en hemmadag

Fredag idag va? Svårt att hålla koll på dagarna när jag iprincip varit ledig hela veckan. Jobbigt problem... Not so much. 

Dagen till ära slog Edwin till med en rejälan sovmorgon. Det är långt mellan gångerna, men ibland överraskar han. Klockan 08:30 hörde jag från köket hur han kom ner för trappan. Då hade ju jag redan hunnit dricka kaffe (med påtår) och andats in lugnet och tystnaden i en timme ungefär. En ytterst ovanlig företelse som jag, utan tvekan, skulle välja framför vilken spabehandling som helst. En ensam morgon med kaffe i total tystnad gör nog så gott för själen! Promise. 

Resten av dagen då? Jo, jag och lilleman har haft äran att ha bästa gammelmormor här i flera timmar. Det tycker vi om. Speciellt när hon tvingar mig att frosta av frysen, men ber mig göra något annat efter en stund. Tydligen kan ingen frosta av frysar lika bra som min mormor. Jag bara tackar och tar emot. Frysen såg ut som en skidbacke efter en liten incident för någon vecka sedan... När vi åkte till Kreta skulle mormor vara husvakt här. Jag hade gett henne tydliga instruktioner på att dörren till frysen var lite känslig och kunde åka upp om man inte tryckte till den ordentligt. Ordagrant; "om du ska vara i frysen och rota, se till så dörren är riktigt stängd sen!" Dagen efter vi hade åkt kom mormor hem till oss för att ta in posten. Hon möttes av ett jäkla pipande och tjutande från köket... Gissa? Jo, någon (kanske jag) hade visst glömt att trycka till frysdörren innan vi åkte. Hehehehehe, ooops. En jäkla tur att mormor åkte dit redan dagen efter och att inget hade hunnit tina riktigt. 

Nåja, nu är frysen riktigt fin och prydlig. Allt är i sin ordning och jääääklar vad med mat som gömde sig där bakom snöhögarna. Som tack för hjälpen bjöd vi mormor på pizza-lunch. Hämtpizza på en fredag, när det dessutom är fotboll på teven, hur klassiskt är inte det? Mormor stannade och tittade på hela matchen och fick beskåda mitt utbrott. Var faktiskt nära på att slå hål i väggen när Italien gjorde mål... Och Edwin stackarn stängde in sig i lekrummet. 

Eftermiddagen har varit lugn. Efter att vi hade ätit tog jag reda på en massa torr och ren tvätt, sedan gick vi ut en stund allihopa. Mattias och jag turades om att köra med handslipen på bron. Så nu är den slipad och avspolad. Bara att vänta på att väderprognosen lovar ett regnfritt dygn nu så vi kan olja in den. Kommer köra samma svartfärgade olja som på altanen, och så småning om även olja i soldäcket och utemöblerna med samma. Snyggt med lite mörkt som bryter av mot den rätt ljusa gråa färgen på huset. 

Kvällen blev tidig för lilleman. Vi hann läsa samma bok tre gånger (tack och lov bara pixibok) sedan sussade han sött. Själv har jag tittat på en film och trängts med Mattias i soffan. Alltså, varför har man inte en stor jäkla dubbelsäng som soffan egentligen? Jag som nästan lider av klaustrofobi får ju panik av att ligga fastklämd utan någon chans att kunna fly ifall det skulle behövas... 

Nu blir det hopp i säng. Tror att det är en dag imorgon med faktiskt. Vet att det är lönlöst att hoppas på sol. Men... Snääääääälla? 




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0