han ljuger säkert

Bilar... Ett såntdär fordon som bara ska rulla mil efter mil, aldrig gå sönder och göra av med så lite bränsle som möjligt. Men det stämmer tyvärr inte överens med verkligheten.  

Imorse gjorde vi ett nytt försök med att lämna in bilen för påfyllning av AC. Jag och lilleman var alltså tvungna att kliva upp före tuppen. Edwin tog uppdraget på allvar och vaknade klockan 04:30 ungefär. Liiiiiite tidigt tyckte jag som hade jobbat till 23:30 kvällen innan... Nåja. Lyckades få honom att kika på film i sängen i en timme till, sedan blev det 45 koppar kaffe till frukost. 

När bilen var inlämnad på Mekonomen promenerade vi till gammelmormor på Vallvägen. Hoppades att alla bilar som åkte förbi oss skulle tänka "men gud vilken hurtig och morgonpigg mamma som är ute och promenerar innan klockan ens slagit sju". För så tänker jag när jag ser någon som är ute och promenerar tidigt på morgonen. Eller ja, kanske mer i stilen "meeen sluta vara så jävla hurtig, hoppas du har nått viktigt att göra eftersom du är ute och går så jäkla tidigt. Omänskligt för fan. Usch..." 

En mysig morgon hade vi med gammelmormor. Mysigt enda tills gubben på Mekonomen ringde och berättade att AC:n läckte och att priset skulle landa på drygt 4000 kronor om vi ville ha det lagat... Ville bara skrika och slänga på luren. Men jag samlade mig och tvingade fram ett OKEJ. 

Så, på tisdag nästa vecka ska bilfan lämnas in igen. Men hur vet man egentligen att dom talar sanning? Kanske såg dom mig som ett lätt byte och tog chansen att dryga ut semesterkassan? Tänk om det inte alls är något fel? Nä, jag är inte bitter... Edwin tröttnade på mitt gnäll på vägen hem så han somnade. Klockan var bara 10:30 då så jag lät honom sova.

Väl hemma var jag så pass sur att jag i ren ilska tog mig an våra två pallkragar på gården. Dom där två som har stått och hånlett åt mig allt för länge nu...  Ogräs så långt ögat kunde nå. Men långt där under fanns några jordgubbsplantor som jag lyckades rädda. Mattias var hemma han också, så han fick hjälpa mig att gräva upp allt. Ett besök på Forsaträgårn blev det med, behövde jord och någon till jordgubbsplanta. Vi hittade frön i ett skåp här hemma som lyckligtvis kunde planteras i juni. Så nu väntar vi på smultron, sockerärtor, gräslök och rädisor! Om det nu blir något. Mina fingrar är så långt ifrån gröna man kan komma. Fint blev det iallafall, alltid något. 

Lilleman slog på stort och sov ute i vagnen i drygt 2,5 timmar. Det gjorde han aldrig ens som bebis?! Men skönt var det, ska jag ärligt erkänna. Vi fick en lugn och härlig förmiddag utomhus. 

Efter lunch och lite inne-stök åkte vi allihopa till Näsviken. Mattias skulle låna en släpvagn av Micke, så vi följde med för att dricka kaffe och leka med lille Max. Trevligt! Sedan åkte vi vidare till Hög för att få släpvagnen fullastad med singel. Hem och arbeta! 

Och oj vad snyggt det blev med småstenar intill huset istället för vildvuxna rabatter. Man kanske skulle lägga singel på hela gräsmattan? Snacka om lättskött... 

På tidiga kvällen åkte vi på fotboll. Forsa mot Delsbo! En mysig kväll med sol, lek och korv med bröd till middag. Edwin fick en kompis och trivdes som fisken i vattnet, men vi lyckades ändå lura honom att matchen var slut när det blev paus. Dags att åka hem och göra kväller! 

En sanering var behövlig på lilleman. Duscha, smörja, klippa naglarna och borsta gaddarna. Sedan hade vi en mysig pyjamaskille som somnade sött. Samma lika för mig med, förutom den lilla detaljen att jag inte sover ännu. Men snart så, är galet trött. Dessutom måste jag ladda för morgondagen, våra golv avslöjar att det är dags för en storstädning...








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0