bra torsdag

Torsdagen inleddes på ett minst sagt märkligt sätt. Edwin, han som hatar att sova, tog sovmorgon. Ingen fjuttig en heller, enda till 10:30 sov han. Helt jäkla galet... Det har aldrig hänt förut och kommer förmodligen aldrig att hända igen heller. Men det var ju roligt att få uppleva det. Jag njöt bra nog!

Jag hann ju dricka kaffe i lugn och ro, plocka ur diskmaskinen, vika tvätt, slänga in en ny maskin och dona på i ett tyst hus. Väldigt mysigt.

När Edwin till slut vaknade var vi chockade båda två. Han såg helt borta ut och bara flinade. Det första han sa var "hej mamma, jag vill ha pizza". Någon som var hungrig tror jag, hahahaha. Han fick dock nöja sig med yoghurt och macka. Sjysst morsa...

Mitt på dagen kom Mattias hem en stund, vi skulle nämligen få besök av Sector alarm. Äntligen är allt installerat och klart. Inbrottslarm, rökdetektorer och övervakningskamera. Men det tog tid att installera, så vi tröttnade en efter en... Mattias åkte tillbaka till jobbet. Edwin följde med gammelmoster och Tom på äventyr. Och jag åkte hem till mamma. Hade ingen lust att vara ensam hemma med larmkillen i två timmar, så han fick minsann klara sig utan mig. Jag som är så teknisk och sådär...

Mamma bjöd mig på fika på trädgårdscafét på Norrvägen, mysigt. Sedan åkte jag till min höggravida vän. Tänk att min lilla Carro blir mamma snart. Vi snackade lite skit och gick sedan till Dakapo en sväng. Fyndade tre vita tavellister och en mini-studsmatta till barnen. En såndär som vi hade när jag var liten, nostalgi... Jag fyndade även lite på Röda Korset. Sex stora dricksglas (behövligt) och en lampskärm. Har kommit in i fyndartagen igen nu!

Eftermiddagen här hemma har varit pysslig. Lite nytt att dona med... Edwin kom hem med en gammal skolplansch som han hade fått av någon vaktmästare i Iggesund. Han hade fått köra gräsklippare och var bra nog mallig. En mysig dag med minigolf, pannkakslunch och andra roligheter med Anette och Tom. Lycklig kille! Den fina planschen åkte direkt upp på väggen i lekrummet, så fint så.

Mattias fick äran att skruva upp de nya tavellisterna i vardagsrummet. Äntligen plats för alla tavlor som bara stått lite här och var. Nu blev det som en tavelvägg, fast ändå inte. Dessutom hade pappa kört hem en stor säng till Edwin, som stått på Norrvägen. Han har ju haft en liten växa-säng som han inte alls sover bra i längre. Så nu fick han en lika stor som Elias. En varsin del av våran gamla dubbelsäng. Så det blev lite fix i barnens sovrum med. Skulle behöva en skydd så att han inte ramlar ut, som Elias har, men en byrå och lite kuddar under madrassen får duga så länge...

Mellan allt fix har vi även hunnit äta stuvade makaroner och korv till middag, och råkat starta larmet till skarpt läge. Mattias bara MÅSTA prova brandlarmet. Två sekunder senare ringde Sector Alarm och frågade om det brann, följt av säkerhetsfrågan som bekräftar att det är oss dom pratar med. Så pinsamt... Tur att vi inte hade telefonerna på ljudlöst, för då hade dom skickat ut en väktare. Helt i onödan. Men då vet vi ju att det fungerar iallafall, hehe.

Nu är de kväller och snart hopp i säng. Kan vi alla be en bön och hålla våra tummar för att Edwin tar sovmorgon imorgon med?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0