semester i dalarna

Och så blev det dags för den årliga semestertrippen till Dalarna... Något senare än vanligt, men huvudsaken är att vi kommer iväg. Det här året blev det dessutom ett efterlängat besök hos kusinerna från Ludvika!

I torsdags rullade bilen hemifrån vid 09-tiden. Taggade barn i baksätet kan jag säga! Bilresan dit gick hur smidigt som helst. Vi stannade i Gävle för en fikapaus och fick sträcka på benen, sedan raka vägen mot Ludvika. Barnen hade omsorgsfullt packat en väska med varsin leksak, målarböcker och surfplattor. Höll sams gjorde dom också, otroligt nog!

Väl framme blev det god lunch som barnens faster gjort iordning. Krämig pastasallad som vi alla mumsade i oss. Sedan blev det fart på ungarna. Storkusinerna Frida och Rasmus är riktiga vildar, så både Elias och Edwin hakade såklart på.

En rolig eftermiddag med bus, lek, fika, pyssel, hoppa studsmatta och bada i poolen. När det är 26 grader i vattnet kan man ju ligga i länge! Ungarna hade verkligen jätteroligt och vi vuxna kunde faktiskt ta det lugnt en stund.

Fram mot kvällen blev det grillmiddag. Så jäkla gott med ljummen potatissallad gjord på färskpotatis, feta ost, mozarella och soltorkade tomater. Vi fick till och med en strålande fin sommarkväll, annars var det medst bara moln och regn om vartannat.

Det blev sent för barnen, men den lyxen ska man väl ha när man är på semester... Lite vin och mysigt häng på altanen. Så mycket skratt! Sedan hann vi även spela memory i husvagnen innan vi bäddade ner oss. Elias och Edwin tyckte det var sååå mysigt att krypa ner i sängarna.

Imorse vaknade kidsen tidigt, trots den sena kvällen. Otippat? Turligt nog fanns det en tv och en massa dvd-filmer i husvagnen, så det blev en timmes filmmys innan vi klev upp. Hade med oss lite enkel frukost som vi åt innan vi gick in och väckte dom i huset. Då blev det mer frukost och kaffe!

Resten av förmiddagen gick åt till att busa och leka. Full fart från start... Vattenkrig med klädena på. Tur att jag höll mig inne! Och tur att vi fick låna tvättmaskinen och torktumlaren för att få ett helt gäng blöta kläder rena och torra. Vi hade inte packat så många ombyten, så den där tvätten var behövlig.

Innan vi tackade för oss blev vi bjudna på god lunch och glassfika. Barnen fick lite leksake och en pysselåda innan vi kramades hejdå. Mot nästa destination...

Vi styrde bilen mot Rättvik. Våra vänner har ju stuga alldeles i närheten, i Bjursås. Ett kärt återseende! Barnen fann varandra på en gång och det har lekts nonstop hela eftermiddagen och kvällen. En unge i varje år från 2-6. Då har man roligt minsann!

Till middag blev det grillat igen. Så gott! Och vad lyxigt vi har det. God mat var än vi kommer!

Vi fick bestämma om vi ville sova i stugan eller i en husvagn som står bredvid. Gissa vad barnen bestämde?! Vi ligger alltså nedbäddade i en husvagn igen. Till barnens stora glädje. Jag tycker också att det är mysigt och skulle gärna vilja ha en egen!

Barnen snarkar i kapp och det gör jag med snart. Elias fick en sovkompis då den äldsta tjejen ville sova här med oss. Men så fort hon hade somnat var det en liten kille som kom smygandes till dubbelsängen och ville sova med oss, hihi...

Imorgon väntar ytterligare en rolig dag innan vi packar ihop och rullar hemåt. Två nätter känns alldeles lagom med barnen just nu. Skönt att vara borta, men det ska bli ljuvligt att komma hem också!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0