med alla grabbar hemma...

Måndagen är här, och jag vaknade riktigt utvilad vid 07:40 då lilleman tyckte att det var dags att starta dagen. Jag somnade strax efter 21-tiden igår, så jag kunde ju inte vara annat än pigg!

Mattias och Elias var hemma från jobb/dagis idag. Mattias hade inte direkt något att göra på jobbet idag, så det fick bli en pappadag. 

Morgonen flöt på här hemma... Jag låg rätt länge i sängen och drog mig medan pappan lekte med sönerna. Gudomligt skönt. Sedan hörde jag hur kaffet hade droppar klart, då gick jag också upp och kickade igång dagen!

När det var dags för Edwins första powernap tajmade vi in det med en bilfärd till affären. Han var så trött och somnade på stört. Vi åkte till Iggesund för att ladda upp med billiga Libroblöjor. Men jag vet inte om det blev så värst billigt ändå... När vi hade packat på oss alla varor och skulle betala så hade ingen av oss med plånboken. Hej virriga föräldrar! Vi fick snällt packa ner våra varor för 500 kronor i påsarna och lämna vid kassan, för att sedan åka hem och hämta pengar. Tur att Edwin sov hela vägen dit och hem x2 och att Elias var nöjd. 

När vi äntligen kom hem med våra billiga blöjor var det dags att äta lunch. Edwin sov för ovanlighetens skull en stund i bilstolen så att jag hann äta med resten av familjen. Gårdagens fisk fanns kvar, så det blev någon slags fisksås med pasta. Gott faktiskt! När Edwin vaknade fick han också äta lite. Alla nöjda och glada. 

Eftermiddagen kom och Elias ville vila en stund. Edwin blev trött han också, så det blev en lugn stund i soffan medan barnen sov. Jag hängde en tvätt och plockade lite också... När barnen vaknade klädde vi på oss och gick ut. En gnutta friskluft och dagsljus till oss alla, inte helt fel. Edwin satt upp i vagnen och Elias åkte pulka. Han uppskattade snön mer än oss vuxna, haha. 

Det blev även ett litet besök på Röda Korset. Jag tittade lite snabbt bara, för Edwin började bli otålig. Men en varsin växa-i-tröja till barnen blev det. Snygga! På vägen hem somnade Edwin, men bara en liten kort powernap. 

Väl hemma ville Elias prova sin nya tröja. Han provade även Edwins tröja och upptäckte att han kunde ha den också. Den var i det minsta laget för honom, men ja ja, han får väl ha den ett tag då. Edwin får vänja sig vid att ärva från brorsan, hihi. 

Klockan tickade på och vi hade en bra eftermiddag. Minimalt med gnäll. Elias lekte, jag myste med en gosig bebis och Mattias lagade middag. Idag åt vi potatis, fläsk och löksås! Mmmums... Elias åt riktigt bra och Edwin satt med vid bordet och var en riktig gladskit. En bra matstund med andra ord. Sedan gick faktiskt storebror på toaletten och gjorde både nummer 1 och nummer 2. BRAVO! Han har inte velat göra det förr, och den senaste tiden har han även vägrat att vara utan blöja. Men idag blev han så stolt och nöjd över sin prestation, och var sedan blöjfri resten av dagen och kvällen. Tummen upp! 

Efter maten skyndade jag mig att diska undan, sedan åkte vi upp till mina föräldrar. Klockan var redan 18:00 men vi åkte ändå. Där blev det en massa mys och lek. Edwin fick bada och Elias fick sitt kvällsfika där. En himla bra kväll. Edwin gnällde inte nånting, trots att han var tvungen att bada och att klockan egentligen var läggdags för honom. Elias var glad och sprallig, och vi vuxna fick i oss kaffe. Tipptopp. 

När vi kom hem blev det tandborstning och hopp i säng för storebror. Edwin somnade på en gång han också, drygt en timme senare än vanligt. Får se om han bjuder sin mamma på sovmorgon imorgon då, hihi. 

Just nu är det soffmys som gäller här. Ska strax ta en dusch och äta lite yoghurt till kvällsfika innan sängen kallar. Längtar efter att få krypa ner bredvid min goa bebis som har varit så himla glad och gosig idag. Älskar när han ler sitt tandlösa leende mot mig, när han "pussar" mig i ansiket, borrar in sig i min hals och vilar huvudet mot mitt bröst. Åh, jag dör verkligen gosighetsdöden då... Älskade barn. 

Imorgon är det tisdag. Jobb/dagis för grabbarna grus och mammaträff för mig och Edwin. Hoppas på ännu en bra dag. Sånna kan man inte få för många av :)












Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0