hello monday

Måndag och ny vecka. Hyffsat tungt att kliva upp vid 05:30-tiden, men en kopp kaffe ute på bron i tidiga morgonsolen gjorde susen. Ja, just då var jag minsann glad att träoljan inte räckte till alla trappsteg igår. Annars hade jag blivit bra nog svart i röva imorse... 

Barnen väckte vi klockan 06:00 och sedan var cirkusen igång. Men vi lyckades komma iväg i tid allihopa, utan minsta lilla gnäll. DET är en bra start på dagen. 

Efter att jag hade lämnat Edwin på dagis fick jag helt plötsligt lite tid över. Fick sms från jobbet sent igårkväll som jag inte hade sett, där det stod att jag fick 45 minuters sovmorgon om jag ville. Synd bara att jag såg det efter att vi hade stressat till dagis... Svängde in till mormor en stund i stället, lite mer kaffe och prat. 

På jobbet har vi haft en körig dag. Eller ja, allt är väl relativt. Det har varit mycket möten, telefonsamtal och ärenden. Men allt har gått bra och jag älskar verkligen mitt jobb! Dagens tuffaste utmaning var ett möte med en av ungdomarna hos socialtjänsten, på engelska. Tolken vi hade bokat var upptagen, så vi fick göra vårt bästa. Det funkade enda tills vi stötte på lite fööör krångliga ord och beslöt oss för att boka ett nytt möte nästa vecka... 

Men det har även hunnits med massor av kaffedrickande och en del lugna stunder. Hoppade över lunchen idag och fick sluta lite tidigare, perfekt då jag skulle hinna till Colorama och köpa mer träolja innan det var dags att hämta Elias. Mamma ställde upp och hämtade Edwin på hans dagis, så jag kunde hämta storebrorsan. Annars hade Elias måsta varit på dagis till 16:30 och det var han inte så sugen på. Fick en bamsekram när jag kom! Men han hade ändå haft en bra dag berättade han. Med oss hem fick vi en tomatplanta och en gurkplanta som han hade planterat för längesen. Som jag absolut inte får döda säger Elias. Ooops... Jag och mina "gröna fingar" ska gör vårt bästa. Annars skickar jag hem dom till Johanna! 😉

Innan vi åkte hem svängde vi in på Norrvägen där Edwin var. Han hade också haft en bra dag på dagis, han har ju inte varit där på över en månad (!) så gissa om han hade lekt massor med sin bästis. Barnen fick fina kläder från (bonus)mormor som varit i Stockholm över helgen. Varsina shorts och varsin t-shirt/linne, sedan hade hon fyndat likadana Newbie tröjor till dom. Så galet fina och mjuka! 👌🏼

När vi kom hem var klockan strax innan 16 och det var dags att sätta igång med middagen. Mattias kom också hem och började olja in det sista på bron. Snyggt! 

Till Elias stora glädje blev det pasta och köttbullar idag. Snabbt och enkelt när tiden är knapp... Hottade upp det med en god sås och sallad iallafall. Så samvetet inte skulle bli allt för dåligt. Barnen slickade rent tallrikarna, det är väl det som räknas va? 

Efter maten blev det lite diskstök och plock. Slängde även in en maskin tvätt innan vi alla gick ut i eftermiddagssolen. Barnen spelade fotboll och jag gick på jakt efter en låda att plantera Elias plantor i. I förråder nere i källaren hittade jag en perfekt trälåda, och fem par sommarskor som jag hade glömt bort att jag hade. Nästan som julafton! 

Kvällen kom och det blev dags att gå in och göra iordning lite kvällsfika. Sedan tvärslocknade kidsen i soffan framför en film. Utan dusch och tandborstning! Så kan det gå... Men det har väl ingen dött av. Hellre lortiga sovande barn än rena barn som är vakna länge. Bästa ordspråket. Hehehe. 

För mig blir det en kväll i soffan. Har precis duschat och hängt tvätt. Kommer nog somna tidigt ikväll känner jag, imorgon väntar ännu en dag med jobb och dagis! 








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0