en fredag i raketfart...

Fredagen kom och fredagen gick, typ. Oj vad den här dagen har gått i raketfart, även om det kändes rejält segt imorse. Vi harmonerade inte så värst bra under förmiddagen, min lilla bebis och jag... 

Vi vaknade ungeför 1,5 timme efter att pappa och storebror åkt till jobb/dagis. Till en början var väl allt frid och fröjd, jag fick äta frukost och dricka kaffe i lugn och ro. Men så fort jag var klar blev lilleman på ett jäkla humör. En riktig suris! Det var bara gnäll hela tiden. Riktigt sånt där gud-vad-du-är-tråkig-morsan-gnäll... Ingenting var roligt. Jag försökte med allt. Mata, bära, gunga, sjunga, prata, busa, killas, leka och kramas. Men nja, bättre kan du mamma. Klockan gick i snigelfart just då och jag önskade att en rolig clown skulle ringa på dörren och ersätta mig i min tråkiga show... Det önskade nog Edwin också. 

Hur som helst så tickade klockan på, sakta men säkert. Och jag blev glad när jag insåg att det var dags att klä på oss och hoppa in bilen. Dags att hämta storebror lite tidigare från dagis! Edwin somnade i bilen, phew. Ja, det är sjukt jobbigt att vara en tråkig mamma. Det bästa som finns är ju att få sina barn att skratta, ellerhur? 

Innan vi hämtade Elias så passade vi på att handla på Rätt Pris i Iggesund. Jag hatar att handla där jag inte känner igen mig, men dom har ju så sjukt billiga blöjor där?!?! Ett storpack Libro kostar ju runt 120 kronor på Ica, men där kostar det bara 89 kronor! Och med en 25:- check blev det ju ännu bättre. Passade på att handla lite annat smått och gott... 

Elias blev jätteglad när vi kom! Han visade mig massa teckningar och var stolt som en tupp, gogubben. Passade även på att ta hem regnstället som var hur skitigt som helst. Han kan nog ha det sommaren ut, så vi tvättar det och tar tillbaka det sen igen. In i bilen och fara hemåt... Elias var på ett strålande humör och vi hade en rolig konversation på vägen hemåt. Edwin lyssnade med stora öron, hihi. 

När vi kom hem var vi bara in i hallen och vände. Jag tyckte nämligen att Edwin skulle sova mer än den kvart som han sov i bilen. Så vi la ner honom i vagnen, sedan gick vi på en liten promenad. Till en början gick allt bra, lillebror somnade. Men Elias verkade få grus i öronen, han lyssnade inte för fem öre! "Jag går vänster nu, hejdå!" Öh, nej tack. Men han var envis och började nästan springa ifrån mig. Rädd och arg blev jag! Så då knatade vi hemåt igen. 

Edwin slog på stort och sov ungefär 45 minuter ute i vagnen. Under tiden så hade jag lite kvalitetstid med Elias. Vi fikade cola och kakor (fredagslyx) och lekte lite i soffan. Men jag såg på honom att han var extremt trött... Jag sa att han fick vila en stund om han ville, och fem minuter senare låg han i soffan och snarkade! Trött efter en hel vecka på dagis med tidiga mornar. 

När Elias somnade så vaknade Edwin. Jag hämtade in honom och ammade, sedan somnade han igen. Men va? Där satt jag med två sovande barn i soffan och fick nästan lite tråkigt, hihi. Men det var bara att luta sig tillbaka och njuta. En utsikt bestående av två snarkande och fridfulla barn är inte så illa! 

Efter nästan en timme så vaknade pojkarna så smått till liv igen. Edwin på gladhumör och Elias på sitt vanliga tröga humör sådär direkt efter en tupplur. Ibland efter han har sovit middag är han okontaktbar hur länge som helst efteråt. Bara gnäller, surar och säger inte ett ord. Men rätt som det är vaknar han ordentligt och blir sitt glada jag igen, hihi. 

Mina föräldrar kom hit och drack kaffe. Dom hade med sig den stora fiskkudden och en bok till Elias, glad kille! Vi lekte lite i soffan och myste, sedan tyckte Elias att det var hög tid att packa väskan och följa med dom hem. Ja, han ska nämligen sova hos mina föräldrar inatt. Eller ja, mamma jobbar natt så han ska sova med pappa. Men hon börjar ju inte jobba för ens vid 21-tiden så lite hinner hon mysa med honom också. Elias hade knappt tid att säga hejdå till oss, han sprang ut till bilen och var riktigt taggad. Goplupp! 

Vips så var klockan redan 17:30, vad hände med dagen?! Jag och Mattias åt tacos och underhöll våran lilla gnällspik vid namn Edwin. Men det gick faktiskt bättre än på förmiddagen. Soffmys och titta på när pappa duschar. Spännande tyckte lilleman! Jag passade även på att diska och vika tvätt medan han faktiskt var nöjd i babysittern. Skönt att få det ur världen! När Mattias hade duschat klart hoppade jag också in och gjorde mig fredagsren...

Mellan 19-20 någon gång så började jag natta Edwin. Övertrött kille som hade en liten skrikshow innan han tillslut slocknade. Mammas lilla hjärta! 

Vi vuxna har nu intagit soffan med en skål godis, lite dricka och tända ljus. Fredagsmys! Vi får se hur länge vi orkar, haha. Trötta föräldrar! Vi fick en lägesrapport från Norrvägen också... Elias sussar sött. Imorgon ska nog jag och Edwin åka dit en stund på morgonen medan Mattias skulle jobba. Sen åker Elias och Mattias med mina föräldrar ner till Gävle. Äta tacobuffé, titta på Brynäs, träffa Brynästigern och shoppa ny Brynäströja. Så roligt! Hoppas dom får en helt underbar dag. Edwin och jag åker till min mormor och myser med henne hela dagen :)








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0