en lång grå dag... ☁️

Onsdag och grått, grått, grått. Mer snö också. Men den som väntar på nått gott...

Här hemma gjorde vi morgon kring 08-tiden. Fast Edwin var nog uppe lite tidigare, men han brukar morgonmysa i soffan själv en stund. Elsa sov från 19:30 till 06:20 utan att äta, sedan somnade hon om till 08:00. Verkligen en bra natt! Försöker så gott det går att skippa nattmålet nu, funkar ungefär 50/50. Ibland blir hon skogstokig om hon inte får en flaska ersättning och ibland nöjer hon sig med nappen bara. 

Förmiddagen var lugn. Edwin pysslade med sitt och Elsa tittar storögt på sin bror. Att hänga uppe i hans rum är drömmen enligt henne! Men man blir trött av att leka... Så vid 10:30-tiden fick hon äta lite gröt innan det blev en tupplur. En lång tupplur faktiskt, enda till 12-tiden. Vore skönt om hon sov lite mer "rejäla" powernaps så vi kan korta ner antalet sovstunder per dag... Medan Elsa sov byggde Edwin med lego och jag passade på att rensa ur lite mer i köket. Gav mig på prydnadssakerna jag haft i ett skåp, rond två, och fick ihop ett 30-tal prylar som jag nu har sålt. Tjoho! Tog även tag i skåpet där vi förvarar gamla räkningar, gamla elprylar och annat jox. Förstår inte varför jag sparat på räkningar från 2014 liksom? Nu blev det ordning och reda även där. Heja heja! 

Annars går jag mest och smygkikar i skafferiet nu. Haha, så nöjd. Fattar inte varför vi inte använt det som skafferi tidigare?! Men när vi flyttade in så blev det nog automatiskt en sånt skåp som fick svälja sånt som inte hade hittat nån plats än. Och så förblev det, tills det blev så fullt att det knappt gick att stänga... Sedan har vi haft "skafferi" i två andra skåp istället. Men nu har dom skåpen tömts och allt får plats i det riktiga skafferiet. 

Efter lunchen lyckades jag ta en dusch, sedan lockade vi hit mamma på lite kaffe. Vi behövde muntras upp en grå och trist dag som denna! Elsa sov mellan 14:10 och 15:30 (ännu en långsovning) så då passade vi andra på att bygga pussel och fika. Mysigt. Sedan blev Elsa glad när hon vaknade och såg att mormor var här! 

Mattias jobbade extra sent idag så Edwin och jag fick äta middag på tu man hand. Det blev lillemans favorit: blodpudding, bacon och lingonsylt. Typ enda gången han äter en rejäl portion förutom när det serveras pannkakor, våfflor, köttbullar eller hamburgare. Då äter han massor. Annars är han väldigt liten i maten just nu... 

Resten av eftermiddagen ensam med barnen gick bra. Edwin gick ut en stund i snöslasket, medan jag och Elsa tittade på från sovrumsfönstret. När han kom in igen fick båda barnen ta ett bad. Först Elsa och sedan trängde Edwin ner sig i baljan efter att hon var klar. Sedan hade jag rena och gosiga barn som åt kvällsfika/välling. Lillasyster somnade runt 20-tiden, då hade hon varit vaken sedan 15:30 och bara sovit två tupplurer (långa) under dagen. Det verkar som att hon orkar hålla sig vaken fler timmar i sträck nu. Liten blir stor! 

Nu sover barnen sedan länge och vi vuxna har haft lite soffhäng. Men nu blir det hopp i säng. Imorgon sägs det att det blir trist väder igen, så lite skönhetssömn kan nog behövas om vi ska orka med ytterligare en grå dag! 

(null)

(null)

 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0