stormig onsdag

Men hej och hå vad det har susat i träden idag. Nästan stormvindar! Så denna lediga onsdag har vi mestadels spenderat inomhus. Iallafall förmiddagen. 

Barnen lekte bra tillsammans direkt efter frukosten, så då passade jag på att dra igång ett städrace. Damma, dammsuga, städa toaletterna, torka golven och vika all ren tvätt. Sådärja! Nu är jag ännu mer på banan känns det som. 

Lagom till lunchtid blev jag färdig. Mitt iallt fick vi även ett snabbt besök av min kära moder, också kom Fredrik hit med ett gäng för att bära upp balkongtrallen och räcket som stått nere på gräsmattan i en evighet nu. Hur dom lyckades vet jag inte, haha. Men det är så skönt att allt är tillbaka på sin rätta plats nu. 

Efter lunchen gick vi ut i stormen, ungarna och jag. Jag passade på att klippa gräsmattan och barnen tog skydd från vinden inne i lekstugan. Skönt att få lite luft, även om det blåste lite to much. Efteråt var det skönt att komma in till ett städat hem och slå sig ner med en kopp kaffe. Barnen "vilade" med varsin surfplatta och jag fick en lugn stund för första gången denna dag. 

Vips var eftermiddagen här och det var dags att laga middag. Gjorde en stor jäkla pasta/köttfärsgratäng så att det även skulle räcka till två matlådor och lunch till barnen imorgon. Egentligen skulle dom har varit på dagis eftersom både jag och Mattias jobbar. Men på grund av Edwins jobbiga helg får gammelmormor rycka ut som barnvakt. Och ingen blev gladare än Elias. Han fick nästan panik när han hörde att det skulle vara dagis imorgon. Jag vet inte vad som har hänt, men han verkar vantrivas där nu. Han grinade så han knappt fick någon luft, och paniken i ögonen gick inte att ta miste på. Lilla gubben... Så gissa om han blev lugn och glad när jag berättade att han skulle få vara hemma med "gammelmormor" Anny?! Nu får vi bara hoppas att det planerade förskolebytet till hösten går bra. Det kommer iallafall att innebära färre dagar och kortare dagar för honom när han är hos oss! 

Efter allt middagsstök blev det altanhäng. Mattias hade köpt brädor och kunde slutföra altanprojektet medan vi andra hejade på. Taket och spotlightsen är uppe! Det blev så himla fint, även om det såklart var en liten rackare som inte lyste. Tur att elektrikern min kunde fixa det imorgon. Tänk vad lite belysning kan göra! 

Kvällen blev sen för barnen åter igen. Edwin gick till och med upp helt själv till sin säng och somnade medan vi andra var nere. Gogubben! 

Nu har det duschats och gjorts kväll. Borde verkligen sova nu eftersom jag ska vara fit for fight imorgon kl 07:00. Fast ganska skönt att jobba ett fm-pass. Sedan gör jag helg enda tills på tisdag, hipp hurra! 


Svårt med en rättvis bild. Men den första bilden visar iallafall hur taket såg ut innan. Lite skillnad va? Även om det är finare i verkligheten! 👌🏼


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0