midsommarafton

Midsommarafton och fint väder, när hände det senast? Det var verkligen ljuvligt att få starta dagen med att dricka kaffe på bron vid 07-tiden och känna att man nästan svettades! ☀️

Redan efter frukost sprang vi ut på blomsterjakt. Dags att göra midsommarkransar! Och dom blev lika fula som alltid. Men vad gör det när barnen ändå vägrade ha dom på sig? Mutade dom med kinderägg så att jag åtminstone fick knäppa kort... Men en himla mysig morgon hade vi ute. Solsken, fotboll, somrig musik i högtalarna och fika. Var tvungen att spela min mest "midsomriga" låt typ hundra gånger, som verkligen är midsommar för mig. Har ingen aning om varför, för det är ingen sommarlåt så. Men jag tror vi spelade den nån midsommar när jag var liten, så den hänger liksom kvar... Vägen hem - Östen med resten! 

Vid 10-tiden tog vi en promenad ner till våra grannar för att ge dom en rökt fisk såhär till midsommar. Där fick vi gosa med gulliga kattungar, hoppa studsmatta, dricka kaffe (och rosévin till morsan - är det midsommar så är det) och njuta av deras fantastiska sjöutsikt ett tag. Härliga grannar har vi verkligen!

Mitt på dagen åt vi en lätt somrig lunch innan vi åkte till Bobygda. Barnens farmor och farfar bjöd på midsommarmiddag! Men innan dess hann vi vara ute i finvädret och leka. Elias provade cykla på en cykel utan stödhjul som farmorn köpt, men det var lite läskigt och framför allt svårt på gräsmattan. 

På sena eftermiddagen tackade vi för oss och rullade hemåt med magarna fulla av sommarmat och glass med jordgubbar. Mattias körde lite kringelkrok vägar, mysigt att inte ha så bråttomt hem! Dessutom somnade barnen så vi fick en lugn stund i bilen. 

Väl hemma verkade alla vilja ha lite egentid... Elias ville spela tv-spel. Edwin sprang direkt till surfplattan. Mattias började måla baksidan av huset. Ja han har lovat att vi ska hinna måla hela huset ( plus vedbod och lekstuga) i sommar. Från början tänkte vi ju bara ta två sidor, men han verkar ha ångrar sig nu. Tjoho! 

Medans alla grabbar var upptagna med sitt så passade jag på att sätta mig ute på soldäcket med en iskall öl i kvällssolen. Ljuvligt... Spelade musik och bara njöt av lugnet och livet. Tanken slog mig att jag verkligen har allt jag vill nu. Jag har min familj, huset, vännerna och jobbet som jag verkligen älskar. Och med jobbet kommer ju faktiskt dom där pengarna med, som jag aldrig liksom haft förut. Jag kanske inte har en jättefet lön, men vilken enorm skillnad det är att tjäna mer än tre gånger så mycket som jag i snitt tjänade på Dackås! Det är så många tunga stenar som har lättat från mitt hjärta sedan jag började mitt nya jobb. Helt plötsligt är jobbångesten som bortblåst, och all ekonomisk oro för framtiden är dämpad. Hallelujah!  

Nu är det riktig kväller och hela familjen har duschat, kvällsfikat och hoppat i myskläder. Barnen har nyss somnat och vi vuxna ska slå igång en film och äta chips. En lugn och fin midsommar! 🌺






Kommentarer
Carro

Tänk om jag också kunde hitta "det". De jag vill göra, så jag också slipper denna pengaångest! Fy vad den är jobbig 🙈 Sjukt avis på dig! Å vad skönt att du har hittat rätt 😍👌🏼

Svar: Det tär så mycket på psyket och samvetet, det finns liksom alltid i tankarna... Men jag är så himla glad och lycklig nu. Låt det ta tid, en vacker dag bara vet man 😊 Men fotograferingen då? Det är du ju skitduktig på! 😍
Sara

2016-06-26 @ 00:58:54
URL: http://carroskottar.blogg.se
Kesäbiisit

Mera sommarlåtar finns på facebook.com/kesabiisit. Gå och tycka om!

2016-07-04 @ 20:57:23
URL: http://www.facebook.com/kesabiisit


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0