på banan igen

Tisdagen kom och bjöd minsann på finväder! Tänka sig. Tur eller otur att jag åkte på att vabba? Ja, jag skulle egentligen ha jobbat 8-17 idag. Men eftersom Edwin fortfarande har problem med magen och bajseriet blev det en hemmadag med båda barnen. 

Igår kunde jag dock jobba eftersom Mattias var ledig. Han och barnen fick vara hemma och fira nationaldagen medan jag var på jobbet mellan 13:30 och 23:30. Och nog verkade dom ha firat alltid... När jag kom hem mitt i natta möttes jag av ett bombnedslag i varenda rum. Om jag kunde lämna det så? Knappast. Det blev en plockrace innan jag stupade i säng runt 01-tiden. Jag fick snällt bädda ner mig i Elias säng eftersom alla grabbarna låg huller om buller i vår storsäng. 

Idag var jag galet trött när vildingarna ville kliva upp långt före tuppen. Lyckades dock slumra vidare en stund till, hur gjorde folk innan surfplattan uppfanns?! 

Okej, en trött Sara. Då funkar det bäst att köra på i full fart. Gasen i botten från start. Dagens uppgifter bestod av tvättning, blomköp, plantering och altanfix. Och hålla barnen sysselsatta och nöjda såklart. Kan säga att det varit fullt upp hela dagen, men vi har verkligen haft en fin tisdag! 

Elias följde med mig och Carro till handelsträdgården och valde ut lite blommor. Eller lite... Summan landade på drygt 600 kronor. Nåja, vi blev nöjda iallafall. Under tiden fick Edwin ha min farmor och farfar för sig själv. Dom kom nämligen hit och fikade på förmiddagen. 

När jag blev själv med barnen igen började vi plantera alla blommor. Men som vanligt så måste det nog kompletteras lite... Nya krukor kanske också vore något. Fast å andra sidan tycker jag att det är fint med gamla, slitna och udda. Blandat liksom. Och när det gäller färger på blommor så har jag för första gången gått wild and crazy. Elias fick bestämma rätt mycket, och det blandades färger hejvilt. 

Mitt i all plantering skulle det även göras lunch. Och barnen ville fylla två stora baljor med vatten. Så det blev lite kaos där ett tag... Krukor och blommor över hela gården, blöta barn som bråkade, mat som nästan brändes i ugnen och en Sara som sprang fram och tillbaka. Men efter att vi fått mat i magarna blev det bättre. En mysig eftermiddag med sol, utelek och fika med barnens farmor som kom och hälsade på. 

Vips kom Mattias hem från jobbet och det var middagsdags. Varför inte grilla i det härliga vädret? Så himla gott och mysigt att sitta ute och äta. Lyxig tisdagsmat. 

Resten av kvällen har gått åt till att skruva ihop lounge-setet som stått i kartongen i flera veckor nu. Äntligen! Det blev så fint, och lagom tills att vi var färdiga kom våra första gäster för invigning. Kvällskaffe med Fredrik (målaren som hjälper oss med huset) och hans flickvän. Trevligt! 

Barnen blev vakna länge och stupade i säng strax innan 22-tiden. Ooops, så kan det gå när man har roligt. Själv har jag precis tagit en dusch och hängt dagens tredje och sista tvätt. Jag skojar inte om jag säger att jag säkert har tvättat 10 maskiner tvätt sedan i Lördags. Helt jäkla crazy. Men nu är äntligen all Kreta-packning rentvättad, lika så alla nerkräkta handdukar/sängkläder. Tvätthögarna är borta och tvättkorgarna är tomma. Halleluja! 

Nu ska jag hoppa i säng och ladda för ytterligare en ledig dag med barnen. Hoppas på solsken och färre blöjbyten. Gissa hur många bajsblöjor jag bytt idag? Minst 15 stycken. Hoppas att han får igång magen riktigt snart så vi slipper dessa små pyttelass varannan halvtimme... Turligt nog verkar han inte ha ont av förstoppningen längre. Det kom ut en hård bajsboll (Mattias fina uttryck) imorse, men resten av dagen har det varit små omgångar med "förstoppningsdiarré". Antar att det finns mer som blockerar lillmagen och gör så att det bara kommer lite åt gången, men vi hoppas det ger med sig snart. Han äter iallafall mat nu och kräks inte slemvatten mer. Heja Edwin! 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0