml, sedan satte vi oss i sängen. Han låg i min famn och smaskade i sig HELA FLASKAN. Så mycket äter han nog inte ens under en hel natt när vi ammar? Efter att han hade ätit la jag ner honom i sängen... Han låg nöjd och tittade på mig, sprattlade lite och gosade med snuttisen. Jag satt bredvid och sjöng lite, helt plötsligt så sov han! Min duktiga lilla bebis. För första gången somnade han utan min tutte i munnen! Jag gav honom nappen en stund, men han spottade ut den efter ett tag och ville hellre somna utan. 

Nu vet jag inte hur vi ska spinna vidare på detta? Det känns som att det vore skönt om han vänjer sig vid ersättning och lär sig att somna utan mig/tutten. I sommar är det ju ersättning + mat som kommer att gälla när jag jobbar och Mattias är hemma. Men jag vill fortfarande amma lite? Hur gör man? Hur lägger man upp det? Det känns som att jag får googla lite. För om Edwin sover bättre när han är mätt med ersättning i magen så känns det självklart att köra på med flaskan. Och om han äter mer sällan på dagarna och är mer nöjd, så är det ju bara att inse vad som funkar bäst. Jag har lagt ner tankarna om att jag är "dålig" om min mjölk inte räcker. Då är det bara så. Men det återstår att se. Vaknar han lika ofta trots ersättning och fortfarande vill äta 15 gånger/dygn så är det väl bara att fortsätta med amningen då. Ja, det visar sig som sagt. Men det är iallafall skönt att han verkar tycka om ersättning och flaskan! 

Slut på mammapladder. Nu är det kvällsmys i soffan. Brynäs vann ikväll så det är glada miner! Men kvällen blir tidig... Imorgon är det tvättdag, och även klädbytardag här i Forsa som gäller :)






Kommentarer
Carro

Erbjud honom bröstet om du fortf vill amma, men komplitera med ersättning. Så gjorde jag på slutet. Just för att vänja både bebis och mina egna tankar :) tillslut så blir de som det blir.
Mjölken blir tunnare och man inser att, de faktiskt är skönare att ge ersättning när dom annars är sådär tuttig.
Man vet hur mycket ersättning man gör, man vet hur mycket mat dom ätit och man vet hur länge dom håller sig mätt på de. Å man slipper ha en bebis vid bröstet hela tiden.
Det är otroligt mysigt att amma men man blir som sagt väldigt låst. Spec när de ska tuttas ofta och dom
Inte verkar bli mätt. Frustrerande!
Prova dig fram, du hittar nog de bästa sättet för er :)

2014-03-22 @ 22:23:19
URL: http://carroskottar.blogg.se
Sara

Tack! Så ska jag försöka göra! Att liksom börja med bröstet, sen ersättning. Ja, det är ju liksom en mysstund med amningen också... Men det går nog bra :)

2014-03-23 @ 07:22:08


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0