snart vardag igen... 🌿

AnnandagpĂ„sk. En ledig dag med familjen, som innehĂ„llit bĂ„de nytta och nöje. BĂ€sta kombon! 

Morgonen Ă€gnade vi Ă„t att Ă€ta mysfrukost ihop, sedan blev det den vanliga plockrundan. BĂ€dda och dona... Mattias busade sedan med barnen sĂ„ att jag fick rensa lite i hallen i lugn och ro. Dagens projekt. Lyckades skrapa ihop en full sopsĂ€ck med omaka vantar, trasiga jackor och skor med hĂ„l som kan slĂ€ngas. AlltsĂ„, hur sjukt? Plus en halv sopsĂ€ck med ytterklĂ€der efter Elias som kan lĂ€ggas undan tills Edwin vuxit i dom. En behövlig urrensning. Nog för att det Ă€r svĂ„rt att hĂ„lla antalet klĂ€desplagg nere, nĂ€r man Ă€r en familj pĂ„ tvĂ„ vuxna och tre barn. Men det blev betydligt mycket bĂ€ttre nu, nÀÀÀÀstan lite luftigt. 

Jag hade gĂ€rna velat hinna rensa ur lite köksskĂ„p idag med, men jag fĂ„r hejda mig sjĂ€lv. Det kĂ€ndes mer vĂ€rdefullt att umgĂ„s med familjen. Ett "urrensningsomrĂ„de" per dag fĂ„r man vĂ€l vara nöjd med, det lĂ„ter som en bra riktlinje. 

IstĂ€llet blev det kaffe med Peter som kom hit, och bus med barnen. Sedan Ă„kte vi hela gĂ€nget till rusta. Jag har lĂ€nge tĂ€nkt byta ut vĂ„ra soffkuddar dĂ„ jag inte alls trivs med att ha en massa olika kuddar. Det stör mina sinnen, hehe. Men det har liksom inte blivit av... Nu blev det tre nya kuddar inklusive fodral, plus tre andra kuddfodral. Alla i grĂ„tt, tre ljusa och tre mörka. Sedan kunde jag inte motstĂ„ att köpa nya gardiner i ljusgrĂ„tt, har inte trivts med vĂ„ra vita vi haft tidigare. Nu hade jag sĂ„dan tur att kassörskan rĂ„kade missa att slĂ„ in tvĂ„ kuddar (upptĂ€ckte nĂ€r jag kom hem) sĂ„ det blev ett kalaspris för redan billiga grejer! Betalade 350 kronor för fyra (!) gardinlĂ€ngder, tre prydnadskuddar och tre kuddfodral. Ett helt nytt rum liksom, i utbyte mot en massa saker jag rensat ut och sĂ„lt ivĂ€g! đŸ‘ŒđŸŒ

NĂ€r vi kom hem satte jag genast igĂ„ng att dona i vardagsrummet. Bytte Ă€ven ut den röda mattan (som dock Ă€r en favorit) mot en grĂ„, för att det kĂ€ndes med harmoniskt. Blev liksom lugnare och skönare hĂ€r inne nu. 

Under eftermiddagen lagade vi middag och dammsög, sedan ringde vi faktiskt hit barnens mormor och morfar för att fĂ„ lite egentid ihop. En promenad pĂ„ tu man hand. Och barnen fick vĂ€rdefull mormor/morfartid. Win win! HĂ€rligt med en promenad i eftermiddagssolen... Sedan var fulltankade med energi och fick en mysig kvĂ€ll ihop. Elsa har blivit sĂ„ tokig och rolig, hon gör liksom till sig och busar och vĂ€ntar sedan pĂ„ att vi ska skratta. Lilla Ă€lsking, tĂ€nk vad tiden gĂ„r fort. Men det Ă€r ju verkligen sĂ„ (hur klyschigt det Ă€n lĂ„ter) att det kĂ€nns som att hon alltid funnits hos oss. SĂ„ sjĂ€lvklar och sĂ„ Ă€lskad. Precis som sina bröder. Blir tokig ibland nĂ€r jag funderar pĂ„ hur livet innan barnen sĂ„g ut. Vad gjorde man ens?! 

Nu sover barnen sedan nĂ„gon timme tillbaka. Imorgon börjar vardagen igen. Det fĂ„r gĂ€rna gĂ„ undan nu tills snön har smĂ€lt, sedan kan vi vĂ€l pausa tiden en stund? ☘

(null)

(null)

 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0