oktoberdagar 🍁

(null)

Jaha. Nu har det visst gĂ„tt en vecka igen. Utan att jag mĂ€rkt av det nĂ€stan. Om jag tyckte att tiden gick fort förut sĂ„ gĂ„r det ÄNNU fortare nu sedan jag började jobba. Hinner inte med för fem öre! 

Men jag tÀnkte ÀndÄ försöka att gÄ igenom veckan. Det Àr liksom skönt att skriva av sig, reflektera och minnas tillbaka en stund. Ganska nyttigt ocksÄ, för en glömsk person.

Förra helgen avslutades iallafall med en tur till svampskogen. Hela familjen! DessvÀrre hade vi ingen vidare svamplycka... Men det var ju mysigt att komma ut i det fina vÀdret, och sÄklart fika saft och bulle!

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hĂ€lsade ocksĂ„ pĂ„ barnens farmor och farfar dĂ€r vi blev bjudna pĂ„ mat. Mmm! Jag passade Ă€ven pĂ„ att köra ett stĂ€dpass och diskpass dĂ€r, eftersom svĂ€rmor har lyckats krossa sin arm och inte kan röra den riktigt... Sen Ă„kte vi hem och fortsatte pĂ„ stĂ€dtemat. Huset fick sig en snabb genomkörare och samtliga familjemedlemmar tog en behövlig dusch. Redo för söndagsmys! 

I mĂ„ndags var det skola för Elias och jobb för mig. Elias hade egentigen mammavecka, men eftersom Ă€lgjakten nĂ€rmar sig brukar vi styra om veckorna lite sĂ„ att det ska passa Mattias. Nu hade vi Elias fyra dagar extra och sĂ„ fĂ„r han vara hos mamma medan Mattias jagar Ă€lg. 

Förutom skolan och jobb innehöll inte mĂ„ndagen nĂ„got speciellt tror jag. Lite lĂ€xlĂ€sning pĂ„ kvĂ€llen och det vanliga hemmapysslandet. Även tisdagen var ungefĂ€r lika hĂ€ndelsefattig. Jobb, skola, middag, gosa med barnen och beta av lite sysslor. 

PĂ„ onsdagen tog jag med mig barnen till skogen efter jobbet. En skön stund ute medan Mattias jobbade pĂ„ med det sista i nya sovrummet. Elias och Edwin lekte jĂ€ttebra tillsammans och stannade ute till lĂ€ggdags typ. In och ta en varm dusch, sedan somnade dom sött... 
(null)

(null)

(null)

Torsdagen innebar APT pĂ„ jobbet. Trevligt trevligt. Sedan har vi som tradition pĂ„ torsdagar att Ă„ka till Norrbo och Ă€ta lunch. Alltid lika gott! Dessa dagar gĂ„r extra fort, men just den hĂ€r torsdagen gick vĂ€ldigt sakta tyckte jag. Hade sprĂ€nghuvudvĂ€rk och ville bara hem... 

Till slut blev klockan 16 och jag rullade hemĂ„t. Blev serverade flĂ€sk med löksĂ„s till middag, fick bullar som Edwin bakat dagen till Ă€ra (kanelbullens dag) och sedan fick jag gĂ„ och lĂ€gga mig en stund. Vips sĂ„ var huvudvĂ€rken borta! Tror att det var Edwins fina och goda bullar som hjĂ€lpte. Mammas duktiga kille! 

(null)

Resten av torsdagen blev lugn. Gosade med Elsa och pratade om livet med Edwin. Han har sĂ„ mĂ„nga spĂ€nnande funderingar nu! Ibland vet man dock inte vad man ska svara, haha. PĂ„ kvĂ€llen stĂ€ngde han och jag in oss i badrummet. Han stod i duschen och jag passade pĂ„ att vika ett berg med tvĂ€tt medans. Och sĂ„ pratade vi om 90-Ă„ringar, pussar, zombies och allt dĂ€remellan. Mysigt vĂ€rre! 

Idag har vi fredagen pĂ„ besök och det har verkligen kĂ€nnts i kroppen. Fredagstrött! Men jobbdagen har gĂ„tt bra och vi brukar ju ha lite extra mys pĂ„ arbetsveckans sista dag. Idag blev det bullfest och musikquiz. Sedan passade jag pĂ„ att handla innan jag Ă„kte hem till familjen. 

VĂ€l hemma blev det ett stĂ€drace för att kunna njuta fullt ut av ledighet sen. Dammsög, torkade golven, stĂ€dade badrummet, bytte sĂ€ngklĂ€der och körde en maskin tvĂ€tt. Heja! VĂ„rt nya sovrum har Ă€ven blivit klart och det kĂ€nns SÅ skönt. Äntligen slut pĂ„ renoveringskaoset.... Men inflyttningen fĂ„r vĂ€nta ett tag. Mattias fokus ligger pĂ„ den kommande Ă€lgjakten som drar igĂ„ng nu i helgen. Men det Ă€r ingen brĂ„dska. Det Ă€r klart iallafall, det Ă€r huvudsaken. 

(null)

I helgen Ă€r jag och barnen ensamma. Och samma sak den kommande veckan. Vet nog inte nĂ„nting (förutom liv eller död) som skulle kunna fĂ„ hem Mattias frĂ„n Ă€lgjakten...Tur vi har vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra runt omkring oss som hjĂ€lper till med barnpassning och allt möjligt. Jag har iallafall tagit ledigt mĂ„ndag och tisdag, sĂ„ det blir mysigt att fĂ„ lite extra tid med Edwin och Elsa! 

Annars har det vĂ€l inte hĂ€nt sĂ„ mycket denna vecka. Det har rullat pĂ„ helt enkelt. Eller jo, vi har fĂ„tt bilderna frĂ„n fotograferingen vi var pĂ„ i september. SĂ„ himla fina! Verkligen roligt att ha kort pĂ„ alla barnen. Vi bestĂ€llde en förstoring pĂ„ Elsa (det var ju Ă€ndĂ„ hennes doppresent) och sedan valde vi ut bilder till ett kollage som vi ramat in. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt fick vi Ă€ven vĂ„ra 12 favoritbilder skickade till oss pĂ„ mailen sĂ„ vi kan göra vad vi vill med dom. Det Ă€r ju annars rĂ€tt sĂ„ dyrt att köpa enstaka bilder frĂ„n fotografer... Men det hĂ€r blev toppen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0