toppenbra torsdag... 🎉

Veckan fortsĂ€tter att rulla pĂ„ och vi försöker njuta av varje dag. Det Ă€r ju SÅ hĂ€rligt med soliga eftermiddagar och barn som busar ute till lĂ€ggdags... 

Onsdagen blev en mysig dag med gammelmormor. Hon kom hit mitt pĂ„ dagen och busade med barnen sĂ„ att jag i lugn och ro kunde duscha och göra mig redo för eftermiddagens möte. Men allra först Ă„kte jag och hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan. Han skulle ocksĂ„ ivĂ€g pĂ„ "Ă€ventyr" med pappsen, sĂ„ dĂ€rför skulle min kĂ€ra mormor passa Edwin och Elsa. 

Elias Ă„kte till tandlĂ€karen och lagade tre hĂ„l. Duktiga killen! SjĂ€lv Ă„kte jag till kommunen för ett möte med chef, personalavdelning och facket. Fick en lista pĂ„ lediga jobb och sĂ„ blev det lite allmĂ€nt prat bara. Vi bokade upp ett möte med en eventuell arbetsplats redan dagen efter. Men nog kĂ€ndes det rĂ€tt tungt nĂ€r jag Ă„kte hem... De flesta lediga jobben inom kommunen Ă€r förskollĂ€rare, lĂ€rare eller undersköterska. Och det Ă€r jag ju inte. SĂ„ valmöjligheterna var obefintliga typ. 

Hur som helst sĂ„ blev det en bra onsdagseftermiddag. Mamma och pappa kom förbi och fikade lite, barnen lekte ute i trĂ€dgĂ„rden till lĂ€ggdags och sedan hade vi en lugn soffkvĂ€ll... 

Idag vaknade jag upp, fortfarande förkyld, men utvilad efrer en bra natt. Elsa sov i sin sĂ€ng enda till 06-tiden och det kĂ€nns verkligen skillnad nĂ€r man fĂ„r sova flera timmar i streck. En hĂ€rlig torsdagsmorgon med kaffe och Edwin-mys. Elsa tog som vanligt sovmorgon. Det mĂ€rks att hon Ă€r min dotter! 

PĂ„ dagens schema stod ett möte med en eventuell arbetsplats. Elsa fick hĂ€nga med, men Edwin hade sĂ„n tur att han fick vara pĂ„ Buspalatset med Carro, Elwira, Emilia, Otilia, Helen, Emil och Isabell medans. Lycklig kille! 

Mötet gick bra, och det visade sig vara en intervju faktiskt. Det var jag inte riktigt beredd pĂ„, men det kanske var lika bra. Det kĂ€ndes bra i hela mig nĂ€r jag Ă„kte dĂ€rifrĂ„n. Elsa skötte sig exemplariskt under tiden, men hon var nog rĂ€tt nöjd nĂ€r vi Ă€ntligen fick rulla mot buspalatset vi med. Bus med kompisar! Och lunch och kaffe, verkligen mysigt. Vi stannade till efrer 12-tiden, sedan var det dags att Ă„ka hem sĂ„ vi hann landa lite innan Elias skulle hĂ€mtas. Och tĂ€nk, dĂ„ dök min kĂ€ra mormor upp helt ovĂ€ntat sĂ„ jag kunde lĂ€mna mina smĂ„ hemma med henne. SĂ„nna smĂ„ grejer kan verkligen underlĂ€tta massor! DĂ„ passade Ă€ven jag och Elias pĂ„ att smita in pĂ„ Röda korset. Gjorde en hel del klĂ€dfynd till barnen! 

NĂ€r vi kom hem ringde min telfon och det var chefen som jag haft möte med imorse. Jag fick jobbet! SĂ„ fantastiskt roligt, skönt och spĂ€nnande. Nu kan jag Ă€ntligen slappna av och slĂ€ppa oron om att bli arbetslös efter sommaren. SĂ„ den 21/8 börjar jag arbeta pĂ„ en dagverksamhet (funktionsnedsĂ€ttning) pĂ„ HĂ„sta. SĂ„ nu gĂ€ller det att damma av sina gymnasiekunskaper! Men det ska verkligen bli intressant och utmanande. Det Ă€r en 100 % tillsvidare tjĂ€nst, och jag fĂ„r fortsĂ€tta med min nuvarande lön vilket kĂ€nns bra. Hipp hurra! 🎉

Eftermiddagen blev extra solig och fin. Var sĂ„ glad och lĂ€ttad... Dessutom kom Elsas nya vagn. SĂ„ himla fin och smidig! Positivt överaskad faktiskt. En skön sittvagn, som enkelt gĂ„r att göra till liggvagn. Verkligen smart! 

Till middag blev det fisk (fastedag för oss vuxna) och sedan gick vi ut allihopa. Jag och Elsa premiĂ€rade nya vagnen, underbar kĂ€nsla. Elias hade fotbollstrĂ€ning, sĂ„ vi gick dit och kollade en stund med Mattias och Edwin. Sedan promenerade vi hemĂ„t i kvĂ€llssolen. 

KvĂ€llen har Ă€gnats Ă„t att duscha, kvĂ€llsfika och mysa lite. Barnen somnade rĂ€tt sent, men vi har ju gjort helg nu sĂ„ dĂ„ fĂ„r man lyxa till det lite! Ska bli sĂ„ hĂ€rligt med en oplanerad helg, men massa feelgood-kĂ€nslor efter den hĂ€r veckan. Sol, vĂ„rvĂ€der och nytt jobb. Blir det bĂ€ttre?! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0