helgpeppen... đŸ™ŒđŸŒ

Precis liksom förra helgen har Ă€ven denna helg levererat sol, mys, umgĂ€nge och andra trevligheter. Vissa perioder (rĂ€tt ofta) har jag bara ryckt pĂ„ axlarna nĂ€r det varit helg. Antingen har jag varit (förĂ€ldra)ledig sĂ„ pass lĂ€nge att vardagar och helger flyter ihop. Eller sĂ„ har jag jobbat en 30-timmars helg medan andra varit lediga. Men nu... Helgerna Ă€r livet! 

Fredagen spenderades pĂ„ hemmaplan med barnen. Det var soligt och fint pĂ„ förmiddagen, sĂ„ vi passade sĂ„klart pĂ„ att vara ute. Elsa sov gott i vagnen medan bröderna bus lekte. Och nĂ€r dom hĂ„ller sams vill man gĂ€rna inte störa i onödan... SĂ„ jag fick helt enkelt sĂ€tta mig i solstolen och hĂ„lla tyst. Inte sĂ„ fy skam det heller! 

Eftermiddagen blev, med risk för att lĂ„ta överdriven, - helt ljuvlig. Men det Ă€r ju SÅ jĂ€kla underbart med dessa ljusa kvĂ€llar, fĂ„gelkvitter och barn som Ă€r som kossor som just slĂ€pts ut pĂ„ grönbete. KĂ€nner mig typ sjĂ€lv som en ocksĂ„. Vill bara vara ute! 

Vi Ă„t tacos till middag, vĂ„r kĂ€ra Tom gjorde oss sĂ€llskap. Sedan skyndade vi oss att röja undan och springa ut pĂ„ grĂ€smattan. Fotboll och kvĂ€llssol. Mattias snickrade lite pĂ„ uteköket, sedan byggde vi Ă€ven ihop studsmattan som fĂ„tt vila hela vintern. Ett ganska anskrĂ€mligt vĂ„rtecken, men ett sĂ€kert sĂ„dant. VĂ„ren Ă€r ju officiellt hĂ€r nĂ€r studsmattorna övertar trĂ€dgĂ„rdarna! Barnen blev iallafall nöjda och hoppade ur sig en massa energi innan lĂ€ggdags. Elsa hĂ€ngde i sin nya vagn, dĂ€r verkar hon trivas. Sedan fick hon sitta pĂ„ trallen vid nya uteköket och dona med lite verktyg. SpĂ€nnande! Hon glömde helt bort att hon var trött, sĂ„ det blev en sen kvĂ€ll för ungarna. 

Lördagen kickade vi igĂ„ng med en rejĂ€l helgfrukost. Extra mysigt. Efter alla morgonbestyr var det dags för Edwin att Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. Jag och Elias följde med och kikade. TrĂ€narna gör verkligen ett hĂ€stjobb med alla dessa 4/5-Ă„ringar som Ă€r överallt och ingenstans, haha. Elias lekte med en klasskompis som ocksĂ„ var dĂ€r och tittade. Dom smet ut och busade i solen, hĂ€rligt! 

Efter trĂ€ningen (som för Edwin gĂ„r ut pĂ„ att försöka bli kompis med alla tjejer) var det dags för lunch. Sedan gjorde vi oss redo för att Ă„ka till sundsvall hela gĂ€nget... 

Jag har sagt att jag aldrig tĂ€nkt Ă„ka till Ikea med barn, men nu bröt jag det rejĂ€lt. Alla tre ungar var med, men det gick ju alla tiders. Vi Ă„kte mest för att vi skulle köpa diskho m.m till uteköket. I vanliga fall brukar vi fixa barnvakt för bĂ„de vĂ„r egen skull, och barnens. Men nu kĂ€nde vi att vi kunde göra det till en mysig familjedag. 

Ikeabesök gick snabbt och smidigt. Har nog aldrig handlat sĂ„ lite pĂ„ Ikea nĂ„ngĂ„ng. Men otroligt nog kĂ€nde jag inte för att slĂ€pa hem en massa mer "skit" efter all urrensning hĂ€r hemma. Ett steg i rĂ€tt riktning! Det enda vi köpte var diskho, blandare, ljus (obligatoriskt), decilitermĂ„tt i stĂ„l, tvĂ„ nya sagoböcker till barnen, haklappar och lampor/batterier. Edwin tyckte det var himla mysigt med alla inredda rum (eller hus som han sa) och ville inspektera vartenda ett noggrant. Ja, alla tre barnen var nöjda och glada. Inget tjat, inget gnĂ€ll och inget "kan vi Ă„ka hem snart". 

Efter ikeabesöket tog vi en fikapaus, och matpaus för Elsa. Sedan var det dags för barnens höjdpunkt... Ett besök pĂ„ Candyworld för att fĂ„ plocka ihop sin egna godispĂ„se. Wow! DĂ€r fanns det godis minsann. Och det var visst morsan som gick mest crazy och fick ihop den största pĂ„sen. 

Barnens höjdpunkt nr 2 blev besöket pĂ„ Toysrus. DĂ€r var det en hel del grejer pĂ„ utförsĂ€ljning, sĂ„ det blev nĂ„gra fynd. Elias köpte nytt fotbollsalbum, en stor box med massa fotbollskort och en blixtenbil till sin samling. Edwin köpte ocksĂ„ fotbollsalbum, en blixtenbil och en liten förpackning med lego. Elsa Ă€lskade att vara inne pĂ„ leksaksaffĂ€ren, hon gjorde sina "glĂ€djelĂ€ten" hela tiden och sprattlade för fullt medan hon tittade sig runt. Till henne köpte vi tvĂ„ pekböcker. Livets första böcker... Babblarna och en annan liten bok. Dom blev verkligen populĂ€ra! 

Innan vi Ă„kte hem lyxade vi till det med Max-mat. MĂ€tta, belĂ„tna och trötta... Elsa var vaken hela tiden vi var i sundsvall sĂ„ hon somnade gott pĂ„ hemvĂ€gen. Grabbarn Ă„t lite godis och kollade pĂ„ sina nya fotbollskort. Och vips sĂ„ var vi hemma! 

KvĂ€llen blev lugn. Barnen donade med sina nya grejer. Elsa tog ett bad. Mattias byggde lite ute och jag poade pĂ„ inomhus. Men klockan tickade ivĂ€g och vi hann inte ens Ă€ta godis innan det var lĂ€ggdags. Eller ja, vi vuxna hann Ă€ta efter att barnen somnat. Men vi var trötta vi med och kom i sĂ€ng rĂ€tt tidigt... 

Söndagen till Ă€ra fick tjejerna i familjen en rejĂ€l sovmorgon. Men vi var trötta dĂ„ en viss liten herre vid namn Edwin höll oss vaken en stund inatt. Vid 04-tiden hörde Mattias nĂ€mligen konstiga ljud frĂ„n vardagsrummet. Och dĂ€r sitter Edwin i soffan och spelar tv-spel... Men det fich han snĂ€llt stĂ€nga av, istĂ€llet kröp han ner bredvid mig och Elsa och var extra myssugen. Skulle pussa pĂ„ lillasyrran hela tiden, sĂ„ tillslut blev hon pĂ„ bushumör. ZzzZZzzz! 

Förmiddagen blev effektiv efter en god frukost och tvĂ„ koppar kaffe. Fram med dammsugaren! StĂ€dade Ă€ven badrummet, torkade golven, vek tvĂ€tt, slet av sĂ€ngklĂ€derna och hĂ€ngde ut tĂ€ckena pĂ„ vĂ€dring. Blev klar lagom till lunchdags, och dĂ„ passade jag pĂ„ att laga bĂ„de lunch och middag samtidigt. Vi skulle nĂ€mligen pĂ„ kalas sen, sĂ„ det var skönt att fĂ„ middagen fĂ€rdig tills vi kom hem sen. 

Vi firade min lillebror som fyllde 26 Ă„r tidigare i veckan. Hipp hurra! En hĂ€rlig eftermiddag med tĂ„rta, trevligt folk, sol och utebus för barnen. Sedan var det otroligt skönt att komma hem till fĂ€rdig mat att bara vĂ€rma pĂ„. 

Elsa sov sin eftermiddagslur ute i vagnen pĂ„ altanen. SjĂ€lv passade jag pĂ„ att börja röja lite i uterummet. Som snart ska byggas om till sovrum. Det blev en helt lass med grejer som Mattias fick bubba ner till garaget, och sen fĂ„r vi gĂ„ igenom noggrannare för att se vad som ska slĂ€ngas/sparas. Skönt iallafall att fĂ„ lite luftigare dĂ€r ute just nu. Även om vi faktiskt inte anvĂ€nder det rummet sĂ„ mycket. Det Ă€r mest ett genomgĂ„ngsrum eller förvaringsrum. SĂ„ att utnyttja det som sovrum i framtiden blir nog bĂ€ttre. Hoppas jag! 

Tidiga kvĂ€llen blev himla trevlig dĂ„ vi fick besök. Först kom Johanna och Ida hit för att hĂ€mta Elias. Men dom stannade lĂ€nge och hann leka ute, dricka kaffe och Ă€ta glass. Även Peter, Elin och LinnĂ©a kom hit. Ännu mer kaffe och trevligt hĂ€ng ute pĂ„ altanen. Tror jag mĂ„ste ta fram dynorna och göra ordning dĂ€r ute i veckan. Det Ă€r ju för tusan maj snart! đŸŒ±

NĂ€r vi blev ensamma igen var det nĂ€stan lĂ€ggdags pĂ„ en gĂ„ng för barnen. Medan Edwin kvĂ€llsfikade tog jag in tĂ€ckena som hĂ€ngt ute hela dagen och bĂ€ddade rent i sĂ€ngarna. Underbar kĂ€nsla! HĂ€ngde Ă€ven en tvĂ€tt och gick den obligatoriska plockrundan. Sedan lĂ€ste vi den nya boken frĂ„n Ikea och pussades godnatt. VuxenkvĂ€llen spenderades i soffan med allt godis som fanns kvar. Vilken lyx-Ă€tar-helg det rĂ„kad bli... Nya tag till veckan! 

Veckans schema Ă€r rĂ€tt tomt, vilket kĂ€nns skönt. Inga möten, inga fotbollstrĂ€ningar, inget bvc-besök eller nĂ„nting. KĂ€nner Ă€ven att jag kan slappna av mer nu nĂ€r jag vet att jag har ett nytt jobb att komma "tillbaka" till efter förĂ€ldraledigheten. Nu kan jag koppla bort jobboron och istĂ€ller njuta fullt ut av de 4 mĂ„nader som Ă€r kvar som mammaledig. HĂ€r ska carpe diem:as! 

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0