magsjuka & farsdag đŸ‘šđŸ»

(null)

Helgen kom, men blev inte riktigt vad vi hade tĂ€nkt oss... Men sĂ„ Ă€r ju livet. Det Ă€r bara att andas djupt, tĂ€nka om och ta sig igenom. 

Slutet pĂ„ veckan blev iallafall bra. Elsa var sjĂ€lv pĂ„ dagis en stund pĂ„ torsdagen. Satte lite banan i halsen bara, men det gick bra. Tror fröknarna insĂ„g ganska fort att som fĂ„r tĂ€nka om lite kring maten för vĂ„r tandlösa donna... Nog för att dom börjar ploppa upp nu, men hon Ă€r ju lĂ„ngt ifrĂ„n fullĂ€rd nĂ€r det gĂ€ller att tugga. Mosad frukt pĂ„ fruktstunden ett tag till, hehehe. 

Elias blev hemma frĂ„n skolan Ă€ven i torsdags. Han fick prova att vara ensam hemma en stund pĂ„ morgonen, och jag provade sms:a och ringa till honom vilket funkade super. Ja, ska man vara ensam hemma mĂ„ste man ju ha en egen telefon! Sedan hade min mamma hĂ€mtat Elias och dom hade haft en mysig heldag tillsammans. Handlat överaskningar till oss och Ă€ven varit till min bror pĂ„ KanLĂ„s och fikat och fixat egen hemnyckel till Elias. Gissa om han var överlycklig?! En djurgĂ„rden-nyckel med barcelona-band. 

(null)

PĂ„ fredagen var Elias tillbaka i skolan och Elsa gjorde sin första hela dag ensam pĂ„ dagis. Det gick toppenbra! Edwin hade en ledig och passade pĂ„ att sova hos gammelmormor torsdag till fredag, sĂ„ han hade en heldag hos henne. Myspys! 

PĂ„ kvĂ€llen hade vi det lugnt och skönt. Pusta ut efter helgen, titta pĂ„ film och Ă€ta gott. Mattias hade stĂ€dat och lagat god middag, sĂ„ det kĂ€ndes extra hĂ€rligt att göra helg. 

Men det kĂ€nslan varade bara till klockan 05:00 pĂ„ natten/lördagmorgonen. DĂ„ kom Edwin ner och berĂ€ttade att han minsann inte hann till toaletten nĂ€r han skulle krĂ€kas... Jaha. Magsjuka igen. Upp, tvĂ€tta, torka, duscha och bĂ€dda om. Men vi hade nog i tankarna att detta kunde ske. Det har gĂ„tt magsjuka pĂ„ Edwins avdelning hela veckan, och pĂ„ Elsas avdelning kom magsjukan pĂ„ besök pĂ„ torsdagen. SĂ„ nog fanns tankarna dĂ€r, att kanske kanske det... 

(null)

Min stackars lilla Edwin. Som Ă€ndĂ„ höll humöret uppe och kĂ€mpade pĂ„. Det verkade dock vara en rĂ€tt lugn variant med tvĂ„ krĂ€kningar bara. Men han lĂ„g och vilade hela lördagen, vilket Ă€r vĂ€ldigt lĂ„ngt ifrĂ„n hans rĂ€tta jag. 

Lördagen försvann alltsÄ i en massa stÀd, tvÀtt (tror jag körde sex maskiner) och vila tillsammans med Edwin. Elias och Mattias Äkte till Bobygda för att fira farsdag som dom var borta nÀstan hela dagen... Men det var vÀldigt lugnt hÀr hemma, först sov Elsa i nÀstan tvÄ timmar och nÀr hon vaknade som Edwin i tvÄ timmar ocksÄ. SÄ jag kunde liksom fokusera pÄ ett barn i taget vilket var guld vÀrt.

(null)

PĂ„ kvĂ€llen bĂ€ddade jag till mig och Edwin i soffan. KrĂ€ksoffan. Ja, det rĂ„kade komma en spya pĂ„ ena soffhörnet. Typiskt att vi skulle köpa en soffa utan avtagbar klĂ€dsel. SĂ„ naivt... NĂ„ja, har skrubbat och spritat och gnussat sĂ„ vi hoppas att det gĂ„r vĂ€gen. 

Natten blev iallafall lugn. Edwin sov hela natten, och likasĂ„ dom andra barnen. Klockan var nog nĂ€rmare 07:20 nĂ€r Elsa vaknade i sitt rum (!) vilket Ă€r rekord för henne att sova i sin sĂ€ng. Wow. Pappsen fick alltsĂ„ en hel natt ensam i vĂ„ran sĂ€ng, plus sovmorgon pĂ„ det. Det var han vĂ€rd. Sista dagen innan pappaledigheten Ă€r slut ocksĂ„. Sedan vĂ€ckte vi honom med kaffe, frukost, ett litet paket och lotter! 

(null)

Söndagen har kĂ€nnts vĂ€ldigt lĂ„ng. Lugn och lĂ„ng... Elias Ă„kte hem till sin mamma mitt pĂ„ dagen. Edwin har mest vilat, men ocksĂ„ Ă€tit och varit pĂ„ benen. Men det hemska med magsjuka Ă€r ju ovissheten och det vidriga vĂ€ntan. Är det över nu? Kommer nĂ„gon mer att bli smittad? NĂ€r bryter det ut? Osv. Osv. Osv. 

Men att bara sitta och rĂ€kna timmar Ă€r ju tortyr. Man fĂ„r ju se till att hĂ„lla sig sysselsatt och ha tankarna pĂ„ nĂ„got annat. Vi passade pĂ„ att möblera om lite i vardagsrummet. Vi tog bort spelskĂ„pet och flyttade det till Elsas rum. Det ska bli hennes garderob sĂ„ smĂ„ningom. Och vĂ„ran garderob som stod i Elsas rum flyttade vi in till vĂ„rt sovrum. Det blev en bra lösning, annars var tanken att köpa ny garderob till oss. Men detta blev ju 100 % billigare! 

Teven i vardagsrummet flyttade vi till hörnet dĂ€r spelskĂ„pet stod. Och bordet och stolarna fick stĂ„ mellan fönstren. Blev mycket mer luftigt och stilrent. Har ocksĂ„ tagit in en liten minigran, det kliar i fingrarna nu. Vill snart göra advent! 

Men nu Ă€r det dags att sova. Imorgon hade jag tagit ledigt, men det blir ju vab vilket fall som helst nu. Till pĂ„ tisdag minst. Om vi ska rĂ€kna 48 timmar framĂ„t frĂ„n att Edwin Ă„t "riktigt" sĂ„ hamnar vi pĂ„ tisdag förmiddag nĂ„gon gĂ„ng. SĂ„ vi tar hela den dagen ledgit sĂ„klart. Om nu ingen annan av oss trillar dit sĂ„klart, men det Ă„terstĂ„r ju att se... 

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0