fredagsmys

Fredag, grått, regnigt, trötta ögon och sprängande huvudvärk. Ja, det kändes ganska tungt imorse... Men det är bara att kämpa sig upp! Efter några koppar kaffe, alvedon och frukost blev det lite bättre.

Så vad gör man en regnig och ledig dag? Myser inomhus såklart. Tände lite ljus, slängde in en tvätt, drog fram målarböcker och pratade om livet. Älskar när min fina son säger "det här var en mysig dag mamma". Det säger han ofta. Det spelar ingen roll om vi just vaknat eller om vi haft en skittråkig dag. Men när han får göra nånting han tycker är mysigt så säger han att det varit en mysig eller en fin dag. Varm i mammahjärtat... Då blir man liksom påmind om hur bra våra barn faktiskt har det. Lyckligt lottad över att kunna ge barnen ett hem, ett värdigt liv och en framtid. Önskar bara att det var alla barns rättighet. Världen är så skruvad...

Mitt på dagen åt vi lunch och sedan lämnade vi hemmet. Fredagsmys hos bästa mormor och morfar! Vi började med att klippa lillemans hår. Inte för att det var speciellt långt, men frisyren var kaos. Sist vi klippte honom blev det ju helsnagg typ. Så nu växte allt ut i samma längd. Det fixade vi lätt till med hjälpt av trimmern. Nu är det kort på sidorna och bak, men luggen och håret där uppe är kvar. En riktigt snygging!

Efter en dusch blev det soffmys med Pippi Långstrump. En riktigt slapp dag... Har bara legat och tagit det lugnt medan lilleman har lekt med bilar och tågbana. Vi blev även bjudna på glassmellis och lyxmiddag på norrvägen. Hämtmat från Route 84 satt finfint. Sedan tackade vi för oss och åkte hemåt.

Tidiga kvällen gick åt till att måla mer i målarböckerna, betala räkningar, prata med pappan i Prag och läsa böcker. Nu sover lilleman och jag planerar att hänga i soffan hela kvällen. Hade jag varit hurtig så skulle jag ha dammat av löpbandet. Men så är inte fallet tyvärr...

Resten av helgen kommer jag att spendera på jobbet. Ett 15 timmars pass imorgon och ett 18 timmars pass från söndag till måndag. Tur att lilleman har världens bästa mormor, morfar och gammelmormor som finns till hands. Guld värt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0