tredje gången gillt 🕺🏻

Åter igen har en vecka bara försvunnit. Hinner liksom inte stanna upp och känna efter, dagarna bara avlöser varandra och jag har typ bara måndag och fredag i mitt huvud... Hoppas att vi kommer in i en fungerade vardagslunk snart. Utan renoveringar här hemma och "kompisjobb" på bortaplan för Mattias del. För det är vad vår vardag har handlat om nu den senaste tiden! 

(null)

Hur har vår vecka annars sett ut då? Jobb såklart för min del, och dagis tisdag till torsdag för Edwin. Dom hade gjort en utflykt till Mulle Meck en dag, gissa om lilleman var lycklig?! 

Efter jobbet har jag "bytt av" Mattias och spenderar eftermiddagarna med barnen medan han har jobbat med diverser olika saker. Som sagt, snart hoppas jag på lugn och ro och lite mer familjeliv... Men vi har haft det bra ändå. Vi har pysslat på med lite av varje. Utelek, innemys och det obligatoriska tvätta, städa och dona! 

(null)

(null)

På kvällarna har jag varit trött, så det har blivit tidig sänggång. Trots det har jag varit förbannat trött på mornarna med... Men det visade sig att en förkylning var på gång. Kände mig helt sänkt på onsdagskvällen, men ingen feber som tur var. Så jag höll ut med min snoriga näsa och kämpade hela arbetsveckan ut. En ganska krävande vecka med både lönesamtal, besök på annan verksamhet och allmänt "tungrodd" stämning. Ibland är det så... Men då är det tur att arbetskamraterna är sjukt härliga! 

I helgen har jag knappt sett röken av han jag bor med. Häcken full med jobb! Jag som varit/är förkyld hade gärna tagit det lite lugnt och försökt vila lite extra, men ensam med två huliganer blir det lite svårt... Trots det har allt gått bra. 

Igår hade vi en loppisdag med gammelmormor. Så mysigt! Fyndade pyjamaser till Elsa och två vägghyllor till hennes nya rum. Billiga och perfekta! Edwin hoppade jämfota av lycka när han hittade fotbollskort och album. Det köpte han till sig och brorsan! Mormor bjöd på donken-lunch också innan vi rullade hemåt igen. 

Kvällen blev sedan lugn här hemma. Brynäs på teven (Mattias åkte ner och tittade live) och en massa lördagsgodis. Myspys! När barnen somnat hade jag soffan för mig själv och tittade på Så mycket bättre. En härlig kväll. 

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen på besök. Hade inga planer för dagen alls när vi vaknade. Ja förutom Mattias då, han skulle iväg och jobba från morgon till kväll... Kände lite suck och stön först, men sen gav jag mig fasen på att göra dagen till en bra dag. 

Bjöd hit Carro och Elwira, hade en plan om att flytta ut sovrummet till vårt nya rum, men det avslöjade jag ju inte för Carro innan. Det gäller att vara smart. Mutade henne med kaffe och snus, sen var hon med på mina planer! 

Vi flyttade alltså vår säng till det nyrenoverade rummet. Och så flyttade vi in den gamla kökssoffan till Elsas rum. Den ska vi göra till en säng till henne så småning om, så den får helt enkelt stå där tills det blir aktuellt. Den kökssoffan är ifrån min gammelmormor och gammelmorfar så det känns ju extra kul att Elsa ska sova i min gammelmormor Elsas gamla kökssoffa! 

Rummen blev jättebra. Tack min älskade vän för hjälpen! Annars hade det nog dröjt en vecka till... Edwin, Elsa och Elwira härjade loss och lekte/bråkade som vanligt. Vi vuxna hann dricka kaffe, luncha med barnen och snacka lite strunt. En bra förmiddag! 

(null)

Eftermiddagen blev lugn. Gammelmormor kom hit och åt middagen med oss. Jag dammsög och plockade med lite av varje... Sedan var det dags att åka till strömsbruk och hämta Elias. Där blev det som vanligt kaffe, mys med Agnes och lek för dom större barnen. Mormor stannade här hemma med Elsa under tiden. Guld värt, så hon inte skulle somna i bilen... 

Kvällen här hemma har vi ägnat åt att skruva upp hyllor i Elsas rum och satt upp nya gardiner som jag och Edwin köpte idag innan vi åkte till strömsbruk. Rosa gardiner (!) till och med. Det trodde jag aldrig... Men rosa och grått är ju faktiskt fint ihop. Och färgen är väldigt dov, svårt att fånga den rättvisa färgen på bild dock. 

Mysigt rum fick hon iallafall, vår lilla prinsessa. Men det är inte riktigt klart än, en del småfix kvar. Fast det är ett rum nu iallafall, hennes egna. Och vi vuxna ska sova premiärnatten i vårt nya sovrum inatt. Spännande! Detta är det tredje sovrummet vi avverkar i detta hus. Tredje gången gillt, ellerhur? Känns hur som helst riktigt skönt att vi är färdiga med den här renoveringssvängen! 

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0