augusti

Det är svårt att hålla reda på dagarna såhär på sommaren, men idag vet jag att det minsann att en ny vecka och en ny månad tar vid. Vackra augusti inleds, måndagen till ära!

Här hemma hade vi i vanlig ordning en lugn morgon med kaffe, frukost och mys. Sedan gick vi ut och hejade på pappan som äntligen kört igång med lekstugan. Den är verkligen i behov av renovering... Ruttet lite här och där. Vi har försökt återbruka så mycket som möjligt som fanns här hemma, så som brädor och ribbor som suttit på huset och fyller sin funktion. Men ganska snart insåg vi att vi behövde komplettera med lite mer brädor.

Så hela familjen tog en tur till stan. Förutom brädor så köpte vi en sista burk med fasadfärg. Den allra sista på förhoppningsvis fleeeera år. Nu har vi så att det räcker och blir över till lekstugan och vedboden.

Väl hemma igen blev det lunch och glassfika. Sedan la vi oss på en filt i gräset och målade i målarböcker medan pappan jobbade vidare. En mysig dag!

Vid 15-tiden åkte Mattias till Bobygda för att kapa ved och vi andra åkte på kalas. Våran kära Frida fyller ju år idag! Där blev det massor av gott fika, lek, bus och innebandymatch på gräset. En himla fin eftermiddag med nära och kära!

Vid 18-tiden kom vi hem igen, och det var dags att hitta på en något sen middag. Barnen önskade köttbullar. Okej. Köttbullar med makaroner, gräddsås och kokta grönsaker. Ingen sommarmat direkt, men barnen åt som hästar och det är huvudsaken. En mysig middag ute på inglasade altanen med mina favoritgrabbar!

Kvällen kom och barnen var trötta... Men vi hade ett inbokat möte med Sector Alarm, så dom fick vara vakna på övertid ikväll. Nu kan vi iallafall checka av ett säkert larm på våran lista. Äntligen! Känns tryggt med larm, kamera, synkade rökdetektorer och kontakt med en larmcentral dygnet runt. Med en pågående "grannkampanj" fick vi hela paketet gratis, och betalar bara uppkopplingen till larmcentralen månadsvis.

Edwin tyckte att det var ett förbannat tråkigt möte, så han somnade inne i lekrummet. Elias höll ut till 21-tiden, sedan stupade även han i säng. Vi vuxna intog soffan direkt, trötta vi också... Så snart blir det hopp i säng!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0