en ny vecka... ☘️

Måndagen kom och vi är redan inne på årets femtonde vecka. Det går undan minsann... Här hemma har vi nu "rutinveckan" eftersom Elias kom till oss igår. Dags att koppla in hjärnan! 

Men innan helgen avslutades fick vi ett lugnt och bra avslut på helgen. En söndag i myskläder, god lunch och lite internetshopping. Fast bara sånt som VERKLIGEN behövs. Nå mer krimskrams vill jag inte släpa hem! Men det blev en hel del i kläd/sko väg till barnen. Elias garderob behövde fyllas upp på flera plan... Så han väntar nu på ett par sneakers, ett par gummistövlar, ett regnställ och en softshelljacka. Edwin får nöja sig med en nya vårjacka bara, han har så mycket skor och kläder att ärva av brorsan! Men just en jacka till våren behövdes, så det blev en lika softshell som Elias fick. Själv väntar jag på två par nya skor, har just nu bara gummistövlar och vinterkängor. Godkänd shopping med andra ord. 

Söndagseftermiddagen spenderade ute. Edwin, Elsa och jag tog en liten promenad och letade vårtecken medan Mattias hämtade Elias i strömsbruk. I vanliga fall brukar vi hänga med så vi får träffas allihopa, men den här gången vågade jag faktiskt inte eftersom magsjukan härjade hemma hos dom förra veckan. Visserligen var alla friska nu och Elias var den sista som hade det i tisdags/onsdags. Men nej, man vet aldrig. När Edwin var liten lekte han hos en kompis där dom haft magsjuka en vecka innan, två dagar senare var det Edwins tur... Tog det säkra före det osäkra den här gången! 

Söndagskvällen blev fortsatt lugn. Middag, soffmys och lek. Sedan somnade barnen i bra tid och vi vuxna njöt av tystnaden en stund innan vi också tackade för oss... 

Idag vaknade vi upp till en ny vecka, måndag. Vädret har varit grått hela dagen och det var rätt kämpigt att ta sig upp imorse. Fastedag dessutom, men det går prima. Ska bara komma igång med lite lättare träning snart så ska nog detta gå bra. Jag vill/måste hitta tillbaka till min kropp och mitt mående innan graviditeterna. Just nu väger jag nästan lika mycket som när jag var höggravid med första barnet, vilket sliter enormt på kroppen... Sist jag var gravid vägde jag väldigt mycket mer, men jag hann liksom aldrig komma ner på "normalt" mellan graviditeterna. Så nu jäklar! 

Förmiddagen här hemma var lugn. Elsa slog till med en långsovning så jag hann duscha, spela spel med Edwin, plocka lite i köket, göra lunch till lilleman och sätta mig i soffan en stund. Härligt! 

Vid 13:30-tiden hämtade vi Elias på skolan och brummade sedan direkt till stan. Till Lekia, behövde köpa haklapp och nappar till Elsa. Grabbarna blev lovade några förpackningar med fotbollskort. Men det var det enda. Ett snabbt och smidigt besök, med nöjda barn som skötte sig exemplariskt. Hem och fika mellis... 

Eftermiddagen har varit lång men lugn. Bröderna har donat med sina fotbollsalbum, lekt lite och spelat tv-spel. Elsa tog ytterligare en långsovning så jag hann laga middag i lugn och ro. Korvgryta till barnen (och till lunch för oss, och Mattias lunchlåda imorgon) medan vi vuxna hade sparat kalorier till en omelett. Gott och mättande! Man får ju äta ca 500 kalorier under fastedagarna. Jag brukar helfasta fram till 12:00 då jag äter lunch (oftast köttsoppa eller viktväktarsoppa ca 85 kalorier) sedan fastar jag till middagen då jag äter något med ca 300 kalorier (typ omelett, soppa, kokt fisk, tonfisk osv) därefter blir det något kvällsmål på ca 80-100 kalorier. En apelsin, ett ägg eller en tunn hårdbrödmacka med pålägg typ. Det känns ju såklart att man äter mycket mindre än vanligt, men jag är faktiskt sällan hungrig under dessa dagar. Det är som att kroppen ställer in sig och blir van. Det galna är att jag inte är hungrig när jag vaknar upp efter fastedagen heller. Då brukar jag fortsätta att helfasta fram till lunch. Sen därifrån äter jag som vanligt. Självklart inte frossar. Men den här metoden passar mig bra. För jag klarar verkligen inte av förbud osv. Nu kan jag ända unna mig godsaker (med måtta) på helgerna. Måndagar och torsdagar är våra fastedagar - perfekt innan helgen och efter helgen! 

Barnen somnade tidigt även ikväll, och vi vuxna har kollat på hockey. Typ det enda vi följer live, haha. Även fast Brynäs åkt ur... Jag passade även på att beställa idrottskläder till Elias. Dagens rensningsområde blev nämligen grabbarnas garderober. Edwin har så han klarar sig, men Elias behöver nya träningskläder och sommarkläder. Det senare kan jag nog hitta på second hand, men just träningskläder finns typ aldrig på tex röda korset. Men jag passade på att lägga en beställning hos H&M där dom just nu har fotbollskläder med olika länder, villet ligger högst upp på Elias önskelista. Så det blev två fotbollströjor (Sverige och Argentina), två tillhörande fotbollsshorts och två par fotbollsstrumpor för bara 250 kronor med en rabattkupong jag hade. Toppen! Nu är han rustad för fotbollssäsongen... ⚽️

Men nu får det var lugnt med shopping ett bra tag framöver. Det vi behövde är nu beställt och påväg. Nu ska det istället rensas ut på lite fler ställen här hemma! 

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0