prylbanta köket... 👌🏼

Tisdag och strålande solsken. Hade snön varit borta hade vi nog varit ute hela dagen, men det blir lite meckigt med en liten dam som inte sover så långa stunder i vagnen. Och att roa en bebis utomhus när det är fullt av snö och blask är inte så lätt... Men snart så. Snart är våren här va? 

Istället ägnade vi (eller jag) förmiddagen åt att vika ett helt berg med ren tvätt, samt köra igång två nya maskien efter varandra. Ordning och reda i tvättstugan, underbart. Edwin pysslade uppe på sitt rum med lego, och Elsa stackarn får hänga med morsan när hon donar och far fram. Tur hon är nöjd med det mesta! När det var lunchdags tog Elsa en hel timmes powernap, det var inte igår direkt... Så jag och Edwin hann äta lunch i lugn och ro. Sedan förberedde vi oss för att gå ut när lillasyster vaknat. 

En skön stund utomhus fick vi, jag och barnen. Edwin sprayade med sin färgflaska i snön (nya favoritsysslan) och Elsa satt nöjd i sin babysitter som vi tog med oss ut. Hon älskar att titta på storebrorsan! Det var riktigt varmt i solen, så jag hoppas att snön smälter undan snabbt nu... ☀️

När vi skulle gå in kom Tom och hämtade Edwin. Han ville låna med sig honom till stan för att köpa glass och chilla på Möljen. Hur mysigt?! Det ville såklart Edwin. Han fick dessutom åka helikoptern inne på guldsmeden, och köpa en liten bil. Lycklig kille! 

Medan Edwin var i stan lyckades Elsa tajma in det fint med en tupplur. Vad gör morsan då? River ur alla köksskåp och rensar järnet... Och vilken jäkla urrensning det blev alltså. En hel sopsäck med saker att slänga, flera kartonger till Röda korset, tre kassar med plast/glas/metall till återvinningen och en del saker att sälja. GALET. Passade även på att dammsuga ut alla lådor och torka alla hyllplan. Dammsög även hela nedervåningen för den delen, det blev liksom lite skitigt... Sedan var det roligt att ställa allt på plats igen. Fortfarande för mycket grejer egentligen, men jag ser detta som den första "grovurrensningen" och sedan får det bli mer efter som. Men hur härligt är det inte att ha tomma skåp och hyllplan?! Det har typ aldrig hänt här hemma. Vi har ett stort skafferi bredvid kylen/frysen som verkligen varit allt annat än ett skafferi... Vårt slänga-in-allt-skit-skåp ungefär. Men nu är det förvandlat till ett skafferi utan en massa bråte. Supernöjd.

När Mattias kom hem från sin fiskedag gjorde vi middag. Färsk fisk direkt från sjön, lyxigt värre. När vi hade ätit fick grabbarna i uppgift att köra en fullproppad bil med grejer till Röda korset. Skönt att bli av med allt på en gång! 

Resten av kvällen har varit lugn. Elsa totalvägrade att sova sin tredje och sista powernap för dagen. Så hon höll sig vaken mellan 14:45 och 19:30 vilket aldrig tidigare har hänt. Hon brukar väl max klara av tre vakna timmar i sträck. Så det var en övertrött tjej som skrek bra nog innan hon kom till ro och kunde äta sin välling och sedan somna sött. Edwin var nöjd över att vår H&M-beställning kommit, för där gömde sig två stycken Supermario t-shirst till honom. Perfekt för en marionörd. Till Elias blev det nya badbyxor och fotbollsstrumpor. Elsa fick en fin kofta och en vårig mössa med tillhörande tubscarf. Så fint så! 

Både Edwin och Elsa somnade i bra tid ikväll, vi kom lite i ofas under påskhelgen... Vi vuxna har tittat på hockey och kvällsfikat lite. Men nu ska även vi gå och lägga oss! 🌙

(null)

(null)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0