älgjaktsveckan 👀

(null)

Den heliga älgjaktsveckan är här, vilket innebär att jag och barnen får klara oss på egen hand. Och i och med att jag har ett jobb att sköta så får våra fantastiska barnvakter rycka ut en hel del. Vad skulle vi göra utan dom? 

Mattias försvann iväg redan i helgen då det vankades både älgjaktsfest, köttfärsleverans och det stora första-jakt-dagen. Så honom har vi inte sett mycket av dom senaste dagarna... 

Tur att vi har mina kära föräldrar några kilometer bort, så vi slipper känna oss helt ensamma! Lördagen spenderade vi till exempel hos dom. Så himla mysigt. Vi tog en promenad i det vackra höstvädret och hamnade på loppis utanför butik BaraKlara. Jag fyndade lite smått occh gott (även Edwin) och så köpte mamma en så fin tröjklänning till Elsa. Ljuvlig! 

På kvällen fick vi besök av Elias med hela hans mammafamilj. Dom skulle hämta köttfärs men stannade såklart för lite lek, mys och kvällskaffe! 

(null)

(null)

Resten av helgen blev lugn och skön. Kände mig en aning uttråkad ett tag (typiskt när man liksom längtat efter ledighet, men så är man helt uppe i varv och knappt kan slappna av när man väl är ledig) men det löste jag genom att städa lite, tvätta och sedan bjuda hit Carro och Elwira. 

Det blev lite roligt kompishäng för både stora och små. Att få tiden att räcka till när man jobbar heltid är tufft, men det är ju så nyttigt att träffa sina vänner lite då och då! 

Barnen härjade på och vi vuxna hängde i soffan med kaffe. Sedan fick vi för oss att åka till Dollar en sväng hela gänget. Sagt och gjort. Där handlade vi lite smått och gott. Bland annat en ljusstake till nya sovrummet. Fönstret sitter lågt där, så det krävdes en tålig ljusstake i trä. Pga klåfingrig 1-åring som är överlycklig över att kunna nå upp till fönsterbrädan... 

Vädret har även varit på topp så innan middagen i söndags hängde jag och barnen ute ett bra tag. Mysigt tyckte både Edwin och Elsa! 

(null)

(null)

(null)

På måndagen hade ju jag tagit ledigt, och då hade vi sådan tur att gammelmormor kom hit och hängde med oss. Först hade jag en tid på mvc för att kolla så spiralen satt rätt, och det gjorde den tack och lov. Sedan hade vi en bra och effektiv dag tillsammans här hemma! 

Vi hjälptes åt att putsa alla fönster (välbehövligt) och dammade på en massa ställen som oftast glömms bort... Barnen var med och donade lite dom med, dammsög och sådär, men mest roade dom sig själva. Vi tog många pauser med fika och lunch, så fönsterputsningen blev ett heldagsprojekt. 

På kvällen sen kom faktiskt pappsen hem en sväng. Då blev barnen glada! Framför allt Elsa som verkligen blivit pappas tjej. Det blev pusskalas och lite skönt utehäng innan läggdags!

(null)

(null)

På tisdagen var jag och barnen hemma och pysslade med lite av varje här hemma. Vädret var grått och trist så det var extra mysigt att vara ledig. 

Edwin och jag skyndade oss att baka chokladbollar medan Elsa roade sig själv. Riktigt fina "bollar" blev det. Sedan spelade vi The sims tillsammans medan syrran tog en tupplur. Hur mysigt som helst.

Efter lunchen bjöd vi hit min farmor och farfar på fika. Det var längesen vi sågs så det var på tiden! Edwin bjöd stolt på sina chokladbollar och Elsa blev glad över att få busa med några andra än morsan. Hon älskar verkligen när det kommer folk hit. Min farmor och farfar är ju ganska gamla och stappliga, men dom vill ju SÅ gärna hjälpa till och finnas till hands. Så när Elsa skulle äta lunch passade jag på att åka och handla en stund så fick dom stanna här hemma och se efter barnen medans. Och det gjorde dom ju så gärna så! Mata lillan, mysa själva med barnen och känna sig behövda. För det är ju annat med min mormor tillexemel, hon är ju pigg och är ofta barnvakt till båda barnen själv. Så det känns lite roligt att få ge farmor och farfar små "uppdrag" med, för jag vet ju hur gärna dom vill trots att dom är gamla. Och att se hur dom skiner upp när dom träffar barnen är så härligt. Speciellt med tanke på den svåra tid dom går igenom just nu... Önskar så att vi hittar min försvunna farbror så att farmor och farfar får någon slags ro. 

Förutom att handla på ica svängde jag in på röda korset med. Var på jakt efter tröjor till Elsa, och fick väl bingo kan man säga! Ett helt gäng med tröjor i rätt storlek, plus ett par fina gympadojor! Betalade 50 kronor för allt, toppen. 

På kvällen kom min kära mamma hit och myste med oss. Hon nattade Elsa och jag fick passa på att köra ett pass i tvättstugan och ta en dusch. Sedan hade vi kvällsmys i soffan med Edwin innan hon åkte hem och vi kröp ner i sängen!

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår hade vi onsdagen på besök, och det var dags för mig att återgå till jobbet. Blandade känslor... Men det gick bra. Barnen fick mysa hos mamma medans. Gammelmormor hade också varit där och dom hade varit ute massor, haft picknick och busat järnet. 

Jag hade tur och fick middag där efter jobbet innan jag tog med mig barnen och åkte hemåt. Eller ja, ett barn åtminstone. Edwin skulle övernatta hos mormor och morfar! Dom skulle till biblioteket och sedan bada. Myspys!

Elsa och jag hade en lugn kväll hemma. Sedan hade vi sån tur att pappsen kom hem också. Då blev vi lite extra glada! 

Idag har vi torsdag, och det var återigen jobb för min del. Även idag fick barnen vara hos mormor. Tänk vilken tur vi har! Elsa hade dock haft lite feber under dagen, men det är nog tänderna som spökar. För äntligen börjar man ana några små vita gaddar som sticker upp! 

På jobbet gick det bra. Torsag innebär ju lunch i Norrbo och sedan tränar vi på friskis & svettis. Beroende på vilken delgare man är kan man även passa på att köra ett pass i gymmet själv med, så det gjorde jag idag. Lyxigt att få träna på arbetstid! Sedan var det bara att duscha, dricka kaffe på jobbet och sedan åka hem. Vilken dag! 

Jag hämtade barnen efter jobbet och blev bjuden på middag även idag. SÅ skönt att slippa komma hem och behöva stå vid spisen... Istället har vi lekt på golvet, myst i soffan och fikat tillsammans. Barnen var väldigt trötta ikväll så jag fick en enkel nattning. Nu ska även jag krypa ner i sängen och ladda för sista arbetsdagen denna vecka. Sen är det helg igen, galet vad tiden går! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0