en fin torsdag

Torsdagen kickade vi igång runt 07-tiden. Elias och Edwin låg kvar i sina sängar och pratade imorse, såg så himla gulligt ut. Jag skyndade mig ner och kokade kaffe, sedan anslöt dom till frukostbordet en efter en!

Strax innan 9-tiden åkte vi mot dagis. Taggade killar även idag, en underbar känsla! Idag skulle jag säga hejdå till Elias direkt på morgonen och låta honom vara själv tills efter lunch. Det gick hur bra som helst. Fick knappt pussa på honom... Kändes bra i hjärtat.

Jaha. Nu hade jag nästan tre timmar för mig själv att slå ihjäl. Tanken var att jag skulle dra fram dammsugaren och vara lite effektiv. Men nej. Jag dog på soffan istället... Donade lite med fotoböckerna jag ska beställa. Ett jäkla jobb faktiskt. Men tiden gick fort och äääntligen fick jag hämta hem dom där virvelvindarna som gör mig galen ibland, men som jag saknar när det blir för tyst.

Allt hade gått jättebra för båda barnen. Elias suckade till och med när jag kom. Han ville ju stanna längre! Men han blev glad när jag berättade att han skulle tillbaka på måndag igen. Hoppas hoppas hoppas det här blir bra för Elias nu. Känslan säger det iallafall...

Om jag var lat på förmiddagen så var jag desto mer effektiv på eftermiddagen. Jäklar vilket ryck jag fick. Barnen lekte så bra så jag passade på att dammsuga, städa toaletterna, damma och torka golven. JAG BAKADE TILL OCH MED KAKOR! Det hör inte till vanligheterna, minns inte ens när jag gjorde det senast? Nu blev det en plåt med enkla gaffelkakor till kalaset på söndag. Ungarna provsmakade - "dom var faktiskt ganska goda ju" sa Elias och såg lite chockad ut.

Som belöning fick jag rolig post. Gardinerna hade kommit, perfekt. Dock hade jag ju såklart råkat beställa 4 par gardiner istället för 2 par. Typiskt mig... Men mormor och mamma ville också ha, så det löste sig.

När Mattias kom hem åt vi middag. Svängde ihop en hemgjord "pyttipanna" med stekt färskpotatis, korv, lök, babysenat och ägg. Allt i en enda röra, men gott blev det och Elias svepte i sig två portioner. Edwin var lite skeptisk mot spenaten...

Efter maten röjde jag undan i köket, sedan blev det stryk-marathon innan gardinerna fick komma på plats. Vet inte om jag är nöjd, känns så ovant att helt plötsligt ha gardiner i vardagsrummet. Men man vänjer sig kanske. Mattias tyckte det blev mysigare iallafall, han som vanligtvis inte brukar bry sig om vad jag gör här hemma. Så länge det inte gäller hans tv-spel eller älghornet.

Barnen var trötta ikväll och somnade strax innan 20-tiden. Först kvällsfika och dusch, sedan sussade dom sött. Vi vuxna hänger i soffan nu. Nöjd och trött efter en bra dag. Min sista dag som 25-åring faktiskt. Imorgon blir jag ett år äldre och paniken över att närma sig 30 gör sig påmind... Hjälp vad vuxen jag blir! Men något firande blir det minsann inte imorgon, då ska det jobbas mellan 14:00-01:00 så mitt "kalas" får bli på söndag. Eller kafferep kanske man säger när man är såhär till åren?



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0