vi närmar oss helgen...

Torsdagen inleddes med morgonmys i sängen innan vi fick bråttom med att klä på storebror. Båda barnen sov faktiskt bra inatt, men ändå var jag dödstrött? Hur som helst så kom storgrabbarna iväg till jobb/dagis i tid. Elias hann till och med byta blöja på Edwin. Eller ja, ta av honom blöjan iallafall. "Jag kunna det, hihihi" - stolt storebror. 

Edwin och jag slumrade till en stund innan vi också gick upp och gjorde morgon. Kaffe, frukost och mys. 

Vid 09:30 gjorde vi oss redo för att åka mot stan. Edwin sov medan jag klädde på honom yttekläderna, hur är det möjligt? När jag annars vill att han ska sova på dagarna så kan han vakna av minsta lilla ljud, bara jag rör mig i soffan typ. Men nu när jag tyckte han kunde vara vaken en stund så tvärslocknade han och vaknade inte ens när jag spände fast honom i bilbarnstolen. Jävlas han med mig? Haha, goa skitungen min. 

Vi åkte till stan med siktet inställt på H&M. Carro gjorde oss sällskap hon också! Min tanke var ju att Edwin skulle sova medan vi kikade runt, men han spärrade såklart upp ögonen när vi var framme. Klarvaken! Men han var så himla go och snäll, så det gjorde ju inget. Vi var i stan i 1,5 timme och han gav inte ifrån sig ett enda ljud. Bara något leende ibland. Tack för det älskade bebis! 

Jag var på jakt efter lite basic-kläder till Edwin i nästa storlek. Och jag måste säga att H&M har de absolut bästa! Prisvärda, i naturvänligt material och utan lappar inuti kläderna. Tummen upp! Nu hade dom dessutom ett kanonerbjudande... 3 bodys för 99 kronor och 3 byxor för 99 kronor. Så der blev alltså 6 nya plagg till Edwin för 198 kronor! Köpte färglösa/enfärgade kläder med flit för att kunna matcha med så mycket olika kläder som möjligt. Grå byxor passar till alla färgglada bodys man har, och en grå body passar till vilka färgglada byxor som helst. Ja ni fattar, haha. 

Jag fyndade även en snygg regnjacka till Elias där. Halva priset! Är osäker på hur han regnställ på dagis är i storleken... Får kolla det, annars är det ju bra att ha hemma också. Passade även på att börja bunkra upp inför påsk och påskägg. Lite godis, kinderägg, klistermärken och en leksakskrokodil har vi att fylla ägget med än så länge. 

På vägen hem blev det ett stopp på Röda Korset också. Där hittade jag ytterligare en jacka till storebror. En "halvfodrad" vårjacka med Bamse på, för en tjugolapp. Kunde inte låta bli... Jackan jag köpte till honom för ett tag sedan var rätt stor, så denna blir bättre nu i vår. 

Väl hemma igen blev det lunch för både mig och lilleman. Sedan tyckte jag att han kunde sova, men tyckte han det? Nej. Fast han har varit på mycker bättre humör idag, nästan inget gnäll. Vi låg länge i sängen och myste/pratade/busade. Vi fick även ett snabbt besök av både min moster och barnens farmor. Hon kom med jeans till Elias idag igen, fast dom hamnar i växa-i-lådan! 

Eftermiddagen rullade på. Jag började tidigt med maten så att det kunde stå länge på spisen och puttra. Jag gjorde nämligen en "gryta" med älgkött idag. Vi har extremt mycket fint älgkött i frysen, men vi är så dåliga på att äta det. Trots att det är bland det godaste som finns. Skärpning! 

Runt 16-tiden somnade Edwin som en utslagen hjälte. Phew. Han sov när storgrabbarna kom hem, så vi fick äta i lugn och ro. Ljuvligt... Och gott var det faktiskt. Men Elias åt inte så bra, fast det berodde på att han precis ätit mycket mellis på dagis. Han bad oss spara maten till sen, så det gjorde vi. 

Efter maten lekte jag med Elias tills dess att Edwin vaknade. Då följde Elias med Mattias till kiosken. En liten kvällspromenad. Jag matade Edwin och sedan fick han snällt titta på medan mamma diskade. Fast det verkade vara roligt faktiskt, han sprattlade och log som bara den! 

När Elias kom in igen fick han ta ett bad. Resten av familjen tittade på, det tycker Edwin är roligt. Men han tröttnade rätt fort... Trött bebis igen! 

Strax efter 19-tiden började jag natta lilleman. Elias var vaken en stund till och ville äta sin mat. Han åt upp allting + en macka. Tjoho! Men sedan hörde jag här inifrån sovrummet hur det började spåra ut för storebror. Vips så hade han kastat ett glas med vatten i soffan... Då blev minsann pappa arg, och han åkte direkt i säng! Han vart lite ledsen först, men han verkade ändå förstå att han gjort fel. Jag hörde genom väggen hur dom diskuterade, hihi. Det gick fort över och han somnade utan problem i sin säng. Busiga men underbara unge... 

Nu ska jag smyga ut från sovrummet och hoppas att Edwin sover för natten. En tvätt väntar på mig i maskinen. Sedan blir det soffhäng med Mattias och Peter som är här. Ska kika på det som är kvar av Brynäsmatchen... Fast om det blir så sent vet jag inte, en trött mamma här! Bäst att ladda för morgondagen. Fredagen väntar på oss :)








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0