mys på ystegårn 🌿

(null)

Idag har vi verkligen haft en lugn och skön semesterdag. Lugn fast med små inslag av nytta. Har kommit in i ett fasligt skönt semester-mood så allt flyter liksom bara på. Sedan avslutades den här fina dagen med ett besök på Ystegårn. Kan det bli bättre? 

Vi gjorde morgon vid 08-tiden i vanlig ordning. Det har blivit Elsas nya godmorgon-tid. Våran trötta tonåring som kunde sova till 09:30 och ibland ännu längre, är som bortblåst... Dagen började sedan med kaffe och frukost på altanen. Bästa starten! 

Under förmiddagen passade jag på att göra ett litet städryck. Jo, man måste ju städa även fast det är sommar... Skittråkigt. Men jag har väldigt låga ambitioner när det gäller hemmet såhär under sommaren. Tar i princip bara det värsta, hehe. Idag blev det dammsugning, damma lite lätt och städa badrummet. Tvättade även alla sängkläder och hängde ut dom på tork i solen. Härligt att bädda med nyttvättat sen! 

När Elsa sov sin första tupplur tog jag en välförtjänt vila i solstolen. Nästan för varmt, men det var skönt en stund. Grabbarna förberedde en grill-lunch som vi sedan avnjöt på altanen. Mmm! 

Under eftermiddagen höll vi oss inne. Det var på tok för hett för barnen ute i solen. Vi pysslade med lite fotbollskort och lekte med Elsa på golvet. Lagom lugna aktiviteter... Lillgumman sov en stund till med pappsen, så jag och Edwin fick lite egentid ihop. Älskar att sitta och dona med fotbollskort tillsammans med honom och prata om allt han har funderingar kring. Min stora fina kille! 

Klockan 16:00 hade vi bestämt träff med min mamma och mormor på Ystegårn. Vi blev bjudna på supergod middag. Bästa halloumiburgaren! Sedan fikade vi gott och Edwin passade på att leka i alla roliga skrymslen och vrår med. Vi avslutade med en lång och mysig promenad med djurbingo. Det tyckte Edwin var höjdpunkten! Han hittade både grisar, kaniner, höns, får, hund, geting och nyckelpiga. Så han fick bingo och där med ett pris. Vilken lycka! 

Det är ju så otroligt fint där ute i Hillsta, så om ni inte redan varit där - åk dit dit och njut av god mat och fantastisk miljö. Väldigt barnvänligt med. Jag har ju faktiskt jobbat där för en herrans massa år sedan, men det har verkligen blommat upp på nytt med dom nya ägarna! 

(null)

(null)

(null) 

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom hem igen var vi påfyllda med massa positiv energi. Tack mormor och gammelmormor för fina minnen! Vi stannade ute i trädgården och spelade fotboll och hängde upp Elsas nya gunga i ett av äppelträden. Hipp hurra tyckte hon! 

Sedan gick vi in och duschade, fikade och lästa godnattsaga. Vi vuxna tittade sedan på vm-semifinalen. Den här dagen har varit SÅ fin, verkligen en dag att stoppa i minnet till kalla frusna vinterdagar... Men nu är det dags att krypa ner i den renbäddade sängen. Livets enkla lyx! 
(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0