inte som planerat

Nej, ibland blir det inte riktigt som man planerat... Vi som skulle ha en såndär mysig hemma-fixar-dag med altanpyssel och sedan pappas fest på kvällen. Istället blev det en dag på soffan + akuten med en sjuk Edwin. 

Det började med att han vaknade inatt och klagade på magont. En bajsblöja som var normal. Tänkte dock att det var lite konstigt, för han brukar inte bajsa på nätterna. Men eftersom han inte bajsade speciellt mycket i Kreta (höll sig i två dagar på slutet) så trodde jag att hans bajsschema kommit i otakt. En timme senare kom det en kräkning och stackarn var kokhet av feber... Men ni vet hur en "magsjukekräka" brukar vara. Det här var bara vätska och slem, plus luktfritt. Men jag förberedde mig ändå på en kaotisk natt. 

Men ingen mer kräka kom. Bara en lös bajsblöja på morgonen. (Förlåt till er som inte är föräldrar och pratar bajsspråk till vardagsspråk...) Febern hängde kvar och han klagade på magont. Verkade som det krampade. 

I och med att vi precis varit utomlands blir man ju lite nojig ifall det skulle vara typ salmonella eller nånting. Men efter ett samtal till 1177 kom vi fram till att det kanske kunde vara förstoppning. Han åt ju nästan bara strips och pasta i Kreta, och följde inte alls sitt vanliga bajsschema. (Finns det ens något som heter bajsschema?!) 

Vi fick iallafall komma in till akuten, och där tyckte dom det verkade som förstoppning. Han fick klyx upp i lillrumpan och vred sig i smärtor den kommande kvarten. Ut kom lite vätska och små klumpar. Sedan blev vi hemskickade...

Eftermiddagen innehöll några ljusa stunder och några tillbakasteg. Febern hängde kvar och han klagade fortfarande på magont. Inget riktigt bajslass kom... Däremot klunkade han vatten som kom upp lika fort. Små klunkar går bra, men någon mat vill han inte ha. Ett rejält lass kom tillslut, men det var nästintill diarré-aktigt. Plus en till liten spya med enbart vatten. Ibland kvicknar han till och pratar och skojar, men är helt klart tagen av febern och noll matintag. Börjar känna mig tveksam till förstoppning nu... Eller? Fast han verkar ju inte må illa, och han har inte haft någon diarré som liknar magsjuka. Däremot kniper det till i lillmagen hans och han vill mest bara ligga i soffan. 

Kanske är det någon liten magbacill han dragit med sig hem från Kreta ändå? Eller så har den eventuella förstoppningen helt enkelt inte släppt än. Som jag förstod det kan man han lite diarré trots en förstoppning som sitter långt inne. 

Nu sover han iallafall och jag vågar inte somna. Jag ska ju jobba imorgon, men är han fortsatt såhär dålig så vill jag vara hemma med honom, även fast Mattias är ledig. Han är otroligt mammig just nu. Och mamman herself är ju inte liiiiiite orolig precis. Vill vara nära hela tiden!

Annars då? Har hunnit tvätta fyra maskiner tvätt mellan varven. Ja tvättmaskinen har snurrar konstant idag, lika så torktumlaren. Torkvindan ute och torkställningen inne har varit fullproppade. Ett tvättmaraton utan dess like. Det blev ju dubbelt så mycket tvätt med nedkräkta handdukar och sängkläder... Som om inte högen med packningen från Kreta vore nog liksom. Skulle tro att jag har minst tre maskiner kvar att tvätta innan jag är på banan igen. Jippie! 

Men nu ska jag försöka vila lite i soffan bredvid lilleman och hoppas på att natten blir lugn. Det finns inget värre än när barnen är dåliga. Men en utmattad mamma är inte heller att leka med... Är glad att jag tog mig hemifrån en stund på tidiga kvällen medan lillhjärtat sov tryggt bredvid Mattias. Min pappa hade ju som sagt sin 50-årsfest nere på danspaviljongen vid fotbollsplanen idag. Middag och dans till Accent! Kul att träffa lite nära och kära. Skratta och tanka lite energi mitt i allt elände. Men nu håller vi alla våra tummar (önskar jag hade fler än två) för att lilleman blir bättre och att det inte är något som smittar oss andra... 😌





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0