sista dagen

Söndag och sista lediga dagen för hela familjen, innan rutinerna smyger sig på... Mattias börjar jobba imorgon efter sex veckors ledighet. Eller "ledighet" kanske jag ska säga. Herrejösses vilket enormt jobb han har lagt ner på huset. Från att vi började lite smått i våras och bara skulle måla två sidor, till att stå här helt färdiga idag. Hela huset inklusive tak, lekstuga och vedbod är totalt förvandlade. Min handyman!

Min ledighet är också slut snart. Jag börjar jobba på tisdag, men det är faktiskt det enda passet jag har denna vecka. Mjukstart deluxe! Barnen har tur att vara lediga lite längre. Elias åkte ju till sin mamma idag och Edwin får mysa med mormor medan jag jobbar på tisdag. Skönt med en lugn start...

Men vi har ju verkligen haft en fantastisk sommar! Så mycket sol, bad, utflykter och roligheter. Även om vi mest varit hemma och njutit av livet i hus, med allt det innebär.

Idag är det som sagt söndag och vi började morgonen lugnt med kaffe på altanen. Ja, sommaren är ju inte slut bara för att semestrarna är över. Vi får hoppas att vi kan njuta av många fler fina sommardagar i augusti så att vi får hålla oss varma långt in på hösten!

Runt 10-tiden hoppade hela familjen in i bilen och åkte mot stan. En rejäl storhandling var behövlig. Nu är vi redo för vardag och rutiner! Vi åkte även på byggmax för att köpa det sista till lekstugan och sedan till Jysk för att hämta byrån vi beställde förra vecka.

Väl hemma i Forsa släppte jag av alla grabbarna hos mina föräldrar, för att åka hem och packa upp allt i lugn och ro. Sedan åkte jag tillbaka till Norrvägen där mamma bjöd på våfflor till lunch. Mumsfilibaba, som Edwin säger!

Eftermiddagen här hemma har varit lugn och härlig. Vi har varit ute och njutit av solen, spelat kubb och fikat. Johanna och Ida kom för att hämta Elias, ses om en vecka gubben!

Middagsplanerna för idag var makaroner och korv. På en söndag. Men hux flux så blev vi bjudna till min moster på grillat. JA TACK! Vi blev så glada och åkte direkt till ica för att köpa en fin hortensia som Edwin fick ge till gammelmoster. Så otroligt god mat blev vi bjudna på. Med glass och hjortonsylt som pricken övet i:et. Lite kubbspel hann vi också med innan vi tackade för oss!

När vi kom hem fick jag ett ryck och klippte gräset. Mattias målade klart lekstugetaket och Edwin gick bakom mig med sin egna lilla gräsklippare. Gullunge!

När vi var klara var klockan redan läggdags. Vi gjorde oss rena och fina och kröp ner under täcket. Hann läsa en bok innan min goding sussade sött. Jag och Mattias tog tag i projekt: bygga byrå. Vi lyckades!

Resten av kvällen har vi myst i soffan och slötittat på OS. Snart blir det hopp i säng och ladda för en ny vecka!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0