dagarna går ☁️

(null)

En ny vecka har tagit vid och dagarna går som vanligt... Vips så har vi onsdagen här och man kan börja räkna ner till helgen igen! Det här med dagjobb är inte så dumt ändå, lediga helger är fantastiskt skönt. Men det hade gärna fått vara helg en dag till. Minst. 

Hur som helst. Förra veckan avslutades i sällskap med gammelmormor. Jag, Edwin och Elsa parkerade bilen hos henne och sedan promenerade vi allihopa till Dollar. Det är en ganska bra bit att gå fram och tillbaka (hon bor ju vid Ica Håsta) så jag är väldigt imponerad över att Edwin orkade. Utan minsta lilla gnäll. Han fick stanna vid en lekplats och leka av sig lite med, och Elsa sov skönt i vagnen. På Dollar var målet att shoppa nya strumpor till lillan, tycker att dom är väldigt prisvärda och bra där! Lite mer smått och gott blev det med. Som alltid.  

(null)

(null)

Fram mot kvällen blev familjen komplett när Elias anslöt. Men för honom var det lite jobbigt. Han hade gärna stannat hos sin mamma ett tag till. Lilla vän... Det är mycket som är känsligt i en snart 8-årings kropp och knopp! 

Den nya veckan körde vi igång med lite nya rutiner. Dags för Elias att åka skolbuss på morgonen (och eftermiddagen). Han var taggad. Min mamma kom hit på morgonen och följde med honom sådär på premiärdagen. Han hoppar på nere i korsningen och både jag och Mattias har ju hunnit åka mot jobb/dagis då. Men det gick bra allting, och på eftermiddagen hade han en kompis med sig hem i bussen. Så vara-hemma-själv-premiären gick också bra. Dom hade lekt och fikat tills vi andra kom hem strax efter 16. Men det blev mycket telefonkontakt för att kolla så allt gick bra. #nojigavuxna

Under tisdagen var det dags för samma procedur igen. Men den här dagen kunde jag vara hemma lite längre på morgonen och se till att Elias gick ner till bussen. Jag hade tecken-utbildning och kunde lämna Edwin och Elsa på dagis lite senare. 

Det är tur att dagarna på jobbet går fort så man får hämta hem kidsen innan abstinensen kickar in... Elsa klarar sig jättebra på dagis och verkar trivas. Hon äter bra, sover bra och det går bra att lämna henne på mornarna. Mammas lilla bebis! För Edwin går det också bra, han börjar komma in riktigt bra efter sitt 1 år långa uppehåll. Så för tillfället känns allt bra, även om det dåliga samvetet nog alltid kommer att finnas där ändå. Tänk om man kunde vara ledig mer och ändå kunna gå runt ekonomiskt... 

På eftermiddagarna har vi hängt här hemma bara, hela familjen. Mattias har fixat middagarna då han kommer hem först. Jag hämtar ju på dagis när jag slutat, så maten är oftast klar när vi kommer hem. Så skönt! Sedan har kvällarna försvunnit med läxläsning, sällskapsspel och lite annat. Igår fick jag faktiskt rosor efter jobbet med. Det uppskattar man ju, en helt vanlig tisdag. 

(null)

(null)

Idag har vi som sagt kommit till onsdagen och det har varit en fullspäckad dag. Imorse skulle Elias för första gången klara sig helt själv på morgonen. Jag, Edwin och Elsa åker ungefär 07:25 hemifrån och Elias ska gå till bussen runt 07:40. Så det är ju inte så lång tid det handlar om. Han är liksom färdig och väntar bara på att klockan i köket ska ringa (jag ställer den innan jag åker). Skulle Elias åka med oss på morgonen skulle han behöva vara på fritids innan skolan och det vill han inte, så vi provar denhär lösningen ett tag nu! 

Dessutom ringde han som kör skolbussen upp mig idag och berättade att han pratat med sin chef om att Elias ska slippa gå ner till korsningen för att vänta på bussen. Så nu har dom bestämt att bussen kör en extra sväng upp till oss och hämtar Elias alldeles vid vårt hus. Alltså, så himla bra! Nu behöver han inte gå efter vägen en endaste meter. Gissa om vi är tacksamma?! Så himla snällt att han på eget initiativ fixade det. Så från och med imorgon stannar bussen här utanför istället. 

Den här dagen stod det även ett bvc-besök på schemat. Edwins sista. Den stora 5-årskontrollen! Mattias hämtade honom tidigare på dagis och så åkte dom mot hälsocentralen. Edwin var lite nervös eftersom han även skulle få en spruta. Men allt hade gått bra! Våran stora fina kille som blivit hela 117 cm lång och kommit upp till 20 kilo. 

Även Elias hade en inbokad aktivitet idag. Han skulle till tandläkaren direkt efter skolan. Men eftersom det körde ihop sig lite med Edwins bvc-besök ställde mamma Johanna upp och fixade tandläkarbesöket med Elias. Tusen tack! 

Så när jag hade hämtat Elsa på dagis kom vi hem till ett fullt hus. Johanna, Ida och Agnes stannade på middag, kaffe och lek. Ett mysigt avbrott i vardagen! 

På kvällen följde Elias med Mattias för att spela innebandy. Jag och mina små blev ensamma och fördrev tiden med teve, lek och lite spel. Elsa somnade tidigt så det var mysigt att få lite egentid med Edwin. Sedan försvann kvällen med duschning, kvällsfika och läxläsningen. 

Nu är det lugnt i huset. Bara torktumlaren och diskmaskinen som hörs. Och en sprakande brasa... Ska strax krypa ner i sängen och ladda för torsdag. Våra morgonrutiner verkar sitt nu. Barnen kan sova enda till 07-tiden vilket känns bra. Edwin och Elsa äter frukost på dagis vilket underlättar en hel del. Själv ställer jag klockan på 06:15 och känner mig väldigt tacksam över att börja 08:00 istället för 07:00. En timme extra på morgonen gör så mycket! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0