en lektisdag

Tisdagen till ära pep alarmet klockan 07:30 och jag kände mig faktiskt pigg. Jag lyckades smita ner utan att väcka barnen och fick en helig kvart med mig själv och kaffekoppen.

När barnen vaknade blev det frukost och påklädning, sedan kom Johanna och Ida. Elias var taggad för inskolningsdag nummer två med mamsen. Ida skulle få vara här och leka med mig och Edwin under tiden. Jag höll mina tummar för att vi skulle slippa grin och bråk, för dom där ungarna är verkligen som syskon. Ibland går det hur bra som helst och dom leker utan problem. Andra sekunden kan det vara storbråk...

Men vi fick en bra dag tillsammans! Lite sura miner och tårar till en början bara. Edwin råkade ramla och slå sig på fläskläppen IGEN. Blod och grin! Resten av dagen flöt på riktigt bra.

Medan Ida och Edwin lekte som allra bästa passade jag på att hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen och avnjuta en kopp kaffe framför OS-sändningarna. Fint. Efter att barnen fått i sig lunch åkte vi till lekparken mitt i Forsa. Glada miner! Det gungades, klättrades och åktes rutchkana för glatta livet. Vi promenerade även till ica och köpte glass + festis. En mysig fikastund med busungarna!

När vi kom hem igen stannade vi ute och lekte en stund, sedan hann vi nästan precis komma in när Johanna och Elias kom hem från dagis. Storkillen hade haft ännu en bra dag med nya kompisarna och fröknarna. Det känns så bra att han verkar trivas redan!

Efter lite kaffe och mer lek för barnen vinkade vi hejdå till Johanna och Ida. Dags att börja med middagen... Pojkarna var hungriga och mumsade i sig spagetti och köttfärssås. En maträtt som alltid går hem!

Efter maten gick hela familjen ut i kvällssolen. Vi plockade lite svartvinbär och hittade några plommon som hade mognat. Två kubbmatcher spelade vi också innan vi gick in.

Dags för fotboll på teven. Semifinal för svenska damerna! Både Elias och Edwin låtasades att dom styrde spelarna med ps4-dosorna, så dom satt med oss i soffan hela första halvleken. I pausen skyndade vi oss att kvällsfika och duscha barnen, sedan fortsatte vi att heja på svergie. Och vilken match! Vi hoppade och skrek i soffan allihopa. Elias gick all in med tv-speladosan och trodde på allvar att det var hans förtjänst att sverige vann straffläggningen. Det var ju han som styrde spelarna såklart. Hahaha! Edwin började grina när jag skrek på första straffmålet, så jag fick försöka hålla tyst sen... Men när sista avgörande straffen gick in och vi gick till final så blev det glädjeskrik och lyckodans för alla. Heja sverige!

Barnen fick alltså vara vaken på övertid idag. Gissa om dom stupade i säng sen? Godnatt godingar...

Själv har jag duschat och tagit plats i soffan. Nu är det sveriges damhandbollslag jag hejar på. Men sedan blir det bums i säng. Imorgon är det min tur att vara med Elias på inskolning, det ska bli spännande!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0