fredagslistan... đŸ’ƒđŸ»

Fredagen Àr hÀr och vi vÀlkomnar helgen med öppna armar! Alltid mysigt att ha pappsen hemma pÄ dagarna.

Dagens godmorgon: en virvelvind (gissa vem) hoppade upp i sĂ€ngen vid 08:30-tiden. Elsa sov fortfarande men jag lĂ„g vaken och bara tittade pĂ„ henne en stund. NĂ€r Edwin kom vaknade hon och vi lĂ„g och myste en stund alla tre. KĂ€rlek! DĂ„ kom den dĂ€r tanken som slĂ„r mig ibland: tĂ€nk att dom Ă€r mina. 

Dagens besök: gammelmormor kom hit pĂ„ tidiga förmiddagen och hĂ€ngde sedan med oss hĂ€r hemma i flera timmar. Det gillar vi, bĂ„de barnen och jag! 

Dagens lunch: stod gammelmormor för, hon hade nÀmligen med sig en hel hög med pannkakor och det tackar man ju inte nej till. Hurra för pannkakslunch.

Dagens passa-pĂ„: nĂ€r Edwin och gammelmormor leker med lego fĂ„r jag aldrig vara med. DĂ„ Ă€r morsan överflödig minsann... SĂ„ efter att jag lagt Elsa för en powernap lĂ€mnade jag hemmet för en storhandling. SÅ skönt att fĂ„ göra det sjĂ€lv! Fem fulla kassar med mat och skafferivaror. Det behövdes verkligen efter min skafferirensning tidigare i veckan... 

Dagens fynd: pĂ„ vĂ€gen hem frĂ„n ica svĂ€ngde jag in pĂ„ röda korset och fyndade fyra fina plagg till Elsa för 30 kronor. MĂ„ste ha fĂ„tt ett plagg gratis (?) för dom kör oftast 10 kronor plagget dĂ€r. Nu Ă€r 74-garderoben nĂ€stan komplett. Lite sommarklĂ€der som saknas bara! 

Dagens "bra Ă€ndĂ„": passade pĂ„ att stĂ€da huset lite snabbt medan gammelmormor och Edwin var ute och busade. Tanken var ju att vi skulle pĂ„ utflykt idag men himlen var grĂ„ och det stormade nĂ€stan. SĂ„ det blev Ă€ndrade planer! Skönt att Edwin fick en timmes ute-bus iallafall. Och skönt Ă€ndĂ„ att morsan fick dammsuga, tvĂ€tta och stĂ€da badrummet. 

Dagens middag: Mattias slutade tidigt och vi kunde hjĂ€lpas Ă„t att laga middag. Fredag = tacos. Smaskigt! 

Dagens skönaste: efter maten tog jag med mig Elsa i vagnen och tog en promenad, i eftermiddagssolen. Verkligen SÅ efterlĂ€ngtat med ljusa kvĂ€llar och snörfria vĂ€gar. Det har inte blivit mĂ„nga promenader i vinter pga all snö, allt mörker och en viss 4-Ă„rig herre som inte gillar att vara ute och promenera. Nej, dĂ„ dör faktiskt hans ben. Men nu nĂ€r ljuset har anlĂ€nt funkar det ju alldeles ypperligt att ta en promenad med bara Elsa efter att Mattias slutat jobbet. 

Dagens rensning: ingenting nytt alls faktiskt. Bara nĂ„gra prylar jag redan rensat ut som har lĂ€mnat hemma, dĂ„ olika personer hĂ€mtat grejer dom köpt av mig via facebook. Annars har det varit en rensningsfri dag. Nya tag imorgon kanske! 

Dagens goda: jag provade att baka fröknĂ€cke (recept frĂ„n Tove’s blogg) och det blev verkligen SÅ gott. Det kommer jag att göra fler gĂ„nger. Mmm mmm mmm.

KvĂ€llens mys: vĂ€rldens bĂ€sta Tom har varit hĂ€r och busat/myst med oss. Det gillar vi. Annars har det varit lugnt. Trötta barn och trötta förĂ€ldrar... Vi vuxna Ă€ter lite fredagsgott nu och kollar pĂ„ hockey. Men snart blir det hopp i sĂ€ng. Hela helgen Ă€r oplanerad och det kĂ€nns verkligen jĂ€ttehĂ€rligt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0