fin familjehelg... 💛

MEN vilken fantastisk helg vi har haft. En helg som kĂ€nts riktigt lĂ„ng, ledig och avslappnad. En helg utan planer, med vĂ€dret pĂ„ vĂ„r sida! 

Fredagen blev bĂ„de mysig och konstig dĂ„ Elsa sov hemma hos sin mormor och morfar. Men det hade (som jag redan visste) gĂ„tt hur bra som helst. Hon hade gnĂ€llt/grinat tvĂ„ gĂ„nger, och det var pĂ„ natten och morgon nĂ€r hon var hungrig. DĂ„ kommer hennes "fĂ„r jag inte mat nu sĂ„ dör jag-vrĂ„l" som vanligt. Det skriket... Det skĂ€r i öronen nĂ€r lilla dramaqueen Ă€r hungrig minsann! Annars hade hon sovit hela natten, med ett uppvak för mat bara. KĂ€nns otroligt skönt att hon, precis som sin bror, kĂ€nner en enorm trygghet med sina morförĂ€ldrar! 

HĂ€r hemma hade vi ocksĂ„ en bra fredagkvĂ€ll. Elias och Edwin tyckte det var sĂ„ mysigt att fĂ„ somna i vĂ„ran sĂ€ng. Jag sov dock mindre bra nere i fotĂ€ndan, men det var det vĂ€rt. 

Lördagen bjöd pĂ„ sol och vĂ€rme. Äntligen hĂ€nder det lite med all snö som fortfarande ligger som ett tjockt tĂ€cke. Nu ser man Ă„tminstone lite grĂ€s... Det hĂ€rliga vĂ€dret lockade ut oss pĂ„ en liten promenad, hela familjen. Edwin sprang pĂ„ sin balanscykel och Elsa sov gott i vagnen. Elias gick och sprang om vartannat bredvid oss vuxna. En hĂ€rlig förmiddag! 

PĂ„ eftermiddagen fick vi besök av barnens morbor, min kĂ€ra lillebror. Han höll oss sĂ€llskap fram till tidiga kvĂ€llen och hann Ă€ven Ă€ta god hĂ€mtmat med oss. Mysigt. Sedan avslutade jag och Elias dagen med en hĂ€rlig kvĂ€llspromenad. Vi gick in till "byn" och njöt av kvĂ€llssolen. RĂ€tt lĂ„ngt blev det men Elias Ă€r duktig och hade nog nĂ€stan velat gĂ„ lĂ€ngre... Men jag ville hem och hinna klippa Edwin innan lĂ€ggdags med. Äntligen gick han med pĂ„ det. Snygg kille!  

Idag Ă€r det söndag och vi fick vakna till Ă€nnu en solig fin dag. Vi hade absolut noll planer nĂ€r vi klev upp, men efter kaffe och frukost kom vi pĂ„ den ultimata idĂ©en. Köpa cyklar till barnen! 

Det Ă€r faktiskt sĂ„ att varken Elias eller Edwin har haft en egen cykel, nĂ„gonsin. Edwin har nog aldrig cyklat heller, medan Elias har cyklat nĂ„gon enstaka gĂ„ng hemma hos sin mamma med stödhjul. Men nu ska det bli Ă€ndring! Till Elias köpte vi en stor 24 tum cykel, den kommer han kunna ha ett bra tag! Och till Edwin blev det en 16 tum. Och dĂ€r hade vi tur... Hela Hudiksvall köpte cyklar den hĂ€r helgen och den sista cykeln med 16 tum pĂ„ Jula blev sĂ„ld typ tio minuter innan vi kom dit. Men sĂ„ var det en himla snĂ€ll kille vi handlade med, sĂ„ han gick till lagret och hittade fjolĂ„rets visningsexemplar som vi fick köpa för halva priset. Ja tack! En jĂ€ttefin cykel men nĂ„gon liten repa bara. Vi slog sĂ„klart till. Nöjda barn som var taggade pĂ„ att lĂ€ra sig cykla! 

Vi blev bjudna pĂ„ lunch hemma hos mina förĂ€ldrar. Grillade korvar, strips och olika tillbehör. Sedan gick vi ut och skruvade ihop Elias cykel samt pumpade dĂ€cken pĂ„ Edwins cykel. Elsa myste inne med mormor medans... För Edwin gick cykelpremiĂ€ren bra. Han blev stolt över sig sjĂ€lv och konstaterade att det var en vĂ€ldigt bra cykel han fĂ„tt. Elias var nervös. Första gĂ„ngen utan stödhjul, pĂ„ en stor cykel dessutom. Men oj vad duktig han var. Jag sprag brevid och höll i sadeln, men efter en stund vĂ„gade jag slĂ€ppa lite. Sprang bredvid och berĂ€ttade att "nu cyklar du sjĂ€lv". "Vaaaa?!" fnissade en lycklig Elias. SĂ„ höll vi pĂ„ nĂ„gra gĂ„nger fram och tillbaka, sĂ„ han fixade att cykla sjĂ€lv ca 50 meter. Tror det kommer lossna vĂ€ldigt snart för honom, bara vi övar lite! BĂ„da barnen var iallafall vĂ€ldigt nöjda med cykelpremiĂ€ren. Jag Ă€r ocksĂ„ nöjd över att dom Ă€ntligen har en varsin fin cykel. 

NĂ€r vi kom hem igen var vi hĂ€rligt rödblommiga allihopa. Elsa var supertrött och sov i 1,5 timme. Barnen spelade lite tv-spel och vips kom Elias mamma och lillasyster hit. Det blev lite kaffe och lek innan vi sa hejdĂ„. 

KvĂ€llen hĂ€r hemma har varit lugn. Jag och barnen har lekt med duplo medan Mattias Ă„kte ivĂ€g pĂ„ ett snabbt jobb. NĂ€r bĂ„de Edwin och Elsa somnat tog vi vuxna plats i soffan och kollade pĂ„ ett av de nya avsnitten av Morden i Sandhamn. HĂ€rlig söndag! Men nu Ă€r det dags att ladda om för en ny vecka. Klockan har redan slagit över till mĂ„ndag nu (typiskt mig) sĂ„ lite sömn vore vĂ€l bra... Vi har en hyffsat oplanerad vecka, vilket kĂ€nns skönt. Vi tar det som det kommer! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0