loppis, hockey och mello...

Lördagen inleddes med ett strålande väder! Solen visade sig, marken är bar OCH det tokblåste... Lite synd på det sista. Annars hade det varit en prickfri dag! 

Här hemma gjorde vi (eller jag) morgon vid 7-tiden. Edwin och Mattias sussade vidare en liten stund till. Jag skyndade att göra mig iordning och äta frukost innan jag gick in till grabbarna i sängen. Morgonmys! Sedan skulle pappan i familjen åka och jobba en sväng. 

Efter att Edwin fått på sig kläder och en slurk frukost så åkte vi upp till Norrvägen. Elias sov ju hos mina föräldrar inatt. Mamma låg och sov när vi kom, hon hade ju jobbat natt. Men Elias och min pappa var vaken, full rulle sedan tidigt imorse! Vi lekte lite och han berättade hur bra allting hade gått. 

Sedan var tanken att jag och Edwin skulle åka till stan och att Elias skulle stanna i Forsa tills dom skulle åka ner till Gävle på hockey. Men han vart ledsen och ville promt följa med oss. "Men vi ska bara på loppis, det blir jättetråkigt" försökte jag... Men nej, det skulle bli kul tyckte han och hade redan bestämt sig. Så det var bara att packa med sig båda barnen i bilen och åka. Tur att min mormor följde med och kunde skjutsa runt på Edwin!

På loppisen på brandgaraget var det knökfullt med folk. Jösses! Men det fanns mycket fint och roligt att titta på. Elias tröttnade efter 10 minuter och ville hem, precis som jag befarade. Haha, typiskt. Jag hade kunnat rota runt bland kläder och leksaker i en evighet annars! Vi träffade även Elias mamma och lillasyster Ida där inne. För att få en chans att kika lite extra så turades Johanna och jag om att stå med barnen vid utgången. Hon började gå en runda medan jag underhöll Elias och Ida, och sedan fick jag kika själv ett tag. Skönt! 

Några fina fynd blev det! Såg direkt en flaska (ny!) som det står DISKMEDEL på, precis som jag varit på jakt efter. Det blev även lite kläder till Edwin, träleksak, stövlar till Elias och underbara Kavatskor till Edwin (tack till Johanna som såg dom)! Elias köpte även en liten ryggsäck fylld med smågubbar, det bästa han vet. Jag handlade för ca 200 kronor och fick mycket fint för pengarna. Jag menar, ett par Kavatskor kostar ju minst 500 kronor nya! Men som sagt, jag hade gärna gått lite längre och kikat på fler kläder. Tror jag hade kunnat hitta mycket fint på borden där! Men det blir fler gånger. 

Efter loppisen åkte jag, Elias och Edwin hem till min mormor som bjöd på våfflor. Mmm! Elias började bli supertrött och var på rethumör. Mycket gnäll och bus från storebror, ingen bra kombo med en trött Sara... 

Vid 12:30-tiden kom mina föräldrar + Mattias och hämtade Elias. Dags att åka till Gävle och titta på Brynäs! En riktigt sprallig och glad kille.  Som hade somnat i bilen, hihi. 

Edwin och jag stannade hos min mormor ett tag till. Lilleman somnade på sängen medan mormor bjöd på god mat. Kött, pressad potatis och en god sallad. Mums! Efter maten blev det mys och många försök till att underhålla Edwin. Men han är bra kräsen, min lilla unge!

Strax efter 16-tiden tackade vi för oss och åkte hem. Vi tittade på Brynäsmatchen på teven och tänkte på storebror som var och tittade live. Det blev vinst och jag hoppas att Elias haft jättekul. 

Edwin underhöll sig själv rätt bra här hemma. Låg naken och lekte med en gamal leksak efter Elias. Han lärde sig också hur man tar sig ur babysittern... Jag har ju haft en fäll där i och inte spänt fast honom, han har inte kunnat röra sig där i förut. Men så satt jag i soffan och pratade med svärmor i telefonen, vips så försvinner Edwins huvud ur mitt synfällt. Jag kastade ifrån mig telefonen och sprang runt soffbordet. Där ligger min lille kille med rumpan på golvet och lutar sig mot babysitter. Med ett stort flin. Han var toknöjd över att ha ålat sig ner på golvet. Mamnan var mindre glad, mer rädd. Så nu min lille gosse är det fastspänt som gäller! 

Vid 18:30 nattade jag en trött liten kille. Men han har faktiskt hållt humöret uppe och varit en riktigt mysis. 

Nu har jag lite lugn och skön egentid i soffan. Tända ljus, chips och cola till sällskap. Lördagsmys! Jag ska kika på Melodifestivalen och vänta på att Elias och Mattias kommer hem. Hoppas att Elias är vaken så han kan berätta om dagen och mötet med den stora Brynästigern :) 









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0