tankar kring graviditeten...

Godmorgon Söndag! Inatt har jag drömt en massa drömmar om ultraljud och bebisen i magen. Dagen då vi förhoppningsvis får se en levande filur i magen närmar sig med stormsteg... Om drygt 20 dagar är det dags!

Men jag börjar bli mer och mer osäker på om jag verkligen är i vecka 16 nu. Magen som varit rejält svälld (till mestadels av gaser och tarmar såklart) och svår att dölja har nu gått ner litegranna. Och jag känner mig inte alls som det beskrivs för just den veckan.

Både vi och barnmorskan är väldigt osäkra på vilken vecka jag befinner mig i faktiskt. Det beror ju såklart på när jag hade min senaste mens. Men det är lite klurigt... (Ni som inte vill läsa om mens kan sluta läsa här!)

Jag hade mens som vanligt i Januari minns jag. Har haft regelbunden mens som kommit runt samma datum varje månad så länge jag kan minnas. Men i Februari så kom mensen mer än en vecka för tidigt. Blödde väldigt lite i någon enstaka dag. Men jag tänkte inte så mycket på det då. "Oj, en vecka tidigt och lite blod - skönt". Sedan i Mars kom det ingen mens alls, jag köpte ett test och förstod genast varför den inte kommit.

Nu i efterhand har jag förstått att "mensen" jag hade i Februari kan ha varit en nidblödning som kan uppstå då ägget fäster. Jag mådde konstigt under hela Februari (yrsel, kramp i magen osv) men trodde att det berodde på vad jag åt. Jag gick ju efter en slags diet då... Fast det kan ju ha varit mens också. Hur ska vi få reda på det?

Så antingen är jag i vecka 13 eller i vecka 16 nu. Men i och med att man "ska göra" rutinultraljudet innan vecka 20 så utgår vi från att jag är i vecka 16 så att vi inte väntar för länge och det blir för sent.

Så hos barnmorskan är jag i vecka 16. Här hemma känner jag mig som vecka 13. Tokigt!

Antar att vi får leva i denna ovissheten tills vi varit på ultraljudet. Spännande! Samtidigt är jag jätteorolig att det inte ska finnas någon inne i magen. Eller att den lilla har dött och kroppen inte märkt av det. Usch... Så ska man inte tänka. Men det är svårt att inte göra det. Håller tummarna! Tiden får gärna gå fort nu så vi får veta :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0