sommar i oktober 🍂

(null)

Helgen kom och bjöd pĂ„ riktig sommarvĂ€rme! Riktigt hĂ€rligt vĂ€der, Ă€ven om jag faktiskt börjar lĂ€ngta efter mer kyla nu. Frost och krispig luft, eld i kaminen och rosiga kinder pĂ„ barnen... 

Fredagen var en riktigt trött dag pĂ„ jobbet. Jag var trött Ă€ven fast jag bara jobbat tre dagar denna vecka. Men fredag Ă€r liksom fredag, kroppen kĂ€nner det. Turligt nog gick dagen vĂ€ldigt fort och vips var det fredagsfika och hemgĂ„ng! Jag Ă„kte dĂ„ raka vĂ€gen till Strömsbruk för att hĂ€mta Elias. Det blev sĂ„klart lite kaffe och bebismys med. Mysigt! 

VĂ€l hemma kickade vi igĂ„ng fredagsmyset. Mattias hade bestĂ€llt en stor pizza som vi högg in pĂ„, sedan blev det fredagsgodis och tv-mys för hela slanten. Som sig bör! 

(null)

Lördagen spenderade jag och barnen ensamma den mesta tiden. Mattias var i Bobygda och slaktade/delade kött. Vi hĂ€r hemma började dagen lugnt... Pysslade pĂ„ med lite av varje medan barnen lekte fint. Elias och Edwin lekte pĂ„ övervĂ„ningen hela förmiddagen, sedan gick dom ut och spelade fotboll. Elsa hjĂ€lpte mig med lite tvĂ€tt och stĂ€d. PĂ„ hennes sĂ€tt, vilket innebĂ€r att stĂ€nga av dammsugaren stup i ett... 

PĂ„ eftermiddagen Ă„kte jag och kidsen till Bobygda ocksĂ„. Vi var bjudna pĂ„ middag! Det var lĂ€nge sedan vi Ă„t Ă€lgfĂ€rs nu, sĂ„ det kĂ€ndes extra lyxigt att fĂ„ Ă€ta en god köttfĂ€rssĂ„s pĂ„ fĂ€rskt Ă€lgkött. Gott gott! 

Barnen passade sedan pÄ att utforska logen hos farmor och farfar, spÀnnande. Sedan rullade vi hemÄt och laddade för lördagsmys. Alla ungar in i duschen, en efter en. Sedan tittade vi pÄ film och Ät lördagsgodis. Men barnen var trötta och somnade rÀtt tidigt. Vi vuxna fortsatte soffhÀnget ett tag, enda tills jag dÀckade och vaknade helt förvirrad nÄgon timme senare... Förlyttade mig till sÀngen och somnade om pÄ stört.

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen pĂ„ besök. Jag och barnen gjorde morgon vid 07-tiden medan pappsen fick lite sovmorgon. Kaffe, frukost och en vĂ€ldigt lugn förmiddag... Mattias Ă„kte ivĂ€g pĂ„ lite jobb, grabbarna lekte ute och Elsa har mest hĂ€ngt i mina ben. Lite extra trött och gnĂ€llig idag. Men hon var nog vĂ€ldigt trött, för efter lunchen tvĂ€rslocknade hon och sov i nĂ€stan tvĂ„ timmar! 

DĂ„ passade jag pĂ„ att ligga i soffan och titta pĂ„ nĂ„gra Greys-avsnitt faktiskt. VĂ€lbehövlig vila! Har haft dov huvudvĂ€rk hela dagen, sĂ„ jag har varken haft lust eller ork med nĂ„nting... 

PĂ„ tidiga eftermiddagen Ă„kte vi iallafall till min farmor och farfar och hĂ€lsade pĂ„. Farmor fyller tydligen Ă„r imorgon, men det hade jag helt glömt bort. För mycket i skallen?! FĂ„r Ă„ka dit med en blomma eller nĂ„got imorgon efter jobbet... Men vi hade iallafall en mysig eftermiddag med fika och bus ute i solen. Ja jises vilken sommarvĂ€rme vi haft idag! 

(null)

(null)

(null)

Resten av söndagen har varit vĂ€ldigt lugn. Jag fick lĂ€gga mig och vila bort huvudvĂ€rken en stund medan resten av familjen Ă„t middag. Det behövdes, för sedan kĂ€ndes det bĂ€ttre! 

Men kvĂ€llen kom fort och det kĂ€ndes som att jag bara hann stĂ€da undan i köket, kvĂ€llsfika med barnen och duscha innan det var lĂ€ggdags. Elsa myste i soffan innan hon slocknade strax efter 19, och grabbarna strax dĂ€refter. Nu laddar vi för en ny vecka! Elias ska hem till mamma redan imorgon efter skolan, sedan hĂ€mtar vi honom till helgen igen, sĂ„ Ă€r veckorna Ă„terstĂ€llda till det vanliga efter "Ă€lgjaktsjusteringarna". 

Annars Ă€r det inte sĂ„ mycket planer för veckan. Förutom att försöka flytta över alla grejer till vĂ„rt nya sovrum. Blir spĂ€nnande att premiĂ€rsova dĂ€r och Ă€ven fĂ„ göra iordning ett rum till Elsa! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0