7 koppar kaffe

Dagarna springer iväg och jag blir allt mer vuxen och vis. Igår chockade jag till exempel mig själv genom att låta barnen gå wild and crazy med påskpyntet. Nästa iallafall. Ja, dom fick åtminstone måla några pappersägg (med precis vilka färger de ville!) som vi sedan hängde i björkriset. Hade jag bestämt själv så hade jag nog köpt några dystra och dyra ägg i svart/vitt. Men eftersom jag är vuxen nu så har jag förstått att alla högtider faktiskt är barnens.

Förutom att påskpynta med barnen var jag på O'learys igår. Helt nykter, på en måndag. Jojomän. Jag åt en caesarsallad, drack pepsi och tittade på hockey med två killkompisar. Det passar mig bra, man är ju lite karig så att säga... 

Natten var däremot inte så cool. För det första hade jag enormt svårt att somna. Drack kaffe sent på O'learys, och ni vet väl hur gammelfolk blir av att dricka kaffe sent? Klockan 01 höll jag äntligen på att somna, och då kände Edwin för att vakna. Såklart. Han somnade dock rätt fort och jag fick börja om och försöka somna. Klockan 02 hade jag precis börjat slumra in, och då stormar Elias in i sovrummet för han "KAN INTE SOVA". Nähä? Men det kan jag... Han tvingade ner mig till soffan där vi tittade på How i met your mother och sparkades för att få bästa platsen. Klockan 03 började han äntligen att snarka och jag kunde inta fosterställning och vagga mig själv till sömns. 

Tre timmar senare var det morgon tydligen. Jag famlade instinktivt efter nån typ av pistol/gevär/hagelbössa under kudden, men nej, ingenting. Fick koka en hel kanna kaffe istället för att skjuta skallen av mig då... Upprepade hela tiden "jag älskar barnen, jag älskar barnen" och försökte tänka på hur gulliga dom är. Oftast. För det mesta. 

Resten av dagen har jag varit ett vandrande spöke. Tur att vi fick besök av Elina och Iris som drog med oss ut i solen och på lite seconhand-shopping. Humöret steg till skyarna (nåja, allt är relativt) när jag lyckades fynda fina grejer för sammanlagt 70 kronor. En hel påse med Playmobil gubbar till barnen, ett par mönstrade "mysbyxor" med prislappen kvar och ett par oanvända Fred Perry skor. Kaboom bah! 

Klockan 13 var det dags att jobba, pust. Elias var på dagis idag och Edwin hade barnvakt, för hör och häpna: han är snorig igen. Turligt nog hade vi en lugn dag på jobbet och jag har fri tillgång till kaffe. Det blev sammanlagt sju koppar kaffe idag. Så nu vet jag det... Om jag bara sover tre timmar på natten så krävs det alltså sju koppar kaffe för att överleva dagen. *Antecknar för framtiden*

Vad gör jag vaken nu då undrar ni säkert? Om jag är så trött och jävlig. Jo, har man en dejt med sin bästis så ställer man inte in på grund av sömnbrist. En kväll i soffan med Carro, ost, kex, vindruvor och sliskig läsk var precis vad jag behövde efter jobbet. Sova kan jag göra en annan dag! 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0